Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• Stefanaki
    отговори
    @chaveto: Масови проблеми към момента имат собствениците на Euro 4 дизели. Частични проблеми (само една улица в Хамбург и тя даже не е в центъра) към момента имат собствениците на Euro 5 дизели. И то по нея улица могат да минават всички живущи на улицата и доставчиците на услуги. Забранено е преминаването на "външни".
    Да припомня - от 01.01.2011 са се регистрирали само Euro 5. От 01.09.2015 - Euro 6.
    Айде сега ми обясни как тези, които са си купили нови дизели преди две години (или някъде през 2016) ще ги карат сега да си купуват електрички?
    Не мога да разбера защо все още мислиш с телевизора, вестника и т.н.?

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    ntodorov написа: Преглед на мнението
    Боби, за дизеловия хибрид на Пежо ли говориш ?
    Не. Това е пародия.
    Визирам конкретно Ауди А2 с 1.2 ТДИ и пародийния "автомат". Не дискутираме дали колата става за нещо и нейните проблеми, а чисто от разход гледна точка, че е много добро нещо и с удоволствие бих предизвикал с пълна сила Приуса, а дори и Яриса с нея.
    Последна редакция от BO; 06.02.2019, 14:11.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    На пежото само името му е хибрид, чист маркетинг... Води се паралелен хибрид, каквито са и хондите.

Дизелов мотор + обикновена автоматична кутия и на задния мост са сложили електромотор.
    https://www.youtube.com/watch?v=mB0yWRqanIg

Средния му разход е 5.6, повече от на Чавето шкодата от същите години, която е с по-истинско и просто 4х4.
    Винаги бих избрал обикновена дачия или шкода пред това недоразумение.
    Последна редакция от M5kov; 06.02.2019, 14:07.

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Има един дизел, който бая би озорил Приуса и картинката ще се обърне, Приуса би се озовал в догонващата позиция, но това е много частен случай, но го има все пак....
    Боби, за дизеловия хибрид на Пежо ли говориш ?

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    chaveto написа: Преглед на мнението
    А сега, това е от днес https://photos.app.goo.gl/V6WRb1tgGm8119CE9
    Автомобила е Шкода Фабия.
    Чаве, с такива снимки нищо не може да докажеш.
    Сега ще ти дам моя примерна, реална снимка на разход, който не е лъжа.
    Маршрута е от единия край на София до другия, през центъра и съответно всички светофари по пътя, без задръствания, стандартен съботен ден. Или конкретно от Люлин-5, Овча купел, Красна поляна, К. Величков, Т. Александров, Дондуков, Х. Димитър, Левски Г. Както казах съм минал и през средата на София и съм спирал по всички светофари. И естествено със старание да използвам максимално хибрида. Ето и резултата:

Просто на тема разход какъвто и дизел да изкараш, няма как да ти се получи. Дори и с такива лагерници като Фабиата. Има един дизел, който бая би озорил Приуса и картинката ще се обърне, Приуса би се озовал в догонващата позиция, но това е много частен случай, но го има все пак.

И разходите, основно градски, които споделям, са направени по балансиран, щадящо за батерията каране. Няма смисъл да я товаря излишно само и само с цел да измъкна максимално нисък разход. Ако реша да карам максимално икономично, с максимално изразходване на батерията, резултатите често са като на снимката.
    Последна редакция от BO; 06.02.2019, 10:36.

Напиши коментар:

• Nasko
    отговори
    Ако гледаме средният разход, Приусът е с около 2,4 литра на 100 по-икономичен, което не е малко. Дори и при слабо каране от 10 хил. км. на година, икономията ще е около 500 лева. Сега някой ще каже, че са нищо, но при положение, че масово българина кара автомобили на над 10, че и над 15 години, на стойност 5 000 - 6 000 лева, горната сума не е толкова малка.
    Иначе, Дачия с 1,5 dci 75 коня, вдига 180 по магистрала и празна. Автомобилът обаче не е предвиден за подобни скорости. Лек е и става нестабилен. Особено по нашите "прекрасни" магистрали, осеяни с дупки и пропадания, трябва да си луд да караш с подобна скорост. Разхода му също е добър. Ще се постарая да проверя колко дават служебните месечно. Принципно, нов и поддържан дизел няма с лош разход, независимо от марката.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    1. Автоматични скорости
    2. Бензинов двигател
    3. Разход
    4. Здравина и качествена сглобка, евтино обслужване и части
    5. По-ниска цена на приус 2 или за същите пари се намира приус 3, който хептен не търпи сравнение.
    6. Тишина

На мен тези са ми важните предимства, на тебе явно скоростта, на един приятел с бмв е движението настрани с вратите.
    Всеки го вълнуват различни характеристики. Колкото и да ме кефи 1.4 d4d или дци-то с нисък разход, като го покарам половин час по магистралата и главата ми става на балон от шума.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    И сега като гледаш тези числа, отново ми кажи защо трябва да си купя Приус. Какво повече може да ми предложи, освен един не толкова нисък разход при някакво нормално каране. Защото ако почнеш да мачкаш съм сигурен, че числата въобще няма да изглеждат красиво.
    А сега, това е от днес https://photos.app.goo.gl/V6WRb1tgGm8119CE9
    Автомобила е Шкода Фабия.
    Колега mell0, никой не казва, че не харчат масло. Всъщност няма двигател който да не гори, просто зад дизела не разбираш, че гори масло. Докато зад бензиновия хем се вижда хем е смрад. А пък такъв на газ е направо като въздух от планината

Stefanaki, не мога да намеря цялото видео в което казваха точно това което написах по нагоре. Ето това е част от нещото което съм гледал.
    https://www.facebook.com/Dnes.bg/vid...3948272547857/
    Може и да има грешка в превода, но ясно си спомням, че хората недоволстваха от това, че сега ще трябва да си махнат новите дизели и да си купят електрически.
    Последна редакция от chaveto; 05.02.2019, 23:24.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Нека обобщя малко данни от spritmonitor:

Dacia Sandero Stepway 2015 (за този модел има най-много записи)
    1,5 дизел, 90 к.с., ръчка
    Минимален разход 4,34
    Среден разход 5,11
    Максимален разход 8,01
    Данните са от 45 притежателя на модела.

Toyota Prius 2 2004, 1.5 бензин, хибрид, 110 кс., автоматик
    Минимален разход 3,67
    Среден разход 5,28
    Максимален разход 7,26
    Данните са от 420 притежателя на модела.

Skoda Superb 2015 2.0 дизел, 170 к.с., автоматик, 4x4
    Минимален разход 5,62
    Среден разход 6,91
    Максимален разход 7,91
    Данните са от 40 притежателя на модела.

Toyota Prius IV 2015, 1.8 бензин, хибрид, 122 кс., автоматик
    Минимален разход 3,74
    Среден разход 4,55
    Максимален разход 5,54
    Данните са от 43 притежателя на модела.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    А кой е казвал точно за теб, говоря за фирми и разни такива.
    Колега mell0 доста по в началото казах да видите средния разход, но от сайт който показва този в БГ. Също така ако не знаеш дизеловият двигател може да работи само на масло, за разлика от бензиновият и аз поне досега не съм срещал дизел който да гори масло и да мирише на масло след него със син пушек. Освен ако маслото не влиза в гърнетата през турбината.
    Станев пак те настигат само служебни и те гонят. От всички марки и модели има кретени, трябва да изгледам вчерашните клипове от камерата, мисля, че беше Нисан. По едно време си помислих, че се е закачил на теглича и затова ми седи на задната броня. Иначе 1.5 стига до 190км пробвано лично.

Аз пък не само съм виждал, ами съм наливал на такъв. Opel Astra 1.7 CDTI, харчеше поне 200-300мл. на 2000 км. до преди да се продаде. Колата беше на жената на брат ми, докарахме я от Франция на ход, не харчеше нищо в началото, беше на сравнително малко километри за дизел около 150к. Сетих се за на един приятел Seat Ibiza 1.9 TDI също ме караше да му взимам масло с отстъпка, че била му харчела, да си долива.
    Последна редакция от mell0; 05.02.2019, 11:24.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Колега mell0 доста по в началото казах да видите средния разход, но от сайт който показва този в БГ.
    Така. Погледнах. И какво видях? Едното е статистика, предоставена от толкова екземпляри, колкото пръсти имаш на ръцете, ама след злополука. Ама карай. Важното е, че там където хибрида завършва като разход, от там горе долу започват да кажем дизеловите Шкоди с по двата съединителя. И то от тия, евтините и леките екземпляри. А по-тежките, стил Супърб да речем, дават разход като 2.5 бензинов двигател, ама в СУВ.

Напиши коментар:

• Stefanaki
    отговори
    На 08.01.2019 получихме новите служебни автомобили. Та фирмата купи 5 чисто нови дизела. Разполагаме и с два електромобила, ама те по-скоро са/бяха един вид рекламен подарък. Та за кои фирми говориш?

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Stefanaki написа: Преглед на мнението
    Винаги съм се забавлявал, когато от Бългaрия се изказват "компетентни мнения" за немците и Германия. В семейството сме с дизел (купен преди 2г) и хибрид. Никой не ме кара да си сменям дизела с ел. МПС.
    Ама вие продължавайте да си пишете и да си вярвате.
    Колега mell0 доста по в началото казах да видите средния разход, но от сайт който показва този в БГ. Също така ако не знаеш дизеловият двигател може да работи само на масло, за разлика от бензиновият и аз поне досега не съм срещал дизел който да гори масло и да мирише на масло след него със син пушек. Освен ако маслото не влиза в гърнетата през турбината.
    Станев пак те настигат само служебни и те гонят. От всички марки и модели има кретени, трябва да изгледам вчерашните клипове от камерата, мисля, че беше Нисан. По едно време си помислих, че се е закачил на теглича и затова ми седи на задната броня. Иначе 1.5 стига до 190км пробвано лично.
    Последна редакция от chaveto; 05.02.2019, 07:05.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Чакам с нетърпение да ги видим тези "нови" технологии. Почти всяко ново е старо забравено. Достатъчно се интересувам и занимавам пряко с автомобили за го потвърдя. Ако знаеше как работи катализатора, щеше да разбереш защо сдава багажа на определни километри. Да не кажа много, но 90% от колите тук са с неефективен катализатор и пак не смърдят. Мазна пушилка от бензин няма да видиш освен, ако двигателя не е за кофата или евентуално на някоя драг писта, някой назобен, бъди сигурен. Но ще го видим това пусто бъдеще. Живи и здрави!

А за да се реши спорът за разхода, можеше още в началото да се даде някой уебсайт за следене на разхода:

https://www.spritmonitor.de/en/overv...&vehicletype=1
    https://www.spritmonitor.de/en/overview/113-Dacia/1122-Sandero.html?fueltype=1&vehicletype=1

Погледнете "histogram"-ите. Почти еднакъв среден разход, Приус очевадно може да постигне много по-добри резултати градско, но това е леко Сандеро лагерничка и не може да го сравняваме като поведение. Някоя по-тежка и комфортна кола изобщо няма да постигне същите графики с този двигател.
    Последна редакция от mell0; 04.02.2019, 18:12.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Бензин на права тръба срещу дизел на права тръба, бих избрал първото всеки ден в годината Най-много да припуква някое друго огънче, без гадна мазна пушилка !
    Това беше в миналото. Към днешна дата новите технологии въобще не подсказват това. А с тях ще се срещнеш в съвсем кратко бъдеще.

Напиши коментар:

Working...
X