Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• siluro
    отговори
    Аха-аха и тези бензини още малко ще ги изкарате, че да лапнеш тръбата и да се надишаш е полезно за белите дробове....

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Бензин на права тръба срещу дизел на права тръба, бих избрал първото всеки ден в годината Най-много да припуква някое друго огънче, без гадна мазна пушилка !

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    не се запушва при градско каране, това е достатъчно за да разбереш какво бълва един дизеляк, щом може да се запуши.
    Не, че нещо, ама с новите еко норми изведнъж се оказа, че бензиновите коли имат по-голям проблем в тази посока и още не могат да му намерят решението.
    Оказва се, че филтъра за твърди частици на бензиновите се запушва още по-бързо и за разлика от дизелите се оказват доста по-претенциозни. Така, че не бъди убеден кой двигател за какво става. Ще гледаш сеири само след 10 години, когато и бензинките започнат масово да се карат със същите карантии.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    На Приуса рекорда ми е 3.52/100 на колонка. По същата причина, да пробвам извънградско до колко ще мога да го смъкна. Това без круиз, а на "крак", за да мога във всеки един момент аз да реша колко и как трябва да върви. При скорост около 90км/ч +/- по табло, спрямо релефа.

Не съм съгласен, определено.
    Не говорим за нови автомобили, защото такива в България са най-много 2% от всички автомобили. Според теб тея нови автомобили след 4-5 години дали няма да започнат да смърдят на чорап? Докато моята на 11 вече, не смърди така, нека някой дизел на тея години се похвали с това . А не само не смърди, не кади като кюмбе, не се запушва при градско каране, това е достатъчно за да разбереш какво бълва един дизеляк, щом може да се запуши.
    Последна редакция от mell0; 04.02.2019, 15:09.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    kiro_of_the_day написа: Преглед на мнението
    Глейте сега, и аз правих веднъж на Грандето 3.9 отиване и връщане до Благоевград и това беше.
    Неам нерви да карам така. Бал съм ги тия 2 лева икономия.
    На Приуса рекорда ми е 3.52/100 на колонка. По същата причина, да пробвам извънградско до колко ще мога да го смъкна. Това без круиз, а на "крак", за да мога във всеки един момент аз да реша колко и как трябва да върви. При скорост около 90км/ч +/- по табло, спрямо релефа.

... но аз дизел да мирише на хубаво, не съм виждал, няма и да видя.
    Не съм съгласен, определено.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Всичко е до подръжка, но аз дизел да мирише на хубаво, не съм виждал, няма и да видя.
    Тц, до горивото си е, просто си мирише гадно
    Колежката ми от сутринта се жалва, че вчера са й капнали 2 капки нафта на ключа при зареждане и смърди, та не се трае, довечера ще го чистела със спирт.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Новичките дизели изобщо не смърдят гадно. Напротив, миризмата от изгорелите газове е свежа. Някои бензинови коли, особено такива, които горят масло, миришат по-смъртоносно и от старите дизели. Уж дизелите са обречени, а премиум марките на основните производители продължават да са оборудвани с мощни дизелови двигатели, което за мен е парадокс. Не вярвам да е проява на недалновидност - по-скоро искат да изстискат до последната капка носталгията на хората по мощните, пъргави и икономични дизелови двигатели. Но както вече споменах - отиват си, според мен за добро. Съдбата им ще последват и бензиновите, много скоро. Както почти светкавично - в рамките на 10-на години се промениха нещата с мобилните телефони и телевизорите, така бързо ще забравим и за димящите и замърсяващи МПС-та. И искрено се надявам това време да дойде много скоро. Омръзна ми от селяни и идиотчета, влюбени в смърдящите си автомобили и мотори с преправена изпускателна система, за да добавят и силен шум към замърсяването. Искам чисти, тихи, безопасни и по-бавни превозни средства.

Еееее, само бензиновите горят масло, айде стига с това, "горене на масло" за да не ти покажа поне няколко дизели, които носят туби в багажника постоянно и обратното, поне няколко бензинки на 20 години, които им е запекла щеката за маслото. Всичко е до подръжка, но аз дизел да мирише на хубаво, не съм виждал, няма и да видя.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Имах време да си почина след бъхтане по двора и рекох да ги спестя тея 2 лв. от спортна злоба
    Тук идва и другата разлика - изобщо не ме нервира подобно каране - нито мотор ми бръмчи, нито трябва да сменям скорости. Бях се разложил на седалката и просто карах.
    В едно от преходните села малко ме изнерви един байко с колело - кара по средата на пътя и не чува, че съм зад него. Едва бипнах, а той щеше да се прибие от стрес завалията

Напиши коментар:

• kiro_of_the_day
    отговори
    Глейте сега, и аз правих веднъж на Грандето 3.9 отиване и връщане до Благоевград и това беше.
    Неам нерви да карам така. Бал съм ги тия 2 лева икономия.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Митака и той има дачия с такъв мотор и също е доволен от разхода, някъде около тея цифри казва че движи.
    Аз пък днес ходих до село и пробвах как е разхода, когато не бързам
    Click image for larger version

Name:	7DFF3F0A-830B-4161-A715-CEDCBD2ED35B.jpg
Views:	1
Size:	166,2 KB
ID:	2098272

Напиши коментар:

• D. Stanev
    отговори
    Направо ми иде да се гръмна! ...нямам нито Дачия, нито Приус... Всъщност, шкодите и дачиите ме преследват все по-натрапчиво! До преди малко пред блока си говорехме със съседи и двама случано минаващи познати... и аз взех, че им казах, че търся малка градска кола и се колебая и... стана страшно. Та сега, въпросната Дачия, била горяла макс 6 на магистрала, като се ръчкала яко, под 140 не падала... само в лявата лента, всичко под ножа, на места 160, че и повече, дочух и 180, че вдигала (всъщност не знам даже до коло и е километража), ама сигурно до толкова (180). Градско пък, същата дачия... пак 6/100 давала... БРЯ!!! Моя гец с трите цилиндърчета 1,5 праска 11/100 зимата във Варна, Дачията 6/100... Доста грубо прекъснах това словоизлияние на тема Дачия, но почна другия с шкодите... и аз като пълен нещастник, си подвих опашката и се прибрах, че и вятър излезе... пък на хоризонта се появи един друг с турбинирана Е30-ка... и ето сега съм седнал тука и чета, тази тема (между другото най-виролентната от последните 3 месеца насам).
    А за дизелите - моите съболезнования към техните ротивници, но поне още 15 години ще ви понамирисва на автогара! Хоризонтът на спиране, отказване и пр. анатемосвания на тема дизел ще бъде доста дълъг - 30 години (+/- 2-3 години разлика).

Напиши коментар:

• snake
    отговори
    Новичките дизели изобщо не смърдят гадно. Напротив, миризмата от изгорелите газове е свежа. Някои бензинови коли, особено такива, които горят масло, миришат по-смъртоносно и от старите дизели. Уж дизелите са обречени, а премиум марките на основните производители продължават да са оборудвани с мощни дизелови двигатели, което за мен е парадокс. Не вярвам да е проява на недалновидност - по-скоро искат да изстискат до последната капка носталгията на хората по мощните, пъргави и икономични дизелови двигатели. Но както вече споменах - отиват си, според мен за добро. Съдбата им ще последват и бензиновите, много скоро. Както почти светкавично - в рамките на 10-на години се промениха нещата с мобилните телефони и телевизорите, така бързо ще забравим и за димящите и замърсяващи МПС-та. И искрено се надявам това време да дойде много скоро. Омръзна ми от селяни и идиотчета, влюбени в смърдящите си автомобили и мотори с преправена изпускателна система, за да добавят и силен шум към замърсяването. Искам чисти, тихи, безопасни и по-бавни превозни средства.
    Последна редакция от snake; 03.02.2019, 20:56.

Напиши коментар:

• Stefanaki
    отговори
    Винаги съм се забавлявал, когато от Бългaрия се изказват "компетентни мнения" за немците и Германия. В семейството сме с дизел (купен преди 2г) и хибрид. Никой не ме кара да си сменям дизела с ел. МПС.
    Ама вие продължавайте да си пишете и да си вярвате.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    На 100% съм съгласен, че двигателя е най важен за това какво ще излиза отзад. Когато е някакъв курник ако ще и евро 8 да е си е все тая.
    Екологията е за пари и всичко което се случва е за пари. Няма да навлизам в подробности защото ще стане една дълга и широка. Само ще кажа, че от 2005 съм в рециклирането... и знам за какво става на въпрос.
    Наскоро даже ги гледах немците как реват. Преди две години ги накарали да си купят нови МПС за да могат да стигат до определено място, сега ги карат да си купуват ел. МПС за да могат да стигат до същото място.
    Същите неща се разигравят навсякъде и не само с това. Казват за да продължиш ще трябва да вкараш едни пари там и там и след това извъртат нещата и всичко се завърта.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Не сме карали дизели и зад дизели и не знаем как миришат. Вярно не съм карал нов дизел, но пък съм обслужвал такъв на 6 години и съм стоял зад такъв в гараж и не е много приятно, пак повече се трае от старите печки. Бензина смърди на бензин много малко при сутрешно стартиране то и само когато температурата е много ниска, защото зависи на някои подаването на гориво как се контролира от компютъра и не може да изгори горивото добре. Моето Браво на температури над 5 градуса не го усещам изобщо, паля го в тесен гараж и съм седял вътре 5 мин. Усеща се лека миризма на озон, не знам как по-добре да го определя. На баща ми дъртия Нисан и той каран и поддържан добре, не се усеща. Вече при по-ниски температури, когато колата е навън първите 2-3мин. се усеща миризма на бензин, което е нормално, но след това няма проблем, а дизелът продължава да мирише на чорап. Бензиново BMW 3-ка 2006 (което е на член от семейството) не усещам даже и бензин на -10%(правили сме си експеримент да душим, точно заради такъв спор с мириса), така че зависи как е направена колата. Смърди кисело зеле, защото явно газовата ти е толкова читава, купи си заводски автомобил с LPG и пак ще си говорим. Всяка доработка е потенциален проблем за един автомобил, аз затова съм твърдо против газовите, които се монтират на автомобил, който технически не е пригоден за това.

Както казах, здравето >>>>> 2 литра по-малко и малко по-голям въртящ момент. Явно само немците го осъзнават това. Дължини сме да съхраним Земята, дори с такива малки и не чак толкова малки жестове. Ние сме само жалки консуматори, а нищо не даваме обратно, а дори и не пазим, това което ни е дадено на готово, само точим за собствена изгода, защото видиш ли мисленето е - един е животът, след мен каквото ще да става, да го духат. Само че малките мозъци не го осъзнават, това е по-голямо от тях. С това не твърдя, че хората каращи дизел са такива, въпросът е принципен и все пак, малко хора биха го разбрали
    Последна редакция от mell0; 03.02.2019, 02:31.

Напиши коментар:

Working...
X