Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• BO
    отговори
    chaveto написа: Преглед на мнението
    И точно тогава идаме на моя както се вика. И си задаваш въпроса, защо трябва да карам 1.5 като мога да карам нещо по така и да ми предлага повече и да харчи същото като 1.5
    Показах го с числата от двата разхода.

M5kov отново си в грешка за оборотите. При 5К трябва да съм на 270км или на 2500об на 135км като май не е точно така а малко по ниски обороти, но трябва да погледна. Знам само, че Суперб 3 е с по ниски обороти от Суперб 2. А на началника мерцедеса направо ще загасне на 9-та и скорост доста над ограничението.

BO 1.5 според мен дава същите числа като Приус 2. Освен в града, там числата също са ниски, но не могат да слязат толкова надолу, но за града както казах не коментирам и не споря. Макар, че колегата М5коv прави 7 в града с Приус.

Kay_ яко мачкане е много относително, ако Приус трябва да го мачкаш нещо друго го прави с лекота това което искаш.
    Ето този например се напъваше постоянно, докато аз с лекота си задминавам от далеч. Клипа съм го свалил защото спорих на тема дистанция и как като не спазваш е по лошо за теб. Обаче тези със слабите автомобили не могат да си позволят голяма дистанция при определени условия и тогава се напъват.
    https://www.youtube.com/watch?v=KtEkxp9jbzE
    Аз ти зададох аналогичен въпрос на твоя, ама не отговори. Защо трябва да караш 2.0 с някакви убити 170 коня, вместо да караш 3.0 с 300 коня за относително същия разход, щом само така разсъждаваш? А имам вътрешно убеждение, че при твоите скорости, с които летиш по магистралата, 300 коньовия дизел ще даде и по-нисък разход най-вероятно. И и в крайна сметка като ускорение този 300 коньов дизел е с много по-голяма разлика в сравнение с твоята Шкода, от колкото между моя Приус и твоята Шкода.

За оборотите - аз съм сигурен, че при дадена скорост, да кажем 130 км/ч, с Приуса ще ти докарам и по-ниски обороти от твоята Шкода. За да съм точен, при тази скорост по табло, оборотите на ДВГ-то могат да ми слязат до 1550. Максималните, които мога да постигна са отново около твоите. В някои частни случаи не мога да достигна и твоите. Да кажем при скорости под 100 км/ч.

Иначе, да, каране различно, хора също така различни, Приус може да направи 7/100, със сигурност. Както и с твоята Шкода градско ще мога да направя 12, убеден съм.

И може би не си карал кола, която няма сила да тръгне, за да говориш и тези глупости. С маломощна кола стила на карането е точно като твоя. Дебнеш, засилваш, за да направиш някаква скоростна разлика с изпреварващия, надявайки се, че ще ти се отдаде тази възможност след пореден завой да кажем. Ако не, спирачки, разстояние и повтаряш всичко наново. Само такива, които карат агресивни автомобили, като твоя, могат да си позволят лукса да не оставят място за засилка. Или крайно глупавите шофьори. Та така изпреварвах с Пандата, която беше 35 к.с. и ако случайно в нея има 4 човека ставаше интересно. И напъването не помагаше, ако не направиш нещо като при твоя клип. Явно и аз съм карал агресивна кола тогава, ама просто не съм го знаел.
    И не мога да разбера защо сравняваш Приус с твоята Шкода? Аз не виждам причина да го правиш реално. Просто са различни мощности и не е редно. Все едно да вземеш един Супърб 100 коня и да се хвалиш как ти със 170-те изпреварваш по-бързо. Да, има някаква логика да го правиш, нали? Както и ти ще си спрял при изпреварване ако те сравняваме с тия по 300-500 коня, нали? Приус не е някаква отделна категория. Това е просто кола, която е 100 коня. И сравнявай с друга, някаква аналогична кола пак с такава мощност.
    Мога да ти дам пример да кажем с Шкода Октавиа 1.6TDI 105 к.с. Караш си зад камиона с 80 и решаваш да го изпревариш. Класическа еластична дисциплина. Та с Приуса давам газ и на 120 км/ч съм за 7,4 секунди, а Октавиата за 8,1. Демек ако запазим съизмеримата мощност, то с хибрида ще се чувствам една идея по-добре. Е, да, не е агресивна кола, както разбрах, ама това е положението. За такава мощност, толкова. Няма да е като на Супърб, 6.1. Или пък за 3.7 за дизела, който визирам. А ако не дай боже "уникалното" ДСГ ти е наредила следваща предавка и ти удариш кик дауна изненадващо, то ще се чувстваш малко тъпо. Ама подробности, нали...
    Последна редакция от BO; 08.02.2019, 15:39.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Не падаш по гръб и това си е

Не съм в грешка, просто не си ме разбрал - не говоря за оборотите на твоята кола, а по принцип, с което се опитвах да ти обясня разликата в бръмчането при хибрид и кола с нормална кутия.
    При круизконтрол на 130 км/ч, бензинов мотор с ръчна кутия ще държи около 3300 оборота независимо от наклона.
    Хибрида при същата скорост варира между 900 и 2500, според наклона на трасето. От там идва и икономията и тишината.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    D. Stanev написа: Преглед на мнението

Днес ходих до Пловдив и на връщане (че сутринта беше ад на Тракия) "сипах" на нахалниците с дачии и шкоди... ей така (нали съм им набрал от едно време) нарочно ги дебнех в огледалото (най-вече тия дето карат с 2,5 км/ч по-бързо, но естествено са в лявата лента)... с други думи искам да кажа, че пораздвижих буталата на бамбината и показания разход е 6,5/100 (вероятно за сметка на по-бавното каране сутринта на отиване). Е, доволен съм! Това значи, че ако не я ръцам, както в повечето случаи,разхода е като на Дачия с 1.5 ДЦИ
    И точно тогава идаме на моя както се вика. И си задаваш въпроса, защо трябва да карам 1.5 като мога да карам нещо по така и да ми предлага повече и да харчи същото като 1.5
    Показах го с числата от двата разхода.

M5kov отново си в грешка за оборотите. При 5К трябва да съм на 270км или на 2500об на 135км като май не е точно така а малко по ниски обороти, но трябва да погледна. Знам само, че Суперб 3 е с по ниски обороти от Суперб 2. А на началника мерцедеса направо ще загасне на 9-та и скорост доста над ограничението.

BO 1.5 според мен дава същите числа като Приус 2. Освен в града, там числата също са ниски, но не могат да слязат толкова надолу, но за града както казах не коментирам и не споря. Макар, че колегата М5коv прави 7 в града с Приус.

Kay_ яко мачкане е много относително, ако Приус трябва да го мачкаш нещо друго го прави с лекота това което искаш.
    Ето този например се напъваше постоянно, докато аз с лекота си задминавам от далеч. Клипа съм го свалил защото спорих на тема дистанция и как като не спазваш е по лошо за теб. Обаче тези със слабите автомобили не могат да си позволят голяма дистанция при определени условия и тогава се напъват.
    https://www.youtube.com/watch?v=KtEkxp9jbzE

Напиши коментар:

• D. Stanev
    отговори

Днес ходих до Пловдив и на връщане (че сутринта беше ад на Тракия) "сипах" на нахалниците с дачии и шкоди... ей така (нали съм им набрал от едно време) нарочно ги дебнех в огледалото (най-вече тия дето карат с 2,5 км/ч по-бързо, но естествено са в лявата лента)... с други думи искам да кажа, че пораздвижих буталата на бамбината и показания разход е 6,5/100 (вероятно за сметка на по-бавното каране сутринта на отиване). Е, доволен съм! Това значи, че ако не я ръцам, както в повечето случаи,разхода е като на Дачия с 1.5 ДЦИ

Напиши коментар:

• dobrujanetza
    отговори
    todorakiggg написа: Преглед на мнението
    Тогава реално не можеш да я мачкаш
    Докато излезе някое бутало.

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    Тогава реално не можеш да я мачкаш

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    todorakiggg написа: Преглед на мнението
    "ЯКО МАЧКАНЕ" - В лютеницата
    А ако нямаш оборотомер?

Напиши коментар:

• todorakiggg
    отговори
    "ЯКО МАЧКАНЕ" - В лютеницата

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Дефинирай "ЯКО МАЧКАНЕ"

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    ntodorov написа: Преглед на мнението
    Кау. Висок е този разход, въпреки че и средната ти скорост не е никак ниска. Една бензинка с такава средна скорост няма да се задоволи с 8-мак ми се струва.
    Точно преди месец с 1.7 ЦДТИ по този маршрут ( Бургас - София - Бургас )имах 100 км/ч средна скорост, като засякох от изхода на Бургас. В София не го смятам за градско, защото
    пътувах до АТМ на Цариградско и обратно. В крайна сметка - разходът ми закова на 5.6 л/100, като определено в посока София беше по-висок, но на прибиране към Бургас се смъкна до описания.
    И в града тук и точно сега имам подобен атрактивен разход, но в сравнение със София, бургаското ми "градско" точно сега си е като вашето "цариградско". Точно в тази връзка ми се струва, че с моите маршрути,
    хибрида няма да ми даде предимствата си силни в натоварени градски условия...Човърка ме да го опитам, но пък и от дизела нямам основание да недоволствам.
    Определено бензинов мотор с тая средна скорост ще е с по-висок разход. Но ми стана любопитно за твърденията "6/100 с яко мачкане", колко се разминава с реалното. Иначе при теб със 100км/ч средна...идеално си е 5.6/100

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Дайте ги тия дизели, които харчат 6/100 с "яко мачкане". Дачия или са направили уникаааалния автомобил или тук някой лъже.
    Вчера пътувах Сф-Бс-Сф с 1,6тди 8/100 разход със средна скорост около 140км/ч.
    Кау. Висок е този разход, въпреки че и средната ти скорост не е никак ниска. Една бензинка с такава средна скорост няма да се задоволи с 8-мак ми се струва.
    Точно преди месец с 1.7 ЦДТИ по този маршрут ( Бургас - София - Бургас )имах 100 км/ч средна скорост, като засякох от изхода на Бургас. В София не го смятам за градско, защото
    пътувах до АТМ на Цариградско и обратно. В крайна сметка - разходът ми закова на 5.6 л/100, като определено в посока София беше по-висок, но на прибиране към Бургас се смъкна до описания.
    И в града тук и точно сега имам подобен атрактивен разход, но в сравнение със София, бургаското ми "градско" точно сега си е като вашето "цариградско". Точно в тази връзка ми се струва, че с моите маршрути,
    хибрида няма да ми даде предимствата си силни в натоварени градски условия...Човърка ме да го опитам, но пък и от дизела нямам основание да недоволствам.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Според теб твоята кутия е автоматична, но по скоро е без степенна. Затова и няколко пъти наблегнах на това да кажете какво за вас е автоматична кутия.
    Така е, аз въпреки това й казвам автоматична, защото като кажа на някой безстепенна и не може да проумее какво точно е това животно и че кола може да работи без скорости

Бензинов мотор и тишина точно с тази кутия при която като дадеш газ и отива на макс. обороти, нещо не ми се връзва.
    Само при залепяне на педала отива в максималните обороти, за да предаде бързо максималния въртящ момент, независимо от скоростта на движение. Дори тогава звука не е толкова дразнещ, колкото при дизел на 2500 оборота.
    На клипа се чува звука на двигателя, просто защото в купето е доволно тихо и дори на максимални обороти, пак не е кой знае какво като децибели. Просто трябва да покараш малко такова и веднага след това да се качиш на дизел, разликата в шума е много голяма.

Цената не я коментирам, всеки си купува в ценови диапазон в който може да си позволи.
    Цената в случая е много важна, защото сравняваме конкретни модели, които струват Х пари и коли, които струват 2 или 3 пъти Х.

Докато при Приус 1.5 съм чел отново мнения на разни хора и те са тромав и шумен. И като гледам клипове по нета... Та като се върнем на 140км на магистралата и е яко тих този хибрид който се движи близко до макс. си скорост.
    Всеки може да каже всичко. Приятеля ми с 190 коньовото бемве, ако се качи на приуса, ще каже че е ебати костенурката. Някой пък с пунто 1.1 ще каже, че е ракета.
    Аз казвам, че не е нито бавен, нито супер бърз. Достатъчно ми е, че когато трябва да изпреваря, го правя с лекота и че при ускорение от място на сфетофара потегля бързо, преди другите, защото няма замисляне в кутията, турбо дупки и прочие. Все пак возя семейството си в него, не съм го взел да карам с 200.

Та като се върнем на 140км на магистралата и е яко тих този хибрид който се движи близко до макс. си скорост.
    Доста е далеч от максималната си скорост, която е над 170. Да човече, тих е, защото веднъж достигне ли тази скорост, двигателя няма нужда да работи на фиксирани максимални обороти, за да я поддържа, както е при ръчните кутии и другите автоматични скорости (на 3500 оборота да си със 130, на 4000 да си на 150 и т.н.). Ако например се движиш със 150 по равен път или леко нанадолнище, двигателя минава на 1000 оборота и чуваш само вятъра и гумите.
    Пак ти казвам, дори да работи на макс обороти, звука е далеч по-ненатоварващ от тоя плътния тътен на дизеловия мотор.

Този на клиповете с Приуса, които си пуснал, го кара като олигофрен. Сигурно 10 минути преди това е карал жигула...
    Ето клип с нормално каране: https://www.youtube.com/watch?v=uBQseCMNJTQ
    Ето и един клип на шкода като твоята: https://www.youtube.com/watch?v=JKcRRPYZ6No
    За мен разликата в децибелите е огромна, въпреки, че шкодата все пак звучи добре.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    Дайте ги тия дизели, които харчат 6/100 с "яко мачкане". Дачия или са направили уникаааалния автомобил или тук някой лъже.
    Вчера пътувах Сф-Бс-Сф с 1,6тди 8/100 разход със средна скорост около 140км/ч.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Значи накратко разбрах, че дизела харчи с около 50% повече от хибрида. За да се придържаме към темата.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    1. Автоматични скорости
    2. Бензинов двигател
    3. Разход
    4. Здравина и качествена сглобка, евтино обслужване и части
    5. По-ниска цена на приус 2 или за същите пари се намира приус 3, който хептен не търпи сравнение.
    6. Тишина

На мен тези са ми важните предимства, на тебе явно скоростта, на един приятел с бмв е движението настрани с вратите.
    Всеки го вълнуват различни характеристики. Колкото и да ме кефи 1.4 d4d или дци-то с нисък разход, като го покарам половин час по магистралата и главата ми става на балон от шума.
    Според теб твоята кутия е автоматична, но по скоро е без степенна. Затова и няколко пъти наблегнах на това да кажете какво за вас е автоматична кутия.
    Бензинов мотор и тишина точно с тази кутия при която като дадеш газ и отива на макс. обороти, нещо не ми се връзва.
    Разход за града съм съгласен, там не споря и за града няма как да споря. Защото там разхода е толкова относителен, че не е истина.
    Здравина и качествена сглобка също е много относително. Преди година ме убеждаваха, че карам най големия боклук, но за мен това не беше така. Имам наблюдение над доста автомобили и при всичките е важно задкормилното и как се обслужва автомобила.
    Цената не я коментирам, всеки си купува в ценови диапазон в който може да си позволи.
    Тишина, тя тишината я има при доста автомобили. Докато при Приус 1.5 съм чел отново мнения на разни хора и те са тромав и шумен. И като гледам клипове по нета... Та като се върнем на 140км на магистралата и е яко тих този хибрид който се движи близко до макс. си скорост.
    https://www.youtube.com/watch?v=hgReRu81G08 като слушам е ужасно тих, ускорението е жестоко а разхода който се вижда за това вървене е направо зашеметяващ.
    https://youtu.be/NTl66RsbawI?t=1436 тук също можеш да чуеш колко е тих.

Stefanaki както казах това съм гледал. Хората си го казват, купих го преди 3 години и сега ще ми кажат, че не мога да го карам. За да стига до определени места ще му трябва електро.

Иначе преди да оставя фабията https://photos.app.goo.gl/7UEkwfssgrVpkBVv6
    Същия маршрут със суперба https://photos.app.goo.gl/6qLiuX4gEGMaKinM7
    Сега предполагам ще се досетите за какво ви говоря, двата автомобила нямат база за сравнение а по един и същи маршрут дават еднакъв разход.

Напиши коментар:

Working...
X