Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи Фиата на газ/метан?
Collapse
X
-
Че толкоз ли си навил кранчето
,при мене може да малее на баирите ама на равно държи 140 с пълна кола и климатик без проблеми и разхода тогава е около 4,5 кг а а нормално каране е 4,2-4,3.Иначе тук във Варна е 1,85 метана.
-
Карам с колкото мога :D Ако вдигне 140 ги поддържам, ако не 120..biker_81 написа:Градското е добре,извън града е малко завишено ,но ако караш по магистралата със 140 и това около 5 е към 4,5-4,7 кг е добре.Pavkataa написа:Градско в София - 7 кг/ 100 км метан
Извънградско (магистрала) около 5кг/100
Но из страната метана е по-скъп отколкото в София.
Напиши коментар:
-
Градското е добре,извън града е малко завишено ,но ако караш по магистралата със 140 и това около 5 е към 4,5-4,7 кг е добре.Pavkataa написа:Градско в София - 7 кг/ 100 км метан
Напиши коментар:
-
Градско в София - 7 кг/ 100 км метан
Напиши коментар:
-
Що, леко ти е крачето ощеemzo написа:Аз пък лабрадора не можах за 200км пробег, повече от 13.5/100 да го накарам да гори
пп Става дума за извън града нали?
Напиши коментар:
-
Аз пък лабрадора не можах за 200км пробег, повече от 13.5/100 да го накарам да гори
Напиши коментар:
-
Нещо подобно е и при мен.Когато карам извън града със 100-110 разхода ми е 4-4,3 кг а когато съм на магистрала със 130-140 е около 4,5 кг.На магистрала с постоянна скорост не се усеща толкова.Но на извънградско динамично караен се усеща,примерно с 1 бутилка с нормално каране си идвам от Варна до селото ми което е малко преди Стз и после наобратно до Нова Загора или Сливен ми стига метана което са 330 или 350 км.Обаче един път бързах и карах колкото може да върви колата и метана свърши преди Нова Загора което са 250-260 км.
Напиши коментар:
-
Няколко пъти засичам извънградско на магистрала на една и съща отсечка и метан станции - 180км разстояние. Единия път "икономично" със 100-110км/ч имаше зареждане 13лв, т.е. около 4кг/100 метан. Сега със 130-140км/ч.. зареждане 13.4лв.. т.е почти без промяна, а очаквах разход над 6кг, то оборотомера под 4000 почти не падна, странна работа.
Напиши коментар:
-
Търговище бензиностанция ОМВ - Варна ул.Васил Друмев 73 около 130 км. с 14 литра пропан бутан.След Шумен около 7-8 км. карах със 180 .Като се има в предвид ,че съм със бензинов турбо мотор 147 к.с. на купе 1700 кг. смятам разхода за ОК.
Напиши коментар:
-
Re: Разход на газ.Обикновена "Ловато".
Според мене ти е нормален разхода, тез фиати си горят яко и това е. Те по книжка му дават 6 / 10.8 безнин, което прави около 8,5 , така че до 10 газ смесено с обикновена газова си е нормално, особено ако включваш и климатик.Аз съм с обикновена метанова BRC, колко я бъзиках след като я взех не е истина и не можах да я разваля. Монтирах си аванс процесор и вървежа в ниските обороти се подобри, но не е това което очаквах, намалих си дифузора от 31 на 26 мм , но разхода си остана същия като зиматаpl4 8rp написа:1.6 Брава с обикновено "Ловато".Скорост до 90-110 макс.Последните няколко зареждания забелязвам повишен разход.Бутилката е 24 литра .Винаги я пълня до горе и карам докато свърши.Изминавам около 250-260 км смесено.Преди съм минавал и по 300 или около 8 на 100,сега е около 9,5 на 100. Различнито е че съм с лятните гуми 15" и с нов въздушен филтър.Ще свалям и разкъртвам питата на катализатора скоро,че и той ме съмнява.В момента паля на газ и карам само на газ.През зимата на дълго си ми хващаше 8,0-8,2 на сто с 14" по-тясните зимни гуми.Предполагам ,че и карането на фарове си дава своя,дори и малък дан .Дали си струва да си играя с изпарителя или само да я поскопя от тройника.Газстанциите са от-до,където сваря.Та разхода се върти средно към 9л смесено газ за момента.От малък град съм.
Сега като ми остане време ще се опитам да си оправя ламбда контрола, че някой майстор газаджия му е махнал стъпковото моторче и сложил кранче. Последните засичания 5.5 кг за 100 км смесено 70/30 извънградско / градско. В града на нормално каране без климатик разхода си е около 9-10 кг, кажи речи колкото на 2 таксита
Това е засега по нататъка опитите продължават.
Напиши коментар:
-
Разход на газ.Обикновена "Ловато".
1.6 Брава с обикновено "Ловато".Скорост до 90-110 макс.Последните няколко зареждания забелязвам повишен разход.Бутилката е 24 литра .Винаги я пълня до горе и карам докато свърши.Изминавам около 250-260 км смесено.Преди съм минавал и по 300 или около 8 на 100,сега е около 9,5 на 100. Различнито е че съм с лятните гуми 15" и с нов въздушен филтър.Ще свалям и разкъртвам питата на катализатора скоро,че и той ме съмнява.В момента паля на газ и карам само на газ.През зимата на дълго си ми хващаше 8,0-8,2 на сто с 14" по-тясните зимни гуми.Предполагам ,че и карането на фарове си дава своя,дори и малък дан .Дали си струва да си играя с изпарителя или само да я поскопя от тройника.Газстанциите са от-до,където сваря.Та разхода се върти средно към 9л смесено газ за момента.От малък град съм.
Напиши коментар:
-
И аз започвам да отбягвам вече Ромпетрол и ЕКО.Мисля ,че с ОМВ правя най-добър разход.
Напиши коментар:
-
4 май - 10литра - 70 км - градско в София в празниците когато и светофарите не работеха заредено от ЕКО5 май 10литра - 87км - градско в София препразниците при същото натоварване на трафика, заредено от ОМВразхода е засечен без движение на бензин и с няколко фотографии за личния ми албум в КАТ
Напиши коментар:
-
20 литра газ = 200км пробегстз - кз - шипка - габрово - обратно + градско в стз
Напиши коментар:
-
Пунтерата (1.2 моно) 350km- 27l (7.5/100)LPG Каране 90-110 климатик около 100км. Доста приятно ме изненада. Това е разхода на бензин по книжка. Изглежда скоростта оказва сериозно влияние, понеже в първите 200км разходът беше едва 7. В София градско е 10-12 /100 засичано в рамките на месец или 1000км
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: