chaveto написа:
Преглед на мнението
За оборотите - аз съм сигурен, че при дадена скорост, да кажем 130 км/ч, с Приуса ще ти докарам и по-ниски обороти от твоята Шкода. За да съм точен, при тази скорост по табло, оборотите на ДВГ-то могат да ми слязат до 1550. Максималните, които мога да постигна са отново около твоите. В някои частни случаи не мога да достигна и твоите. Да кажем при скорости под 100 км/ч.
Иначе, да, каране различно, хора също така различни, Приус може да направи 7/100, със сигурност. Както и с твоята Шкода градско ще мога да направя 12, убеден съм.
И може би не си карал кола, която няма сила да тръгне, за да говориш и тези глупости. С маломощна кола стила на карането е точно като твоя. Дебнеш, засилваш, за да направиш някаква скоростна разлика с изпреварващия, надявайки се, че ще ти се отдаде тази възможност след пореден завой да кажем. Ако не, спирачки, разстояние и повтаряш всичко наново. Само такива, които карат агресивни автомобили, като твоя, могат да си позволят лукса да не оставят място за засилка. Или крайно глупавите шофьори. Та така изпреварвах с Пандата, която беше 35 к.с. и ако случайно в нея има 4 човека ставаше интересно. И напъването не помагаше, ако не направиш нещо като при твоя клип. Явно и аз съм карал агресивна кола тогава, ама просто не съм го знаел.
И не мога да разбера защо сравняваш Приус с твоята Шкода? Аз не виждам причина да го правиш реално. Просто са различни мощности и не е редно. Все едно да вземеш един Супърб 100 коня и да се хвалиш как ти със 170-те изпреварваш по-бързо. Да, има някаква логика да го правиш, нали? Както и ти ще си спрял при изпреварване ако те сравняваме с тия по 300-500 коня, нали? Приус не е някаква отделна категория. Това е просто кола, която е 100 коня. И сравнявай с друга, някаква аналогична кола пак с такава мощност.
Мога да ти дам пример да кажем с Шкода Октавиа 1.6TDI 105 к.с. Караш си зад камиона с 80 и решаваш да го изпревариш. Класическа еластична дисциплина. Та с Приуса давам газ и на 120 км/ч съм за 7,4 секунди, а Октавиата за 8,1. Демек ако запазим съизмеримата мощност, то с хибрида ще се чувствам една идея по-добре. Е, да, не е агресивна кола, както разбрах, ама това е положението. За такава мощност, толкова. Няма да е като на Супърб, 6.1. Или пък за 3.7 за дизела, който визирам.
А ако не дай боже "уникалното" ДСГ ти е наредила следваща предавка и ти удариш кик дауна изненадващо, то ще се чувстваш малко тъпо. Ама подробности, нали...

Напиши коментар: