Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи Фиата на газ/метан?
Collapse
X
-
Брава 1.6 металния колектор с Г.И фобус 2 - карам я от 3 седмица на Газ два пъти я засичам 10,6 градско даде и двата пъти изминати 600 км до сега съм много доволен извън градско още не съм я засичал другата седмица ми преде стои извънградско пътуване поти 1000 км като видя какъв разход даде ще споделя.
-
Мойта пущина за няколко извънградски прехода при лоши и добри условия и скорости един път 60-90,един 90-100 и единия 130- 150 изгори 8.5 л газ +-0.2 литра.На градско си удря 12-13.Преди гореше доста по малко но нещо се прецака когато взривих последния колектор и вече не върви добре
Напиши коментар:
-
обикновена газова извънградско 108км - 9литра газградско МНОГО 135км - 25литра газ...emzo написа:Някой газифициран 1.8 да сподели колко гори при 100км/ч и при 130км/ч, че ми е любопитно.
Напиши коментар:
-
Огромна разлика има от градско до градско... Днес направих клипче на обичайният ми маршрут градско, ама хората са го измислили и пътищата тук са пътища. По няколко пъти на ден минавам по него. Градът е малко по-голям от Варна.http://youtu.be/md_UTNTFoL4
Напиши коментар:
-
Обикновена ’домашна’ газова с обикновен ключ превключващ тока на дюзите към магнит-вентилите - 8/100 извънградско, зимата градско 12-13-14, зависи от маршрута.Брава 1.6
Напиши коментар:
-
Мареа 1,8 комби с г.и. фобос 1 ,според мене не много добре настроен.При каране със 140 натоварена по магистралата си дава 9,5-10/100.При извънградско със около 110 и тук там изпреварвания преди даваше към 8,5/100 но напоследък е към 9.Само градско не се е карала досега.
Напиши коментар:
-
При мен, последни засечки.Градско с малкия в колата - с 10литра газ - 81 км. градско сам с 10лв. - 7.25л газ - 58км.
Извън гр. със около 100км. между 7 - 8 /100, последния път с 32литра по колонка на напълно празна бутилка минах 402км., оставаха ми още около 6 км до крайната дестинация но на изпарения не успях да се пребера. тов с нов термостат.Над 130 - 140 разхода ми скача на около 9 - 9.5/ 100км. На бензин не карам в общи линии, обикновенно паля колата и все се мотам около нея, и тя прехвърля на газ.
Напиши коментар:
-
Някой газифициран 1.8 да сподели колко гори при 100км/ч и при 130км/ч, че ми е любопитно.
Напиши коментар:
-
Аз съм с късите скорости, но при мен по километраж 95 км/ч е на 3000, а 4000 са при 130 км/чНикаква разлика не виждам на дълго зимата и лятото. Около 8/100 при икономично каране и 9/100 на магистрала при около 130 км/чГрадско около 10/100biker_81 написа:И мойта мареа е с къса 5 та ,при 140 е с 4000 оборота а при 105 е с 3000 .
Напиши коментар:
-
Ами карам Фиат Пунто 1.2 и колата се кара всеки ден по около 30км. 8/100 е нормален разход за малолитражна кола.
Напиши коментар:
-
Интересно ми е каква кола дава зимата само градско в София 8л - 100 км бензин предвид ниските температури единствения вариант е да е със малък мотор да я караш много внимателно и като запалиш колата да минаваш с нея поне 50 км .blagovest_georgiev написа:Аз нещо започвам да губя идеята на газовите уредби.Последните ми зареждания бяха следните 41лв. газ или приблизително 29л,с които изминавам точно 320км в София(предимно в Центъра,понеже там живея) + 10лв. бензин понеже ГИ пали на бензин до достигане на 30 градуса температура.Разходът е 9/100 газ.На бензин за същите тези 50лв. зареждам 20л. с които изминавам 250км.Разходът на бензин е 8/100.Реално икономията не е много голяма с оглед на това,че по-често се сменят кабели,свещи,генерацията по-бързо си заминава и колата не върви точно като на бензин.Така поне си мисля
Напиши коментар:
-
Аз нещо започвам да губя идеята на газовите уредби.Последните ми зареждания бяха следните 41лв. газ или приблизително 29л,с които изминавам точно 320км в София(предимно в Центъра,понеже там живея) + 10лв. бензин понеже ГИ пали на бензин до достигане на 30 градуса температура.Разходът е 9/100 газ.На бензин за същите тези 50лв. зареждам 20л. с които изминавам 250км.Разходът на бензин е 8/100.Реално икономията не е много голяма с оглед на това,че по-често се сменят кабели,свещи,генерацията по-бързо си заминава и колата не върви точно като на бензин.Така поне си мисля
Напиши коментар:
-
Еми точно на извънградко теглото трябва да няма много разлика.И мойта мареа е с къса 5 та ,при 140 е с 4000 оборота а при 105 е с 3000 .И бутилката ми е 95 л та не е много лека колата но средно без климатик извън града дава около 4,2-4,3 кг/100.Като колкото и да съм я настъпвал разход от 5 кг не помня да съм имал.Обяснявам си го че може би сместа ми е по бедна с обикновената уредба.
Напиши коментар:
-
И аз съм на същото мнение,може би комбинацията от тежко купе и къса пета и разхода е на лице.Също така забелязах че ми дава по добър разход с зимните гуми извънградско малко по-големи са. По навигация скороста е 97-8км/ч. по табло 100,а с летните 95км/ч по навигация за 100 по табло. :Dbiker_81 написа:Добър разход за градско.Ако се махне извънградското ще дойде към 7 кила /100 в града.Тя моята дава повече.Но ми е интересно защо казват колегите че извън града не падала под 5 кила че даже била към 5,5 обикновено.Това е една от причините да се откажа от нея.Другата е вървенето.Shadowandust написа:Поредна засечка на разхода,от празно на пълно 39лв.=23кг по 1.70лв. изминати 340 км. от които 80 извънградско.
Напиши коментар:
-
Добър разход за градско.Ако се махне извънградското ще дойде към 7 кила /100 в града.Тя моята дава повече.Но ми е интересно защо казват колегите че извън града не падала под 5 кила че даже била към 5,5 обикновено.Това е една от причините да се откажа от нея.Другата е вървенето.Shadowandust написа:Поредна засечка на разхода,от празно на пълно 39лв.=23кг по 1.70лв. изминати 340 км. от които 80 извънградско.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: