Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин
Collapse
X
-
Чел съм чужди форуми, където са сменили половината кола и промяна няма. За мен последната логична опция е ремап на компютъра, като се настрои картата на горивото при студен старт.
-
Да, много въпроси. Който има загуби на антифриз, може да се насочи към проверка на гарнитурата.
Аз все се каня да извадя инжекторите за да видя въобще пръскат ли. Входящия и изходащия маркуч съм ги насочвал в бутилка и се събира бензин. Като изходящото гориво сякаш е доста
Напиши коментар:
-
Фиат 500 1.4 100 коня е със същата гарнитура като браво 1.4 90, при турбо версиите е друга. И отново стигаме до повече въпроси, отколкото отговори....
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоПоследния пост пише, че има малко разминаване на гарнитурата на главата, което кара минимално количество антифриз да минава, само когато е студен двигателя. Някакви мнения?
https://www.fiat500owners.com/thread...-start.146863/
Напиши коментар:
-
Последния пост пише, че има малко разминаване на гарнитурата на главата, което кара минимално количество антифриз да минава, само когато е студен двигателя. Някакви мнения?
https://www.fiat500owners.com/thread...-start.146863/
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоДа се присъединя и аз към проблемното палене... Какво трябва да кажа на купувача, ако реша да я продавам тая кола!?!?
Напиши коментар:
-
Да се присъединя и аз към проблемното палене... Какво трябва да кажа на купувача, ако реша да я продавам тая кола!?!?
Напиши коментар:
-
PM_u_bo написа: Преглед на мнението
Ако решиш - звънни и - ще ги запишен а АЛФАОБД.
Напиши коментар:
-
dobrujanetza написа: Преглед на мнението
За съжаление не ползвам диагностика.
- 1 like
Напиши коментар:
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоdobrujanetza Ако ползваш диагностика, ще ми пратиш ли показанията при първо палене? Най се интересувам от инжекторното време
Напиши коментар:
-
при мен времената са между 3 и 8мс при работила вече кола и между 15 и 25мс при студен двигател. Та, не съм много сигурен че толкова високи времена са нормални. В нета няма инфо, единствено успях за едно пунто да намеря видео как при палене на студено времената са около 7мс
Напиши коментар:
-
dobrujanetza написа: Преглед на мнениетоПървото палене за деня - без значение по кое време е - пали много бързо . На топъл двигател проявява характер когато иска. Един път пали веднага , друг път не пали , иска втори път да завъртя. По думите на моя механик - това е фабричен бъг без решение. Прави се адаптация , и след седмица всичко е по старому ... Ще се кара така май ...
Студена пуска повече гориво и съответно няма проблем.
Ако купиш 4 нови дюзи най-вероятно фабричния бъг ще изчезне.
Дюзите нов БОШ ще са по 100-120 лв ... не е като 800 лв/бр за Скайактив дюзи.
mx rider написа: Преглед на мнениетоМахнах всичко.Държа я с повече гориво в резервоара,когато намалее започва да не пали.
Последна редакция от PM_u_bo; 19.10.2023, 02:17.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse
Напиши коментар: