Баси, ще взема да си купя ремарке, явно всички имат
Колата си има предимства, има си и недостатъци, няма универсален автомобил.
На мен ми харесва и ми върши работа, ако обаче ми потрябва за нещо, в което не го бива, просто ще си купя още един, тоя не бих го сменил.
На Приуса, ако му закачиш ремарке, ще можеш да го караш само по равното. Тя, учебната Жигула, навремето катереше баирите с по-голямо желание. Направо се оляха с тоя мултикултурализъм. Бутат го навсякъде и само объркват хората. Пък полза никаква. Случаенос?!
Излиза следващо поколение и това е единствената причина да си продадеш стария. Хаха.
Вас като ви гледам нещо вървите назад с поколенията. А и тези по обявите също нещо са в застой. Явно ще излиза следващо поколение и всеки иска да удари кьоравото. Хаха
ЕДИТ: в немското мобиле просто ей така проверих колко хибрида има за продаване само на Тойота и резултата беше над 6К+
Като има доста на по 3-5Ккм и няколко месеца, явно и там са чули за следващото поколение. Хаха
Не съм заслепен от нищо и не робувам на марки... Карам това което ми харесва и предлага повече. В случая един дизелов автомобил ми предлага много повече от въпросния хибрид.
Аз не мога да разбера едно. Не си карал хибрид, не искаш да караш такъв, но коментираш в темата (предишната) за някакъв разход на други автомобили. Ако ще сравняваш нещо, сравнявай с Шкода или Дачия хибдри, а извинявай, то те нямат такъв все още. Чакат майките им компании да направят и да им дадат, защото ближат трохите от по-големите. Къде ще сравняваш като технология умрели TDI с технология копирана от Италиянците, с двигател, които е направил революция при автомобилите. Това е удоволствието да караш автомобил с такъв технологичен напредък, който и до сега някой автомобилни производители не могат да достигнат. Неуместно сравнение , първо като технология на задвижване, второ като тип двигател - бинзин/дизел. То и моят автомобил, харчи повече от мега мощния ти дизел, който дърпа ремаркета и каравани с 160 и това значи ли, че всички трябва да си купуваме дизели? Заслепен си от ниската продажна цена и вървежа на печките и сега не може да спреш да се радваш, това ти е проблема.
chaveto, наистина си абсолютен трол.
1. Започваш със сравнение на разхода на гориво между Prius II (2005) и 1.5dci (201.
Виждаш, че нещо не ти се получава и "обръщаш фурнаджийската лопата".
2. Пробваш сравнение с максимална скорост, след като с разхода не се получи.
И там греда.
3. Добавяш в сравненията разхода на твоя Superb 2.0TDI DSG 4x4 в Искърското дефиле.
Неясна цел.
4. След като сравненията на разхода и на 2.0TDI DSG 4x4(2015) с Prius II (2005) се оказват неудачни, то преминаваш на ниво сравнение на автомобили и кой какво купувал.
Ами хора - различни, вкус - всякакъв. Изключително си нетолерантен към избора на другите и винаги се опитваш да докажеш (може би на себе си), че твоя избор да купиш дизел автомат 4x4 е най-правилния. Разбери, че някои не се нуждаят от подобен автомобил.
Едно е сигурно - продажбите на дизел намаляват, а тези на хибридни автомобили се увеличават.
1 започнах сравнението с 2.0 не с 1.5dCi. Темата за разход между 1.5 и Приус не я създадох аз, просто 2.0 беше в сервиз за смяна на челно стъкло по каско и затова бях с 1.5dCi и просто споделих, че в това време не виждам повече от 6 за разлика от други които виждат 7л
2 сравнението с максималната скорост съм го дал отново много отдавна и към тази максимална скорост която има Приуса дърпам и ремърке. А на Приус ако сложиш и ремърке разхода не се знае къде ще отиде.
3 целта за разхода е ясна. Показвам числа от Искърското дефиле, място където съм написал, че не е като да я кротнеш на последната предавка и да правиш нисък разход. Защото в другата тема има снимки от разхода до село, а по плевенско е само полета- не е дефиле
4 Това сравнение го преминахме много отдавна отново в другата тема. Точно затова намесихме и макс скорост и т.н
И точно така, хора всякакви. Но не съм аз този който каза, че както и да караш това не харчи повече от 7.............. Уважавам избора на всеки, но не мога да си трая когато се опитват да ме убедят, че това е върха на айсберга. И ако беше върхът по обявите нямаше да има такива автомобили и накъдето и да се обърнеш щеше да виждаш Приус.
И понеже намеси хибридите, не съм аз този който каза, че от другите нищо не става, само Тойота.
А за последния ред ще ти кажа само едно- пари
chaveto, наистина си абсолютен трол.
1. Започваш със сравнение на разхода на гориво между Prius II (2005) и 1.5dci (201.
Виждаш, че нещо не ти се получава и "обръщаш фурнаджийската лопата".
2. Пробваш сравнение с максимална скорост, след като с разхода не се получи.
И там греда.
3. Добавяш в сравненията разхода на твоя Superb 2.0TDI DSG 4x4 в Искърското дефиле.
Неясна цел.
4. След като сравненията на разхода и на 2.0TDI DSG 4x4(2015) с Prius II (2005) се оказват неудачни, то преминаваш на ниво сравнение на автомобили и кой какво купувал.
Ами хора - различни, вкус - всякакъв. Изключително си нетолерантен към избора на другите и винаги се опитваш да докажеш (може би на себе си), че твоя избор да купиш дизел автомат 4x4 е най-правилния. Разбери, че някои не се нуждаят от подобен автомобил.
Едно е сигурно - продажбите на дизел намаляват, а тези на хибридни автомобили се увеличават.
Тази кутия е от поне 10г. 2.0TDI и то там някъде. Този модел на Шкода и той е от 10г. Да не говорим, че е 4х4 и нали знаеш, че всичките железа отдолу не се въртят безплатно.
Колега mell0 нали знаеш, че ВАГ проби дупките в озоновия слой
Имам разход от преди малко отново по борд. Нови Искър- Лакатник- Нови Искър. 43км отиване- 4.3л/100км и на обратно общо 86км и 4.6л/100км Това е по Искърското дефиле, който е минавал знае, че може да е извън града, но не е като да я закрепиш на макс. висока предавка и да я кротиш с 90км да речем. Това е при съвсем нормално каране, като не съм се влачил щом съм задминавал.
Ако държите имам и снимки от борда.
Весела Коледа!
Ок, супер.
Значи правиш разход с мега съвременна икономична кутия и дизелов двигател, като бензинов хибрид от преди 16 години. Супер.
А ако вземеш алтернативното поколение Приус при това каране ще е в мнооого ниска 3-ка, където съвременният ти автомат ще му е химера, както и да го мъчиш.
2.0 TDI под 5 с нормално каране извънградско ( още повече Искърското дефиле) ми звучи нереално за автомобил от ВАГ групата. На тях им дават по 4.6 по каталог, а всички знаем при какви условия ги тестват, така че ти си постигнал повече от колкото са очаквали те. Борда те лъже и ти сам се лъжеш.
Средния по борд ми е верен с този от статистиката, затова мисля, че е верен. Този разход който виждаш в момента е от агресивно каране, висока скорост...
Ако карам нормално разхода въобще няма да е такъв, но нито гоня нисък разход нито пък търся някаква икономия.
Имам разход от преди малко отново по борд. Нови Искър- Лакатник- Нови Искър. 43км отиване- 4.3л/100км и на обратно общо 86км и 4.6л/100км Това е по Искърското дефиле, който е минавал знае, че може да е извън града, но не е като да я закрепиш на макс. висока предавка и да я кротиш с 90км да речем. Това е при съвсем нормално каране, като не съм се влачил щом съм задминавал.
Ако държите имам и снимки от борда.
Весела Коледа!
Сори за грешката в модела, просто всички са ми еднакви и ги бъркам
Може би отново не си прочел при какви условия ги направи тези 7+? Няма да припомням, в другата тема ги пише.
Гледам, че Супърба ти бие на 6.6, явно и той прави към 9 градско, а на борда показва 4...
Нека спрем вече с тея глупости.
Весела Коледа!
Напиши коментар: