Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")
Collapse
X
-
Стига с тия педерастки Дачии бе! Няма ли модератор тука да я заключи тая тема.
Не стига, че форума умре отсекъде, а от 6 месеца чета тука за дачиии......
Напиши коментар:
-
Значи имаш 8 врати, 8 гуми, 4 капака, 2 двигателя и т.н.chaveto написа: Преглед на мнението. Също така умреляка ми предлага всичко х2 спрямо Приус, да не кажа, че някой неща са по много повече.
Но и двойна поддръжка, двоен експлоатационен разход, двойно повече повреди и пак т.н.
За първите не знам, малко се съмнявам, ама за вторите съм определено съгласен с теб.
Напиши коментар:
-
Още само не разбрах кой е другия дизел. А колко е спреляк само ти знаеш. Не мога само да разбера какво по конкретно да ти кажа от това, че за приготвените пари няма как да си купя ново БМВ, Ауди... Шкода предлага такъв мотор с тези коне и си взимаш това, няма как да си взема 5.5 Също така няма да ми отиват разни по скъпи.
M5kov не съм аз този който казах, че този автомобил при каквото и каране.... няма как да изхарчи повече от 7. Както и сега не съм аз този който вади статистика на други хора и казва, че вече може да харчи над 7.
Според мен ако карам Приус така както карам моя умреляк, разхода ще бъде по висок от този на умреляка. Също така умреляка ми предлага всичко х2 спрямо Приус, да не кажа, че някой неща са по много повече.Последна редакция от chaveto; 10.02.2019, 10:27.
Напиши коментар:
-
Ами спреляк си е определено, ако го сравняваме с другия дизел. Ако ще и трети съединител да й сложиш. Защо пак не отговори на конкретен въпрос?chaveto написа: Преглед на мнениетоНе мисля, че след последната софтуерна намеса е пълен спреляк. След като върви повече от стоков Суперб 3 190к.с с ремап. Мисля, че приключихме този въпрос спрямо някой друг зверски и този спреляк
Сега ми кажи Приус колко максимално може да изхарчи и накрая да приключим спора.
Станев, самия пасат си е куц. Идеята на клипа е да се види DSG колко е мудна при превключването на скоростите. Също така не забравяй, че това си е ръчна кутия и можеш ти да си ги включваш, само нямаш съединител и на старт не става да тръгнеш баш как си трябва, но пък достатъчно бързо се наема. И ако искаш да правиш разни други магарии пак липсва съединителя, но като свикнеш става и без него.
А аз отговарям винаги. На практика може да изгори един резервоар на 100 метра. Реално. Зареждам, минавам 100 метра, за да отчете нещо борда и я оставам там една седмица докато свърши горивото. Ето ти разход от 45000/100. На теория може и повече, но няма как да го отчете борда.
Напиши коментар:
-
Впечетлен от сравнението ти, в мен възникна потребнотс да разбера разликите в подобни условия при разхода на Приус и ГАЗ 53 примерно
Напиши коментар:
-
Toyota Prius 2 2004, 1.5 бензин, хибрид, 110 кс., автоматик
Минимален разход 3,67
Среден разход 5,28
Максимален разход 7,26
Данните са от 420 притежателя на модела
Това, което казах, че приуса не може да стигне 7 литра, беше някъде октомври месец, когато температурите бяха над 15 градуса. Понеже съм пич, когато стана студено, публикувах снимка със 7.2/3 не помня колко беше и написах, че е при макс 4 км сутрин и 4 вечер, със средна скорост около 20 км/ч., при околна температура от -13 до -5. Това за мен са максимално неефективните условия, в които може да се кара автомобил и въпреки това разхода е повече от добър. При такива условия помня, че черокито показваше на бордовия компютър 27/100
Напиши коментар:
-
Не мисля, че след последната софтуерна намеса е пълен спреляк. След като върви повече от стоков Суперб 3 190к.с с ремап. Мисля, че приключихме този въпрос спрямо някой друг зверски и този спрелякBO написа: Преглед на мнениетоЧаве, защо не отговори отново на повторно зададен въпрос?
Защо караш автомобил, който е пълен спреляк в сравнение друг, който върви зверски повече, но даващ относително същия разход?
И за твой вътрешен кеф ще ти споделя, че ако искам да дам максимален разход на Приуса, то мога да демонстрирам 99.9/100. Възможно е. Просто борда не може повече. Празнувай!
Сега ми кажи Приус колко максимално може да изхарчи и накрая да приключим спора.
Станев, самия пасат си е куц. Идеята на клипа е да се види DSG колко е мудна при превключването на скоростите. Също така не забравяй, че това си е ръчна кутия и можеш ти да си ги включваш, само нямаш съединител и на старт не става да тръгнеш баш как си трябва, но пък достатъчно бързо се наема. И ако искаш да правиш разни други магарии пак липсва съединителя, но като свикнеш става и без него.
Напиши коментар:
-
Чаве, защо не отговори отново на повторно зададен въпрос?
Защо караш автомобил, който е пълен спреляк в сравнение друг, който върви зверски повече, но даващ относително същия разход?
И за твой вътрешен кеф ще ти споделя, че ако искам да дам максимален разход на Приуса, то мога да демонстрирам 99.9/100. Възможно е. Просто борда не може повече. Празнувай!
Напиши коментар:
-
Клипа на chaveto тотално ме отказва от автоматичната ск.кутия... не, че преди това а и сега не съм бил предубеден. Единствения кик, който ме е впечатлявал някога беше на едно Шеви Силверадо с Дурамакс и само 375 стокови коня под капака. Това наричам аз кик - все едно нещо голямо и тежко да ти бие шута отзад. А тоя Пасат направо имам чувството, че двигателя превръща негодуванието си от това, че го зориш в ръмжене и... латентното му време докато почне полезното действие ми се струва твърде голямо.
Та това, което е по-добро от умрелия 3 литров дизел, е V8 6.6 литровия битурбо дизел, който ако не беше автоматик и той сигурно щеше да харчи колкото 3 литровия, респ. колкото 2 литровия или демек колкото Дачия с 1.5 ДЦИ! И какъв е извода?! Затова защо да караме Дачия, а не Шеви с Дурамакс?!! Да, Мечо Пух е прав - "колкото повече, толкова повече"
Напиши коментар:
-
Защото някога е била 170 убити коня. Натам спирам да говоря за разликата.BO написа: Преглед на мнениетоАз ти зададох аналогичен въпрос на твоя, ама не отговори. Защо трябва да караш 2.0 с някакви убити 170 коня, вместо да караш 3.0 с 300 коня за относително същия разход, щом само така разсъждаваш? А имам вътрешно убеждение, че при твоите скорости, с които летиш по магистралата, 300 коньовия дизел ще даде и по-нисък разход най-вероятно. И и в крайна сметка като ускорение този 300 коньов дизел е с много по-голяма разлика в сравнение с твоята Шкода, от колкото между моя Приус и твоята Шкода.
За оборотите - аз съм сигурен, че при дадена скорост, да кажем 130 км/ч, с Приуса ще ти докарам и по-ниски обороти от твоята Шкода. За да съм точен, при тази скорост по табло, оборотите на ДВГ-то могат да ми слязат до 1550. Максималните, които мога да постигна са отново около твоите. В някои частни случаи не мога да достигна и твоите. Да кажем при скорости под 100 км/ч.
Иначе, да, каране различно, хора също така различни, Приус може да направи 7/100, със сигурност. Както и с твоята Шкода градско ще мога да направя 12, убеден съм.
И може би не си карал кола, която няма сила да тръгне, за да говориш и тези глупости. С маломощна кола стила на карането е точно като твоя. Дебнеш, засилваш, за да направиш някаква скоростна разлика с изпреварващия, надявайки се, че ще ти се отдаде тази възможност след пореден завой да кажем. Ако не, спирачки, разстояние и повтаряш всичко наново. Само такива, които карат агресивни автомобили, като твоя, могат да си позволят лукса да не оставят място за засилка. Или крайно глупавите шофьори. Та така изпреварвах с Пандата, която беше 35 к.с. и ако случайно в нея има 4 човека ставаше интересно. И напъването не помагаше, ако не направиш нещо като при твоя клип. Явно и аз съм карал агресивна кола тогава, ама просто не съм го знаел.
И не мога да разбера защо сравняваш Приус с твоята Шкода? Аз не виждам причина да го правиш реално. Просто са различни мощности и не е редно. Все едно да вземеш един Супърб 100 коня и да се хвалиш как ти със 170-те изпреварваш по-бързо. Да, има някаква логика да го правиш, нали? Както и ти ще си спрял при изпреварване ако те сравняваме с тия по 300-500 коня, нали? Приус не е някаква отделна категория. Това е просто кола, която е 100 коня. И сравнявай с друга, някаква аналогична кола пак с такава мощност.
Мога да ти дам пример да кажем с Шкода Октавиа 1.6TDI 105 к.с. Караш си зад камиона с 80 и решаваш да го изпревариш. Класическа еластична дисциплина. Та с Приуса давам газ и на 120 км/ч съм за 7,4 секунди, а Октавиата за 8,1. Демек ако запазим съизмеримата мощност, то с хибрида ще се чувствам една идея по-добре. Е, да, не е агресивна кола, както разбрах, ама това е положението. За такава мощност, толкова. Няма да е като на Супърб, 6.1. Или пък за 3.7 за дизела, който визирам.
А ако не дай боже "уникалното" ДСГ ти е наредила следваща предавка и ти удариш кик дауна изненадващо, то ще се чувстваш малко тъпо. Ама подробности, нали...
Това в червеното много ми хареса, защото в предната тема се пише, че няма начин да харчи над 7 при каквото и да било каране
В момента имам маломощна фиеста 900сс която е на газ и три пъти съм и превъртял километража. Та с този автомобил като караш на голяма дистанция при която да виждаш хубаво напред се налага да няма никой за да задминеш. А колко е мощен един автомобил няма никакво значение за да си позволи да кара без дистанция. С какъвто и да си когато нямаш дистанция се налага да се изнесеш, прецениш..... и тогава да задминеш.
Сравнявам защото отново в предната тема се каза, че няма автомобил който да може това което може Приус. Е автомобили колкото щеш и предлагат повече.
Уникалното DSG не го интересува коя предавка е наредило, ето тук може да видиш как го бърка кик даун и колко тъпо се чувствам
https://www.youtube.com/watch?v=c47PwK0g38M
ЕДИТ: тук само не разбрах колко време след кик даун се усети, че трябва да почне да ускорява.
https://www.youtube.com/watch?v=idxd8wZK1ck
Мога да си представя на 2 колко бързо се усеща, че педала е на пода
Последна редакция от chaveto; 08.02.2019, 21:10.
Напиши коментар:
-
Изчакай малко време да им спаднат цените и ако ще взимаш хибрид направо се метни на Приус-4. Доста по-развит е от другите поколения, което се отразява и на разхода. И при тази скорост според мен един П4 ще си постигне съвсем лесно разхода, за който говориш, дори и без да се стараеш.ntodorov написа: Преглед на мнениетоДа Кау, но и тук има много условности, които в интерес на обективната истина трябва да напиша. В случая бяхме двама с 1 сак, карах на круизконтрол, не спирах никъде на отиване, а на прибиране в по-голяма част от времето си усещах силен попътен вятър. Колата ми тежи 1480 кг ( дизеловия вариант) и със сигурност няма да харчи, като по-тежък и с по-голямо челно съпротивление автомобил. Иначе занулявах данните на трипа от смяна до смяна на масло. ( в тема за разход на дизел бях писал). Последния път "завърших" цикъла си( за 8 000 км.) с 42 км./ч средна скорост и среден разход от 5.7/100. Тези числа за София и за хора с други маршрути, дистанции и ежедневие със сигурност ще бъдат много по-различни...Което ме води на мисълта, че разходът на един автомобил е едно от многото относителни неща в този живот. Не искам обаче да съм краен и да възнасям дизела, защото не съм карал/имал хибрид. Ами, ако хибридът ми даде на цикъл 4-5 литра и всички останали предимства, дали "убежденията" ми няма да свистят във въздуха, като спукан балон ???
За това смятам да го опитам и тогава вече ще имам претенции в оценките си. 
Понеже сменях "малък/стандартен" акумулатор сега декември, то си изтрих статистиката на колата. Иначе моя Приус средната му скорост за последните ~20к километра бяха ~23 км/ч. И това при разход под 5/100 средно. Просто за протокола.
Но така в дълъг интервал за средна скорост, която е и микс от типове придвижвания е трудно да се вземе под внимание. Защо? Защото да кажем може да имаш много ниска градска средна скорост, което да ти прави и голям разход. След това да имаш много висока средна скорост извънградско, което отново да ти вдига много разхода. И по този начин ти с твоите 42 км/ч средна да даваш един разход и аналогично друг, който кара само леко извънградско постоянно с такава средна скорост да прави двойно по-нисък разход. Средната скорост е най-валидна само за градското предвижване, за да се направи някаква представа за интензивността на трафика, по който караш.
И да споделя резултата, защото вчера пак ми свърши горивото и отново заредих резервоара. Та с 42,12 литра гориво изминах 834,8 километра. Аз лично съм доволен.
Напиши коментар:
-
Да Кау, но и тук има много условности, които в интерес на обективната истина трябва да напиша. В случая бяхме двама с 1 сак, карах на круизконтрол, не спирах никъде на отиване, а на прибиране в по-голяма част от времето си усещах силен попътен вятър. Колата ми тежи 1480 кг ( дизеловия вариант) и със сигурност няма да харчи, като по-тежък и с по-голямо челно съпротивление автомобил. Иначе занулявах данните на трипа от смяна до смяна на масло. ( в тема за разход на дизел бях писал). Последния път "завърших" цикъла си( за 8 000 км.) с 42 км./ч средна скорост и среден разход от 5.7/100. Тези числа за София и за хора с други маршрути, дистанции и ежедневие със сигурност ще бъдат много по-различни...Което ме води на мисълта, че разходът на един автомобил е едно от многото относителни неща в този живот. Не искам обаче да съм краен и да възнасям дизела, защото не съм карал/имал хибрид. Ами, ако хибридът ми даде на цикъл 4-5 литра и всички останали предимства, дали "убежденията" ми няма да свистят във въздуха, като спукан балон ???Kay_ написа: Преглед на мнениетоОпределено бензинов мотор с тая средна скорост ще е с по-висок разход. Но ми стана любопитно за твърденията "6/100 с яко мачкане", колко се разминава с реалното. Иначе при теб със 100км/ч средна...идеално си е 5.6/100
За това смятам да го опитам и тогава вече ще имам претенции в оценките си.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: