другата седмица ще имам развитие по колата. Дотогава, един въпрос ще ме тормози - защото докато въртя стартера или колата запали, но мени оборотите, педала на газта не е активен? Натискам и нищо, все едно е разкачена буксата. Аз си го обяснявам, че въздуха е достатъчен или дори в повече и няма нужда от още. Но ми се иска и друго мнение.
Други потребители споделят че при тях педала си работи
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин
Collapse
X
-
Правено е 100 пъти. Само веднъж запали, но то беше и по топло. Останалите пъти без ефект
Ходих при един човек по темата с антифриза в цилиндрите. Огледа колата, видя че маркучите са меки, не кипи от казанчето при отваряне на капачката и каза че нямам проблем с гарнитурата. Щом и не губя антифриз
Напиши коментар:
-
Можеш ли да си провериш и нулираш адаптациите на бензиновия комп преди палене?
Напиши коментар:
-
От януари до юли
Пс - понеже си пазя касовите бележки, гледам че съм сипвал бензина от лукоил и една малка местна бензиностанция, на която е най ниска цената. По принцип не бих сипал там, но тъй като е пълно с хора и горивото не се застоява, зареждам от там. Та, точно преди тотално да спре да пали миналата година юли, съм сипал 20 литра от тях. Дали точно фиатите не се разбират с руското гориво - кой знае...Последна редакция от Optimst5; 27.10.2023, 10:19.
Напиши коментар:
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоНа мен и това с уж заводския дефект ми се струва невъзможно. При мен не знам как 6-7 месеца я бяха нагласили да пали и после спря. А не съм я оставял на сухо през това време - 65 литра съм ѝ сипал
От Март до Септември?
Напиши коментар:
-
На мен и това с уж заводския дефект ми се струва невъзможно. При мен не знам как 6-7 месеца я бяха нагласили да пали и после спря. А не съм я оставял на сухо през това време - 65 литра съм ѝ сипал
Напиши коментар:
-
Това с влизането на антифриз в цилиндрите и заради него да пали по-трудно е меко казано невъзможно.
Антифриз ще влиза не във всички цилиндри и не еднакво количество от цилиндър в цилиндър.
Съответно ще има 'троене'.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Чел съм чужди форуми, където са сменили половината кола и промяна няма. За мен последната логична опция е ремап на компютъра, като се настрои картата на горивото при студен старт.
Напиши коментар:
-
Да, много въпроси. Който има загуби на антифриз, може да се насочи към проверка на гарнитурата.
Аз все се каня да извадя инжекторите за да видя въобще пръскат ли. Входящия и изходащия маркуч съм ги насочвал в бутилка и се събира бензин. Като изходящото гориво сякаш е доста
Напиши коментар:
-
Фиат 500 1.4 100 коня е със същата гарнитура като браво 1.4 90, при турбо версиите е друга. И отново стигаме до повече въпроси, отколкото отговори....
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоПоследния пост пише, че има малко разминаване на гарнитурата на главата, което кара минимално количество антифриз да минава, само когато е студен двигателя. Някакви мнения?
https://www.fiat500owners.com/thread...-start.146863/
Напиши коментар:
-
Последния пост пише, че има малко разминаване на гарнитурата на главата, което кара минимално количество антифриз да минава, само когато е студен двигателя. Някакви мнения?
https://www.fiat500owners.com/thread...-start.146863/
Напиши коментар:
Реклама
Collapse
Напиши коментар: