Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• PM_u_bo
    отговори
    Optimst5 написа: Преглед на мнението
    [B]... Може ли колектора да се пълни с газ, тоест дюзите или изпарителя да изпускат и затова мотора да вибрира и тресе(според баща ми направо си прекъсва след палене докато загрее)?
    Ако го прави за 3 -4 секунди докато форсираш веднъж - да
    Ако го прави няколко минути докато загрее - не е от това.
    Реално всичко сочи , че си имал два проблема - един с грешна адаптация на пропан/бутан
    Другия - още ненамерен.

Напиши коментар:

• Optimst5
    отговори
    @PM_u_bo правих го на старата кола като задържа бутона за превключване, дам контакт и въртя. И ми направи впечатление как тежко пали и буботи. Май ми се струва че проблема ми започна откакто оправиха бедната смес. Може ли колектора да се пълни с газ, тоест дюзите или изпарителя да изпускат и затова мотора да вибрира и тресе(според баща ми направо си прекъсва след палене докато загрее)?

Напиши коментар:

• PM_u_bo
    отговори

какво стана колега? И моята кола почна да не иска да пали ?
    Повечето газови позволяват аварийно палене на газ - пробвай и ще има повече яснота.

Напиши коментар:

• Optimst5
    отговори
    lolo_22 написа: Преглед на мнението
    Да, правилно.Това е целта ми.Ще пробвам, този метод.
    какво стана колега? И моята кола почна да не иска да пали ?

Напиши коментар:

• PM_u_bo
    отговори
    За да стане както трябва си пускаш ресета,
    после караш в различни режими и различни температури на двигателя на бензин само, поне 20- 40 км
    Тогава отиваш да ти направят настройките или профилактиката на газовата.

Напиши коментар:

• lolo_22
    отговори

предполагаме иска да изтрие бензиновите адаптации и да направи нови настройки на газта. Ако да, трябва да минеш на бензин. Аз карах 20-тина км, но може и повече
    Да, правилно.Това е целта ми.Ще пробвам, този метод.

Напиши коментар:

• Optimst5
    отговори
    PM_u_bo написа: Преглед на мнението

Зависи каква е целта. Ти какво искаш да постигнеш. като краен резултат?
    предполагаме иска да изтрие бензиновите адаптации и да направи нови настройки на газта. Ако да, трябва да минеш на бензин. Аз карах 20-тина км, но може и повече

Напиши коментар:

• PM_u_bo
    отговори
    lolo_22 написа: Преглед на мнението
    След ресетването, на бензин ли се кара, да си направи настройките , или няма значение ?
    Зависи каква е целта. Ти какво искаш да постигнеш. като краен резултат?

Напиши коментар:

• lolo_22
    отговори
    да, аз го правих два пъти. Става за секунда и не съм забелязал проблеми. Разхода ми падна доста. Но и бях сменил ламбда сонда и на газовата оправиха настройките
    След ресетването, на бензин ли се кара, да си направи настройките , или няма значение ?

Напиши коментар:

• Optimst5
    отговори
    да, аз го правих два пъти. Става за секунда и не съм забелязал проблеми. Разхода ми падна доста. Но и бях сменил ламбда сонда и на газовата оправиха настройките

Напиши коментар:

• lolo_22
    отговори
    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20220705-233850_AlfaOBD.jpg
Views:	472
Size:	218,9 KB
ID:	2756807 Привет, колеги.
    Това с ресетването на адаптациите, възможно ли е да се извърши с afa obd , в канала zeroing adaptation........
    Прилагам снимка от програмата. Моля, запознатите да отговорят, ако е възможно ,и може ли нещо да се бъгне по компа, ако се приложи.

Прикачени файлове
    Последна редакция от lolo_22; 06.07.2022, 09:36.

Напиши коментар:

• PM_u_bo
    отговори
    тогава какво предлагаш - само настройка на газта ли? Имам подобен проблем и пуснах тема.
    Това аз не съм написал, нито бих направил.
    кой е прав - ами ясно се изразих, че за мен колегата е много по-прав от мен.

Първа стъпка от решаване на проблем е намирането на причината му.
    Пълно описание за решаване не съм дал, ЗАЩОТО не е ясна причината за проблема .
    Само изброявам очевадните (само според мен) грешки (само според моето грешно мнение) , които са направени по описанията в постовете по темата.

Няма ли насройка без ресет на бензин пак да му измести адаптацията? ...
    значи ти предполагаш какво аз бих направил и ми посочваш каква грешка съм допуснал

а по написаното в последния пост, моето грешно мнение е, че има огромна разлика между ресетване и адаптация, ама кой ли пък ще слуша мен
    при наличието на толкова добри специалисти и компетентни разбирачи. Аз не различавам винт от болт, пък камо ли cng от lpg
    или пък адаптация от ресетване на параметри.
    Последна редакция от PM_u_bo; 21.05.2022, 23:31.

Напиши коментар:

• kiriluz1
    отговори
    тогава какво предлагаш - само настройка на газта ли? Имам подобен проблем и пуснах тема. Няма ли насройка без ресет на бензин пак да му измести адаптацията? Реално, и двамата с колегата дето спорите сте прави в някои от нещата и може би комбинация от вашите мнения може да реши проблема ?
    Всъщност да. Явно и двамата сме прави в някаква част. Моят подход идва от това че карах на бензин пренебрежимо малко спрямо карането на газ,толкова малко че снимките на сцепени бутала за 100К км не се случиха,като колата я взех на 100К по километраж(+поне 100) . Бях я направил да прехвърля на газ на 30 градуса -не повече от 3 км на бензин.Просто като почне съвсем да не пали я ресетвах и така до следващия път. Изобщо не претендирам че е технически издържано и правилно , но част от годините които карах колата ми бяха спокойни защото знаех как да направя така че да запали веднага. Иначе да,ако държиш да имаш идеална кола приготвяш едни кинти и ходиш по майстори. Ама дали е икономически обосновано и дали е трайно е въпросът. Друг Фиат,проблем с едно от горивата,решението 2018г. След това не е писано повече,има няколко варианта: колата е умряла, продадена ,не е имала повече проблем или проблема е решаван периодично по този начин.
    http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.p...f245811843e1f7
    Може изобщо да не е съизмеримо,но понякога ресет върши работа,още повече, ако преди това на случаен принцип вече са правени разни неща.
    Последна редакция от kiriluz1; 18.05.2022, 14:44.

Напиши коментар:

• Optimst5
    отговори
    PM_u_bo написа: Преглед на мнението

Имаш палеща кола, която на едното гориво 'коригира' дотам, че ПОНЯКОГА може да се получи:
    тогава какво предлагаш - само настройка на газта ли? Имам подобен проблем и пуснах тема. Няма ли насройка без ресет на бензин пак да му измести адаптацията? Реално, и двамата с колегата дето спорите сте прави в някои от нещата и може би комбинация от вашите мнения може да реши проблема ?

Напиши коментар:

• PM_u_bo
    отговори
    kiriluz1 написа: Преглед на мнението
    ... Няма определен брой ресетвания и е невъзможно да повреди двигателя. Да ,нещата не са съвършенни и решението не е технологично, но имаш палеща кола,дори и за известно време.
    Имаш палеща кола, която на едното гориво 'коригира' дотам, че ПОНЯКОГА може да се получи:

https://www.google.com/search?q=pist...h=968&biw=2048

за мен това е излишен риск и душманско отношение към двигателя.
    Както казах - "Все едно да си бръснеш главата след подстригване, защото бръснаря е некадърен"

kiriluz1 написа: Преглед на мнението
    Единия Фиат например е със сменени бензинова помпа,свещи бобини ....
    Иманно, доста налучкване с надежда да се оправи.

Напиши коментар:

Working...
X