Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• chaveto
    отговори
    S_BANKOV написа: Преглед на мнението
    Ами ще смърди, като се стискат за дебитомер маркучи и ревизии на турбини, и като карат с всякакъв дизел без дначение от състава, важното е че е с 20 ст. По евтин
    Пак се измести темата. По принцип това не е достатъчно да няма смрад, има доста дизели които от зад не изкарват нищо видимо и зад тях си смърди гадно. Същото е и положението с бензиновите и още повече тези на газ.
    Само да вметна, че имам бензиново Браво и газифицирана Фиеста. Та фиестата като я запаля директно на газ и отзад мирише на кисело зеле на няколко години
    Бравото на студено е същата работа както повечето бензинови, една гадна и тежка миризма за мен.
    Докато евро 5 и 6 дизели който го покриват на студено и топло все еднакво си миришат и не е нещо отвратително. На мен в моменти ми прилича на спирт.

Напиши коментар:

• siluro
    отговори
    D. Stanev написа: Преглед на мнението
    Поздрав за всички "ЕКО" и "ЕКОНО" фенове: https://www.youtube.com/watch?v=iZrfAP2EwSk
    И това е там от където започна дизел истерията

Напиши коментар:

• D. Stanev
    отговори
    Поздрав за всички "ЕКО" и "ЕКОНО" фенове: https://www.youtube.com/watch?v=iZrfAP2EwSk

Напиши коментар:

• Nasko
    отговори
    S_BANKOV написа: Преглед на мнението
    Ами ще смърди, като се стискат за дебитомер маркучи и ревизии на турбини, и като карат с всякакъв дизел без дначение от състава, важното е че е с 20 ст. По евтин
    Не е само това, колега. Нали се сещаш, че по-голямата част от тях са "чипосани", със затапени ЕГР, без катализатори и т.н. Моята има катализатор ( не знам дали не е избушен ), не й е затапван ЕГР и не е чипосвана, турбото и то е рециклирано, ама пак смърди. Просто колата е евро 4. Всъщност била е евро 4, когато е била нова. Сега е вече на незнайно колко километри и с незнайно колко издухан двигател.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори

Напиши коментар:

• Nasko
    отговори
    Аз мисля, че въпроса с дизелите би трябвало да е ясен на всички. Доста по-умни хора от нас са преценили, че е по-добре постепенно да се замени. Ние винаги сме най-умните и най-знаещите, ама в крайна сметка, като отидем по белия свят и започваме да цъкаме с език. И аз карам такъв дърт дизел в момента, но няма как да се обърна и да кажа, че е много екологичен. Пък и няма какво да си кривим душите, над 90% от авто-парка у нас е съставен от коли на по над 350 хил. реални километра. Самите дизели даже сигурно са по над 500 хил., като гледам джамбазите на по колко ги внасят. Дори имам чувството, че в последните години и самата средна възраст на автомобилите се покачва. Все по-често виждам да се карат стари Астри от преди 99-та, Голфове 2, Пасати и т.н. Само 2 дърти дизела да минат наблизо и вече не се диша.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Тъкмо си помисля, че темата ще потъне в забвение и се намери някой да я възкреси

Днес беше поредната сутрин, в която се надишах на икономични и екологични дизели.
    Не се заяждам с никого, в Плевен колите масово са от евро 3 надолу, но проблемът наистина е сериозен - в центъра на тоя малък град смърди на неизгоряла нафта, та чак лошо ти става.
    На всички светофари само по 1 човек в кола, стоят на място и правят мъгла зад тях. Погледнато от страни изглежда толкова егоистично, че чак ме е яд, че често и аз съм част от това.
    Жалко, че шофьорите рядко ходят пеш, че да ги усетят и видят тея неща.

А, дойдохме си на думата. Сега смятай щом в Плевен е така, в София, където е като в индийски влак как се чувстваме. В общия гараж, когато вляза аз с моят "боклучлив" бензин след мен не мирише на отврат и се диша спокйно, дори да форсирам, но когато влезе някоя дизеларка, била тя сравнително нова, дори производство до 2010 след нея мирише на отврат, задушливо, гадно. Това не се случва с един автомобил, ами с 98% от дизелите, които са влизали в този гараш, докато съм бил там. Има нови, които влизат и не ги надушвам, но говорим за автомобил под 5 години. Германия не случайно е взела решение за забраняването им. Хората с нови дизели до 5 години са толкова малко, че няма смисъл да коментираме.

П.С. Здравето >>>>>>>>> някакъв кирлив разход с 1-2 литра по-малко.
    Последна редакция от mell0; 29.01.2019, 15:32.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Тъкмо си помисля, че темата ще потъне в забвение и се намери някой да я възкреси

Днес беше поредната сутрин, в която се надишах на икономични и екологични дизели.
    Не се заяждам с никого, в Плевен колите масово са от евро 3 надолу, но проблемът наистина е сериозен - в центъра на тоя малък град смърди на неизгоряла нафта, та чак лошо ти става.
    На всички светофари само по 1 човек в кола, стоят на място и правят мъгла зад тях. Погледнато от страни изглежда толкова егоистично, че чак ме е яд, че често и аз съм част от това.
    Жалко, че шофьорите рядко ходят пеш, че да ги усетят и видят тея неща.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Ама по електромер или по колонка?

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Та кво стана с разхода на Дачия-та?
    Е, нали уточнихме, че е по-висок от на хибрида.

Напиши коментар:

• dobrujanetza
    отговори
    Като всяка друга- колкото налееш- нищо не връща, всичко през ауспуха.

Напиши коментар:

• muns61
    отговори

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    chaveto написа: Преглед на мнението
    Предполагам се досещаш, че ако не отговарям на нормите и т.н няма така да изглежда.
    Най-основния недостатък го изтъкваш. Хайде забутай го този ауспух да не излезе от града една година и после ела да се похвалиш как ще го държиш още толкова ласкав дълго време.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    15лв не литра. Обикновен семеен, ха ха. Сметка за екологията дръж на тези без катализатор, дпф.... аз не съм от тези. Никъде не съм казал, че хибрида е боклук. Специално този който е в спора не предлага нищо. Пак се опитвате да извъртате. Сега пък автомата бил най важното.
    https://photos.app.goo.gl/GUTxzLRVNw8mtmzU6
    Предполагам се досещаш, че ако не отговарям на нормите и т.н няма така да изглежда.
    Последна редакция от chaveto; 28.01.2019, 18:08.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    3.7л. двигател харчещ 15 газ градско и карането със 200 средна скорост по български магастрали с обикновен семеен автомобил е като Гръдската митология. И 200 снимки да сложиш и 300 романа да напишеш, никой няма да ти повярва. Като се абстрахираме от това и от всичко казано ми е интересно, защо навсякъде се отричат от така великия дизел. Ще кажеш, глупости с екологията и манипулации. Хубаво, глупости, но от държавата, която идва сърцето на Шкодичката ти. Нали спорът е кое е по-добро. Според теб, хибридът е боклук, но на запад(и не само) го смятат за диамант, а дизелът за боклук, който трябва да изчезне възможно най-скоро. Даже виж ти и ВАГ решили да минат на хибриди, скоро няма да имаш особен избор, защото внос на новички дизели ще спре, хората вече спират да купуват и ще останат боклуците на склад да се продават тук и вероятно ще пускат изгодни промоции да лъжат хората да ги купуват за да се отърват. Случайност, не мисля. Жалко, че тогава няма да има за какво да спориш. Може би трябва да погледнеш по-глобално на нещата освен един разход и вървеж, и да търсиш винаги лична изгода. Чак тогава ще разбереш, кое е по-доброто, а и по-доброто за децата ти и техните деца.
    Последна редакция от mell0; 28.01.2019, 00:48.

Напиши коментар:

Working...
X