Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин
Collapse
X
-
PM_u_bo написа: Преглед на мнението
кажи чеСно
Мерихме и наляганена бензина отново - докато върти и не пали 3.3 бара. Като запали пак толкова. При форсиране се вдига и после спада. При изгасен двигател падна на 2.7 бара и 10 тина минути стоя така. На сутринта беше 0.8 бара
Последна редакция от Optimst5; 04.09.2023, 09:33.
Напиши коментар:
-
Повечето по-нови коли си имат модул за контрол на бензиновата помпа спрямо режима на работа. Трябва за по-достоверно да се провери налягането на бензина преди да влезне в бензиновата рейка.
Трябва да се провери какво е желаното налягане за запалване на мотора и какво е работното.
https://www.fiatforum.bg/forum/консу...84#post2758684
Преди време се беше сцепил "къдравия" маркуч на самата кошница в резервоара и беше мъка паленето с много въртене, докато нагнети налягането на бензина. Съвсем наскоро регулатора на налягането на горивото беше запецнал отворен и също едно такова пали и гасне или работи много тегаво,
За последното измерване, ако си бил на газ и е нагласено да се изключва помпата е нормално. При нас с АГУ е така, реле изключва помпата при работа на газ.
Поздрави
Напиши коментар:
-
Optimst5 написа: Преглед на мнението
Премерих волтажа в един от пиновете на буксата на бензиновата помпа на контакт - 11.47 волта. Малко по късно 11.29. Това е на бяло лилавия проводник. Другите три пина нямаха волтаж. Не трябва ли да е по висок? На загрял двигател показва 0.01 вошта
кажи чеСно
Напиши коментар:
-
muns61 написа: Преглед на мнениетоПри трудно палене след престой подавам принудително напрежение на помпата за 5-6 секунди и после пробвам. Не съм го правил на такава кола, но на всички други марки този метод работи.
Напиши коментар:
-
след като завъртях крана на бутилката, колата продължи да си работи няколко минути. При форсиране почна да се мъчи и накрая почна да пиука копчето и да мигат едновременно диодите на газта и бензина. Мисля че така беше при празна бутилка. Обърнах на бензин и повече не съм пипал копчето. Пали както е на видеото. Ако е над 25 градуса пак мени обороти, но съвсем леко. "спъва" паленето имах предвид
Напиши коментар:
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоспрях газта от бутилката и зачаках колата да угасне. Само че продължи да си работи, единствено при форсиране почна да пиука копчето и да мигат едновременно диодите на газта и бензина. Приемаме че е спряна. Пали от първия път но ако е топло - 25 градуса и нагоре, мени съвсем леко оборотите. Ако е под 20 градуса обаче тресе доста, както се вижда и от клипа - https://streamable.com/m38wb6
Тоест, единственото подобрение от спирането на газта е че при 25 градуса и нагоре пали лесно и мени оборотите за съвсем кратко и незабележимо. Сега ще карам без да пипам нищо още няколко дни, после ще пусна газта и ще видя дали се влошава. После ще покарам една седмица като паля директно на газ. Ако е същото, ще сваля бобини и свещи за оглед. Ако на газ пали идеално, се насочвам към бензиновите инжектори, понеже не виждам какво друго я спъва
1 Нищо не разбрах от 'спирането на газта'
2. Палиш я директно на газ ли? Или не?
3. 'Спъва' е едно , трудно палене е съвсем друго.
Напиши коментар:
-
мерено е налягането на помпата
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоПри мен бензиновата помпа дава 4,2 бара на контакт, при завъртане на ключа 3,5 но не пали. Ако се остави закачен манометъра на изгасена кола след 15-тина минути падна до 2,6 бара и затворих капака.
Последна редакция от Optimst5; 25.07.2023, 12:52.
Напиши коментар:
-
Не съм чел темата назад, но залагам на ниско налягане от помпата. Автомобил който има пробив при регулатора на налягането. На студено пали винаги от втория път, на топло и веднъж запалил няма проблем с паленето. Затова помпата трябва да достига дадено налягане и да го задържа известно време. Няма ли налягане е трудно паленето, нищо, че като си почнал да въртиш и помпата започва да вдига налягане.
Напиши коментар:
-
спрях газта от бутилката и зачаках колата да угасне. Само че продължи да си работи, единствено при форсиране почна да пиука копчето и да мигат едновременно диодите на газта и бензина. Приемаме че е спряна. Пали от първия път но ако е топло - 25 градуса и нагоре, мени съвсем леко оборотите. Ако е под 20 градуса обаче тресе доста, както се вижда и от клипа - https://streamable.com/m38wb6
Тоест, единственото подобрение от спирането на газта е че при 25 градуса и нагоре пали лесно и мени оборотите за съвсем кратко и незабележимо. Сега ще карам без да пипам нищо още няколко дни, после ще пусна газта и ще видя дали се влошава. После ще покарам една седмица като паля директно на газ. Ако е същото, ще сваля бобини и свещи за оглед. Ако на газ пали идеално, се насочвам към бензиновите инжектори, понеже не виждам какво друго я спъва
Напиши коментар:
-
PM_u_bo написа: Преглед на мнениетокато я запалиш на бензин и после вадиш бушона на б.помпа в резервоара. Колата пак гасне и чакаш цяла нощ.
Сутринта, пъро слагаш бушона и после гледаш какво е. Ако се е оправило - б.дюзи.
Ако не е - това ти е недиагностицирания проблем.
Напиши коментар:
-
това също ще проверя. Запалих я на бензин, изчаках да позагрее и извадих бушона на бензиновата помпа. Поработи няколко секунди и угасна. Утре ще върна бушона и ще видим ще дали ще запали. Даже не знам дали искам да запали или не
Другия останал вариант е бедна газова смес, но пък дългия трим обикновето ми стой между 0 и 2%. Вярно че късия играе +- 10% ноо не знам.
Пс - пробвах адаптация на дросела, но без промяна.
При температури 25 градуса и нагоре пали от раз, но мени обороти няколко секунди и после се оправя. При по ниски от 25 опитва да запали, но не става и трябва втори или трети опит
Забравих да добавя, че вадих газовите инжектори от всмукателния колектор и не пускаха газ. Обаче като извадя маркуча от рейката до тях изтече газ. Според мен са наред, но ще направя теста с крана на бутилката, след като се ориентирах къде е
Напиши коментар:
-
газовите лесно се проверяват за теч:
оставяш колата да работи на газ.
завърташ крана на бутилката - добре го завърташ.
колата ще изгасне след като изгори всичко в изпарителя и рейката.
Палиш си на бензин и я оставяш да поработи минута/две.
На сутрината ако няма проблем - вероятно има теч от газовите инжектори.
Ако пак пали трудно - по-верояно е друго.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse
Напиши коментар: