Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• M5kov
    отговори
    Баси, ще взема да си купя ремарке, явно всички имат
    Колата си има предимства, има си и недостатъци, няма универсален автомобил.
    На мен ми харесва и ми върши работа, ако обаче ми потрябва за нещо, в което не го бива, просто ще си купя още един, тоя не бих го сменил.

Напиши коментар:

• slonikon
    отговори
    На Приуса, ако му закачиш ремарке, ще можеш да го караш само по равното. Тя, учебната Жигула, навремето катереше баирите с по-голямо желание. Направо се оляха с тоя мултикултурализъм. Бутат го навсякъде и само объркват хората. Пък полза никаква. Случаенос?!

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Излиза следващо поколение и това е единствената причина да си продадеш стария. Хаха.
    Вас като ви гледам нещо вървите назад с поколенията. А и тези по обявите също нещо са в застой. Явно ще излиза следващо поколение и всеки иска да удари кьоравото. Хаха
    ЕДИТ: в немското мобиле просто ей така проверих колко хибрида има за продаване само на Тойота и резултата беше над 6К+
    Като има доста на по 3-5Ккм и няколко месеца, явно и там са чули за следващото поколение. Хаха
    Последна редакция от chaveto; 30.12.2018, 09:37.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    chaveto написа: Преглед на мнението
    Ако беше някакъв конкурент нямаше да има по обявите такива автомобили и всеки щеше да иска Приус.
    Излиза следващо поколение и това е единствената причина да си продадеш стария. Хаха.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Не съм заслепен от нищо и не робувам на марки... Карам това което ми харесва и предлага повече. В случая един дизелов автомобил ми предлага много повече от въпросния хибрид.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Аз не мога да разбера едно. Не си карал хибрид, не искаш да караш такъв, но коментираш в темата (предишната) за някакъв разход на други автомобили. Ако ще сравняваш нещо, сравнявай с Шкода или Дачия хибдри, а извинявай, то те нямат такъв все още. Чакат майките им компании да направят и да им дадат, защото ближат трохите от по-големите. Къде ще сравняваш като технология умрели TDI с технология копирана от Италиянците, с двигател, които е направил революция при автомобилите. Това е удоволствието да караш автомобил с такъв технологичен напредък, който и до сега някой автомобилни производители не могат да достигнат. Неуместно сравнение , първо като технология на задвижване, второ като тип двигател - бинзин/дизел. То и моят автомобил, харчи повече от мега мощния ти дизел, който дърпа ремаркета и каравани с 160 и това значи ли, че всички трябва да си купуваме дизели? Заслепен си от ниската продажна цена и вървежа на печките и сега не може да спреш да се радваш, това ти е проблема.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Stefanaki написа: Преглед на мнението
    chaveto, наистина си абсолютен трол.
    1. Започваш със сравнение на разхода на гориво между Prius II (2005) и 1.5dci (201.
    Виждаш, че нещо не ти се получава и "обръщаш фурнаджийската лопата".

2. Пробваш сравнение с максимална скорост, след като с разхода не се получи.
    И там греда.

3. Добавяш в сравненията разхода на твоя Superb 2.0TDI DSG 4x4 в Искърското дефиле.
    Неясна цел.

4. След като сравненията на разхода и на 2.0TDI DSG 4x4(2015) с Prius II (2005) се оказват неудачни, то преминаваш на ниво сравнение на автомобили и кой какво купувал.

Ами хора - различни, вкус - всякакъв. Изключително си нетолерантен към избора на другите и винаги се опитваш да докажеш (може би на себе си), че твоя избор да купиш дизел автомат 4x4 е най-правилния. Разбери, че някои не се нуждаят от подобен автомобил.

Едно е сигурно - продажбите на дизел намаляват, а тези на хибридни автомобили се увеличават.
    1 започнах сравнението с 2.0 не с 1.5dCi. Темата за разход между 1.5 и Приус не я създадох аз, просто 2.0 беше в сервиз за смяна на челно стъкло по каско и затова бях с 1.5dCi и просто споделих, че в това време не виждам повече от 6 за разлика от други които виждат 7л
    2 сравнението с максималната скорост съм го дал отново много отдавна и към тази максимална скорост която има Приуса дърпам и ремърке. А на Приус ако сложиш и ремърке разхода не се знае къде ще отиде.
    3 целта за разхода е ясна. Показвам числа от Искърското дефиле, място където съм написал, че не е като да я кротнеш на последната предавка и да правиш нисък разход. Защото в другата тема има снимки от разхода до село, а по плевенско е само полета- не е дефиле
    4 Това сравнение го преминахме много отдавна отново в другата тема. Точно затова намесихме и макс скорост и т.н
    И точно така, хора всякакви. Но не съм аз този който каза, че както и да караш това не харчи повече от 7.............. Уважавам избора на всеки, но не мога да си трая когато се опитват да ме убедят, че това е върха на айсберга. И ако беше върхът по обявите нямаше да има такива автомобили и накъдето и да се обърнеш щеше да виждаш Приус.
    И понеже намеси хибридите, не съм аз този който каза, че от другите нищо не става, само Тойота.
    А за последния ред ще ти кажа само едно- пари
    Последна редакция от chaveto; 29.12.2018, 10:40.

Напиши коментар:

• Stefanaki
    отговори
    chaveto, наистина си абсолютен трол.
    1. Започваш със сравнение на разхода на гориво между Prius II (2005) и 1.5dci (201.
    Виждаш, че нещо не ти се получава и "обръщаш фурнаджийската лопата".

2. Пробваш сравнение с максимална скорост, след като с разхода не се получи.
    И там греда.

3. Добавяш в сравненията разхода на твоя Superb 2.0TDI DSG 4x4 в Искърското дефиле.
    Неясна цел.

4. След като сравненията на разхода и на 2.0TDI DSG 4x4(2015) с Prius II (2005) се оказват неудачни, то преминаваш на ниво сравнение на автомобили и кой какво купувал.

Ами хора - различни, вкус - всякакъв. Изключително си нетолерантен към избора на другите и винаги се опитваш да докажеш (може би на себе си), че твоя избор да купиш дизел автомат 4x4 е най-правилния. Разбери, че някои не се нуждаят от подобен автомобил.

Едно е сигурно - продажбите на дизел намаляват, а тези на хибридни автомобили се увеличават.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Ако беше някакъв конкурент нямаше да има по обявите такива автомобили и всеки щеше да иска Приус.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Хаха. То и двигателя на Приус, и кутията са вече доста над 20 ама очевидно все още е пряк конкурент на коли продаващи се през 2018.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Тази кутия е от поне 10г. 2.0TDI и то там някъде. Този модел на Шкода и той е от 10г. Да не говорим, че е 4х4 и нали знаеш, че всичките железа отдолу не се въртят безплатно.
    Колега mell0 нали знаеш, че ВАГ проби дупките в озоновия слой

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    chaveto написа: Преглед на мнението
    Имам разход от преди малко отново по борд. Нови Искър- Лакатник- Нови Искър. 43км отиване- 4.3л/100км и на обратно общо 86км и 4.6л/100км Това е по Искърското дефиле, който е минавал знае, че може да е извън града, но не е като да я закрепиш на макс. висока предавка и да я кротиш с 90км да речем. Това е при съвсем нормално каране, като не съм се влачил щом съм задминавал.
    Ако държите имам и снимки от борда.
    Весела Коледа!
    Ок, супер.
    Значи правиш разход с мега съвременна икономична кутия и дизелов двигател, като бензинов хибрид от преди 16 години. Супер.
    А ако вземеш алтернативното поколение Приус при това каране ще е в мнооого ниска 3-ка, където съвременният ти автомат ще му е химера, както и да го мъчиш.
    Последна редакция от BO; 26.12.2018, 16:37.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    2.0 TDI под 5 с нормално каране извънградско ( още повече Искърското дефиле) ми звучи нереално за автомобил от ВАГ групата. На тях им дават по 4.6 по каталог, а всички знаем при какви условия ги тестват, така че ти си постигнал повече от колкото са очаквали те. Борда те лъже и ти сам се лъжеш.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Средния по борд ми е верен с този от статистиката, затова мисля, че е верен. Този разход който виждаш в момента е от агресивно каране, висока скорост...
    Ако карам нормално разхода въобще няма да е такъв, но нито гоня нисък разход нито пък търся някаква икономия.
    Имам разход от преди малко отново по борд. Нови Искър- Лакатник- Нови Искър. 43км отиване- 4.3л/100км и на обратно общо 86км и 4.6л/100км Това е по Искърското дефиле, който е минавал знае, че може да е извън града, но не е като да я закрепиш на макс. висока предавка и да я кротиш с 90км да речем. Това е при съвсем нормално каране, като не съм се влачил щом съм задминавал.
    Ако държите имам и снимки от борда.
    Весела Коледа!

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Сори за грешката в модела, просто всички са ми еднакви и ги бъркам
    Може би отново не си прочел при какви условия ги направи тези 7+? Няма да припомням, в другата тема ги пише.
    Гледам, че Супърба ти бие на 6.6, явно и той прави към 9 градско, а на борда показва 4...
    Нека спрем вече с тея глупости.
    Весела Коледа!

Напиши коментар:

Working...
X