При мен средния разход тръгва в реални цифри от първите метри, но от това няма смисъл.
Няма какво да ме убеждава, алфата дава прекрасен разход и в комбинация с газова, отвява всички толкова хвалени дизели.
Обаче не е автоматик, а на мен това ми е най-важната екстра и именно заради това не ми приляга.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")
Collapse
X
-
Нали се сещаш, че от началото разхода тръгва висок и колкото повече караш толкова повече слиза. Затова с двата километра нещо не се получава.M5kov написа: Преглед на мнениетоТака е, средната скорост я засича борда, кво като е за 2 км...
Жалко, че не намерих снимка с 2.5/100, щеше да е по-интересна.
[ATTACH=CONFIG]106746[/ATTACH]
Колега няма смисъл, няма как да ги убедиш, че и други автомобили могат да предлагат ниски числа с много повече други неща.Kay_ написа: Преглед на мнениетоЗа 147, сега имам трип само градско от около 800км, средна скорост 20км/ч, разход по борд е 10,2/100. На газ е +2л отгоре, демек 12,2л/100. На бензин само пали колата, като разхода е 0,5л-1л/100 в зависимост от сезона. В студеното си е около литър. Карам нормално, по правилата, като ускорявам плавно. Не ми се смята в пари колко е това. За невярващите ще снимам показанията по борд.
Отделно служебно карам голф7 1,6тди 105коня. Вчера го загледах, че за последния половин резервоар разхода само в града е 7,8/100. Карам го главно аз по същия начин като личната. А понеже борд компа му е по умен...има запаметен трип от 18к км смесено каране 7,3/100.
Напиши коментар:
-
А на практика бензинов Приус има по-нисък разход от дизелова Шкода.chaveto написа: Преглед на мнениетоДвата автомобила въобще нямат база за сравнение. Просто теория.
А явно и от дизелова Дачия.
Последна редакция от BO; 27.01.2019, 01:00.
Напиши коментар:
-
За 147, сега имам трип само градско от около 800км, средна скорост 20км/ч, разход по борд е 10,2/100. На газ е +2л отгоре, демек 12,2л/100. На бензин само пали колата, като разхода е 0,5л-1л/100 в зависимост от сезона. В студеното си е около литър. Карам нормално, по правилата, като ускорявам плавно. Не ми се смята в пари колко е това. За невярващите ще снимам показанията по борд.
Отделно служебно карам голф7 1,6тди 105коня. Вчера го загледах, че за последния половин резервоар разхода само в града е 7,8/100. Карам го главно аз по същия начин като личната. А понеже борд компа му е по умен...има запаметен трип от 18к км смесено каране 7,3/100.
Напиши коментар:
-
-
Средната скорост я засича борда, аз само казвам как се постига. Защото средната скорост се засища от тръгването до пристигането.
Средния ми разход го виждаш в подписа за 30К Ако питаш за А8 колко е средния- 15лв като това си е разход за София.
Напиши коментар:
-
Чаве, ако и средния разход го засичаш като средната скорост, по-добре да не го говорим това
За колко километра е засечен разхода?
Напиши коментар:
-
Какво да проверявам, само ми кажи какво да проверявам. Ти ли сипваш газта и ти ли я плащаш, само на това ми отговори.
Напиши коментар:
-
Хаха, разход по борд на газ ??? Хахахаха. Само си провери фабричните данни на този модел Quattro - Fuel consumption (economy) - urban 17.1-17.3 l/100 km.
Напиши коментар:
-
Съжалявам, никъде не видях да пишете разход при 140 на круиз.BO написа: Преглед на мнениетоЗащо не си разбрал? Не четеш ли мненията, които се пишат?
За това пак ще го напиша. Приуса ми дава ~6.3/100 при 140 на круиз.
Ако навлезем в някакви такива теоретични постановки, средния разход на мен ми е 5.1 за тези приблизително 5 години. Просто теория.
Средния ми разход в момента е 6.6 ако не се лъжа. Ако карам нормално и постоянно по правилата разхода ще е много по нисък. Ако карам Приус 2 като Супърб 2 въобще не мисля, че ще имам такъв нисък разход. Двата автомобила въобще нямат база за сравнение. Просто теория.
Лошото е, че вие живеете в някакъв ваш свят в който винаги си мислите, че знаете всичко.mell0 написа: Преглед на мнениетоЗа средната скорост и А8 е ясно, че си живееш в страната на чудесата, няма смисъл да продължаваме да ги коментирам р.
Искате автомобил който да струва Х пари и да харчи Х литри в София и аз го давам. После започвате да ми обяснявате, че не е възможно толкова да струва и няма как да харчи 15 лева в София.
Я сега да видим какво показва борда на тази А8. Като аз казвам, че харчи 15лв а не толкова колкото показва, за да приключим драмата с А8. Сега обаче, ще обърнем нещата и сигурно ще минем на данък, ГО и т.н
https://photos.app.goo.gl/Vv2yS4EkN3x4nqgd9
https://photos.app.goo.gl/C6u3t7AEFrffRkVq9
https://photos.app.goo.gl/qowza9joUXkq4R4v9
П.С при 140 не знам колко ми е разхода. Нови Искър- Велинград 5.5л100. Велинград- Драгалевци- Нови Искър 5л/100 каране по правилата.
https://photos.app.goo.gl/NbvMAeCjUBR3fjLG7Последна редакция от chaveto; 26.01.2019, 21:50.
Напиши коментар:
-
Защо не си разбрал? Не четеш ли мненията, които се пишат?chaveto написа: Преглед на мнениетоНе разбрах сега какъв е разхода при 140км и ако трябва да намаляваш и отново да достигаш тази скорост бързичко.
За това пак ще го напиша. Приуса ми дава ~6.3/100 при 140 на круиз.
Не, че нещо ама грешно предполагаш такъв разход, защото едно на ръка, че тази кола не отговаря на заданието, второ, че ако хванеш дори робот автомата, само по каталог отиваш на разход над 12. Какво остава за реалността, като добавиш газта, като включиш и "без жаленето" отиваш на коефициент х2 на теорията ти.trace написа: Преглед на мнениетоAlfa Romeo 147 на газ, 12л/100км без жалене. 12л х 0.86лв = 10,32лв.
Ако навлезем в някакви такива теоретични постановки, средния разход на мен ми е 5.1 за тези приблизително 5 години.
Слагам газ с 10% завишение, както го дават. Слагам и 10% бензинов разход. Това ще ми даде краен разход от рода на 5.80 лв. на 100 км. Просто теория.
Напиши коментар:
-
Трейси, пропускаш 2 от условията - автоматик и бензин. На газ нещата са ясни, и аз мога да сложа инжекцион, но не е това целта. На инжекциона имаш и едни 10 литра бензин седмично, но да, далеч по-икономичен е от дизела.
Иначе моят разход сега в студените медеци е 6.5, обаче лятото пда до 5, без много напъване.
Напиши коментар:
-
M5kov написа: Преглед на мнението
Ок, предложи други модели с подобни параметри:
Автоматик (да не е робот), бензин, >2004 г., до 15 лв. разход градско, 6-8000 лв. цена
[ATTACH=CONFIG]106735[/ATTACH]
Alfa Romeo 147 на газ, 12л/100км без жалене. 12л х 0.86лв = 10,32лв.
http://www.ecars.bg/forum/Toyota-Prius/93-moyat-prius
Като гледам в този форум дават разхода ви градско около 6,6л х 1,86 = 12,30лв.
И то зорлем, с някакви техники Pulse and Glide.
п.с. нямам нищо против бензин, дизел, газ и т.н. Дали ще дам 10лв повече или по-малко за едно
пътуване до морето примерно е все тая.
Брат ми си взе BMW I3, чисто електрическа, уникална колица.
И какво го заядохте chaveto, искахте пример, даде ви пример. Коментирайте разхода, а не цената.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: