Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи Фиата на газ/метан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• emzo
    отговори
    На колко процента изключва пълненето на бутилката ?Че не е я напълних от празна до горе и не знам колко общо газ е имала.Ако е на 80%, както пише на нея - среден 8,3/100Ако се е напълнила на 100% - 10,1/100съотношение извънградско/градско - 60/40%максимална скорост 100км/ч, средната не я запомних

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    София - Стара Загора- Казанлък (общо 260 км), над 200км по Тракия със скорост 120-130, спазване на ограниченията до и в Ст.Загора- разход 8,6/100 газ

Напиши коментар:

• milen11
    отговори
    Засичане от днес от любопитство.Brava 1.6 с ГИ Фобос 186км.от които градско 65 и извънградко 121км. 12,5 литра газ.Скорост извън града 90-100км с двама души.Засичането е на една и съща бензиностанция,на една колонка до първоначално спиране на пистолета без допълване.Налягането на колонката по манометъра е еднакво и в двете зареждания.

Напиши коментар:

• Tornado
    отговори
    Браво 1,4 с много старо Ловато веднъж обслужвано с Български мембрани преди година днес Велико Търново-Казанлък през Прохода на Републиката 8 литра пропан бутан.От Гурково до Казанлък умишлено поддържах почти постоянно 120 км/ч.Зареждах на ОМВ Търново и в Казанлък също на ОМВ.Мерак ми е да го засека магистрално със скорост около 100 км/ч какъв разход ще направи.

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    Аз зареждам на Лукойл, общо са 3 бензиностанции. В посока София след пълна бутилка , напълнена в Казанлък се е случвало да ми отчете и по-висок разход над нормалното. Какво имам предвид, знам че колата трябва да гори 7 до 7,5/100 при определен стил на каране. Веднъж зареждам в Казанлък, отивам до София и пълня отчита 8,8 на 100, следващата бензиностанция, където пълня е в Казанлък отчита 7,1/100 след напълване. Това се случи предната неделя, а не тази която мина.Тази неделя писах какъв е бил разхода.За мен лично разход под 7/100 е нереален. Обяснявам си го с различните бензиностанции и това ,че не всеки зарежда наистина до дупка бутилката, отделно, че засичането не е и на една и съща колонка.Най-често с тази скорост 90-100 и по този маршрут разхода ми е 7,1 до 7,3, засечен близо 10-15 пъти за последните няколко месеца.

Напиши коментар:

• Tornado
    отговори
    Alex_RT написа:
    Скоростта предполагам е 90-100. При мен не е по-различно, аз също съм с Фобос. В неделя ходих до София, 18,34 литра за 262 км разхода е 7/100. Бях сам и карах с 90-100 км/ч. Мога да кажа , че това е най-икономичния режим, като се качим още хора и лятно време и почва да гори 8,5-9 при тая скорост с климатик.
    mitetobg написа:
    Fiat marea 1.6 16 Комби с ГИ Фобос днес 7.12 за 101 км. извънградско
    Няма да е зле да напишете и къде зареждате.

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    Скоростта предполагам е 90-100. При мен не е по-различно, аз също съм с Фобос. В неделя ходих до София, 18,34 литра за 262 км разхода е 7/100. Бях сам и карах с 90-100 км/ч. Мога да кажа , че това е най-икономичния режим, като се качим още хора и лятно време и почва да гори 8,5-9 при тая скорост с климатик.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    A скоростта ?

Напиши коментар:

• mitetobg
    отговори
    Fiat marea 1.6 16 Комби с ГИ Фобос днес 7.12 за 101 км. извънградско

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    emzo написа:
    Последна засечка на метан на таз кола:с 13.5кг = 290км.От тях 10км градско , другото извънградско скорост от 100-110км/чна баири умираше до 95км/чили 4.6кг/100Преди някои манипулации минавах макс 240км.--------------От вчера на ЛПГ, 1ва засечка извънградско при средна скорост 90км/ч - 8.3литра/100км.
    Абе последна, след месец два пак ще я засичаш на метан, 8.3 газ е добре, ама виж при 120км./ч. как ще е разхода и в града да кажеш как е.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Последна засечка на метан на таз кола:с 13.5кг = 290км.От тях 10км градско , другото извънградско скорост от 100-110км/чна баири умираше до 95км/чили 4.6кг/100Преди някои манипулации минавах макс 240км.--------------От вчера на ЛПГ, 1ва засечка извънградско при средна скорост 90км/ч - 8.3литра/100км.

Напиши коментар:

• minimalist
    отговори
    Ами добре си, в сравнение с моето Купе - 2.0 16 клапана - купих го преди няколко седмици и в момента ми дава 18 градско ГАЗ при каране не повече от 2500-3000 оборота с обикновенна газова уредба...

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Ами екстра си според мен. Много добре даже.Ако ми гореше до 14-15/100 газ нямаше да слагам метан ама 20+ ..... явно ми тежи кракът

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    Извънградско с 90-100 по Тракия- от 6,7 до 7,5 на 100 , със 120 ако карам дава 8 до 8,5 на 100. Засичам я София, Стара Загора (минавам през целия град), накрая Казанлък. Разход от миналата неделя 262 км (изминат за около 3,5 часа) с 24,20лв (17,66 литра)Градското е салата, Казанлък е малък град и докато загрее върви почти изцяло в града на бензин зимно време. Лятото гори 9-10 с климатик в града.Това е разход на газ и ненатоварена кола,а само с мен и с газов инжекцион на 6 г Фобос, дали е 1 или 2 нямам идея.

Напиши коментар:

• Shadowandust
    отговори
    Последна засечка 39лв.-24кг.-440км.-300 извънградско останалитеградско София,Пловдив и Перник.Разход 5.5кг на 100км.

Напиши коментар:

Working...
X