Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи Фиата на газ/метан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• S_BANKOV
    отговори
    Точно 2000км. с 90% извънградско каране - 172л газ. при включен темпомат гледах през цялото време да подържам 100км/ч. и 3000рмп.пп включения темпомат бе изтръпнал десен крак

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    emzo написа:
    S_BANKOV написа:
    и в града да кажеш как е.
    14.5/10010 литра = 68.5км., в този пробег няма такъв на бензинАз и така съм мега доволен, ама ще се заиграя с ламбдата и както казах по-горе, 1:1 с бензиновите времена.п.с. Полша пауър
    Същите условия, но агресивен стил на каране - 16/100Доста далече от Тамоната с техните 22+ на 100 п.с. пък колко лъжат в количестово сипана газ е отделна тема за разговор :D

Напиши коментар:

• shtilio
    отговори
    biker_81 написа:
    Добър разход Emzo.Аз последно с 10 лв метан при цена 1,89 кг пак минах само 55 км при каране на късо и почвам да се чудя дали да ровя нещо или да засека първо как ще е на дълго.Има го момента и че ми задтржа едното задно колело ама едва ли да качи толкова от него.по принцип с 10 лв си минавах поне 70 км в града.
    Аз съм с браво със същия мотор и обикновена метанова уредба само със емуалтор на дюзите, при мене в студеното време само на късо градско, с не много работещ термостат, с 10 лв метан на цена 1,85 угаснах на 57 км, сега в по-толото с 10 лв на същата цена минах 69 км и имах за още около 10 км.

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    Добър разход Emzo.Аз последно с 10 лв метан при цена 1,89 кг пак минах само 55 км при каране на късо и почвам да се чудя дали да ровя нещо или да засека първо как ще е на дълго.Има го момента и че ми задтржа едното задно колело ама едва ли да качи толкова от него.по принцип с 10 лв си минавах поне 70 км в града.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    S_BANKOV написа:
    и в града да кажеш как е.
    14.5/10010 литра = 68.5км., в този пробег няма такъв на бензинАз и така съм мега доволен, ама ще се заиграя с ламбдата и както казах по-горе, 1:1 с бензиновите времена.п.с. Полша пауър

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    15 литра газ = 160км.40км градско120извънградско с 100км/чсреден 9.3/100 Градското как вдига Agis Mini SApis Solo FastНа газ работи по-добре от на бензин, с коефициент 0.8 съм, до дни ще пробвам аписките с времена 1:1 бензиновите

Напиши коментар:

• kiro_of_the_day
    отговори
    Италиански BSM с български софтуер и обикновени "бавни" дюзи.

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    Сподели какъв е ГИ- кака марка, какви компоненти и така.

Напиши коментар:

• kiro_of_the_day
    отговори
    ХвалбЪ: По Маршрута Кюстендил-Боровец-Велинград-Якоруда-Банско с новопоставения газов инжекцион и през повечето време с каране тип "галим педало" Мареята даде разход 7.084 л./ 100 км. на LPG - чак не ми се вярва...Това е дори след като съм махнал 10км пробег като минати на бензин докато загрее. Предното засичане от Кюстендил -София-Кюстендил 9.04л./100 км. с каране тип "пайсееееее".

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    Напоследък карам до работа по 2 км като паля на метан и карам на метан само и ми дава рекордно висок разход.С 5 лв при цена от 1,89 минавам едва 30 км.

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    Според мен няма значение на колко % се изключва. Засичаш като изключи, в случая и при двете зареждания това ще стане горе-долу при едно и също положение. Пълня бутилката, минавам Х км и след това пълня пак.Виждаш колко е долято, виждаш км и така. Аз лично не помня кога ми е свършвало горивото. Бутилката ми събира около 24 литра газ.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Ахаааа ясно, ми не знам като се изпразни, ще я напълня догоре и ще споделя.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    emzo написа:
    Е то, как се настройва нивомер ?
    Това което съм виждъл е че изививат рамото на поплавъка по някакъв начин. Не съм сигурен дали това е най правилния начин но това съм виждъл. За тороидална бутилка не мога да ти кажа как се прави. При мен в началото бяха настроили бутилката на 90% но в последствие я коригираха и сега пълни около 80% приблизително.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Е то, как се настройва нивомер ?

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    emzo написа:
    На колко процента изключва пълненето на бутилката ?Че не е я напълних от празна до горе и не знам колко общо газ е имала.Ако е на 80%, както пише на нея - среден 8,3/100Ако се е напълнила на 100% - 10,1/100съотношение извънградско/градско - 60/40%максимална скорост 100км/ч, средната не я запомних
    изключването на бутилката зависи от нивомера, зависи как е настроен и основно под какъв ъгъл е сложена бутилката и нивомера. Ну вярвам да си го настроил на 100%

Напиши коментар:

Working...
X