Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи Фиата на газ/метан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• biker_81
    отговори
    Че толкоз ли си навил кранчето ,при мене може да малее на баирите ама на равно държи 140 с пълна кола и климатик без проблеми и разхода тогава е около 4,5 кг а а нормално каране е 4,2-4,3.Иначе тук във Варна е 1,85 метана.

Напиши коментар:

• Pavkataa
    отговори
    biker_81 написа:
    Pavkataa написа:
    Градско в София - 7 кг/ 100 км метан Извънградско (магистрала) около 5кг/100
    Градското е добре,извън града е малко завишено ,но ако караш по магистралата със 140 и това около 5 е към 4,5-4,7 кг е добре.
    Карам с колкото мога :D Ако вдигне 140 ги поддържам, ако не 120.. Но из страната метана е по-скъп отколкото в София.

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    Pavkataa написа:
    Градското е добре,извън града е малко завишено ,но ако караш по магистралата със 140 и това около 5 е към 4,5-4,7 кг е добре.

Напиши коментар:

• Pavkataa
    отговори

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    emzo написа:
    Аз пък лабрадора не можах за 200км пробег, повече от 13.5/100 да го накарам да гори
    Що, леко ти е крачето още пп Става дума за извън града нали?

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Аз пък лабрадора не можах за 200км пробег, повече от 13.5/100 да го накарам да гори

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    Нещо подобно е и при мен.Когато карам извън града със 100-110 разхода ми е 4-4,3 кг а когато съм на магистрала със 130-140 е около 4,5 кг.На магистрала с постоянна скорост не се усеща толкова.Но на извънградско динамично караен се усеща,примерно с 1 бутилка с нормално каране си идвам от Варна до селото ми което е малко преди Стз и после наобратно до Нова Загора или Сливен ми стига метана което са 330 или 350 км.Обаче един път бързах и карах колкото може да върви колата и метана свърши преди Нова Загора което са 250-260 км.

Напиши коментар:

• spark
    отговори
    Няколко пъти засичам извънградско на магистрала на една и съща отсечка и метан станции - 180км разстояние. Единия път "икономично" със 100-110км/ч имаше зареждане 13лв, т.е. около 4кг/100 метан. Сега със 130-140км/ч.. зареждане 13.4лв.. т.е почти без промяна, а очаквах разход над 6кг, то оборотомера под 4000 почти не падна, странна работа.

Напиши коментар:

• Tornado
    отговори
    Търговище бензиностанция ОМВ - Варна ул.Васил Друмев 73 около 130 км. с 14 литра пропан бутан.След Шумен около 7-8 км. карах със 180 .Като се има в предвид ,че съм със бензинов турбо мотор 147 к.с. на купе 1700 кг. смятам разхода за ОК.

Напиши коментар:

• shtilio
    отговори
    Re: Разход на газ.Обикновена "Ловато".

pl4 8rp написа:
    1.6 Брава с обикновено "Ловато".Скорост до 90-110 макс.Последните няколко зареждания забелязвам повишен разход.Бутилката е 24 литра .Винаги я пълня до горе и карам докато свърши.Изминавам около 250-260 км смесено.Преди съм минавал и по 300 или около 8 на 100,сега е около 9,5 на 100. Различнито е че съм с лятните гуми 15" и с нов въздушен филтър.Ще свалям и разкъртвам питата на катализатора скоро,че и той ме съмнява.В момента паля на газ и карам само на газ.През зимата на дълго си ми хващаше 8,0-8,2 на сто с 14" по-тясните зимни гуми.Предполагам ,че и карането на фарове си дава своя,дори и малък дан .Дали си струва да си играя с изпарителя или само да я поскопя от тройника.Газстанциите са от-до,където сваря.Та разхода се върти средно към 9л смесено газ за момента.От малък град съм.
    Според мене ти е нормален разхода, тез фиати си горят яко и това е. Те по книжка му дават 6 / 10.8 безнин, което прави около 8,5 , така че до 10 газ смесено с обикновена газова си е нормално, особено ако включваш и климатик.Аз съм с обикновена метанова BRC, колко я бъзиках след като я взех не е истина и не можах да я разваля. Монтирах си аванс процесор и вървежа в ниските обороти се подобри, но не е това което очаквах, намалих си дифузора от 31 на 26 мм , но разхода си остана същия като зимата Сега като ми остане време ще се опитам да си оправя ламбда контрола, че някой майстор газаджия му е махнал стъпковото моторче и сложил кранче. Последните засичания 5.5 кг за 100 км смесено 70/30 извънградско / градско. В града на нормално каране без климатик разхода си е около 9-10 кг, кажи речи колкото на 2 таксита Това е засега по нататъка опитите продължават.

Напиши коментар:

• pl4 8rp
    отговори
    Разход на газ.Обикновена "Ловато".

1.6 Брава с обикновено "Ловато".Скорост до 90-110 макс.Последните няколко зареждания забелязвам повишен разход.Бутилката е 24 литра .Винаги я пълня до горе и карам докато свърши.Изминавам около 250-260 км смесено.Преди съм минавал и по 300 или около 8 на 100,сега е около 9,5 на 100. Различнито е че съм с лятните гуми 15" и с нов въздушен филтър.Ще свалям и разкъртвам питата на катализатора скоро,че и той ме съмнява.В момента паля на газ и карам само на газ.През зимата на дълго си ми хващаше 8,0-8,2 на сто с 14" по-тясните зимни гуми.Предполагам ,че и карането на фарове си дава своя,дори и малък дан .Дали си струва да си играя с изпарителя или само да я поскопя от тройника.Газстанциите са от-до,където сваря.Та разхода се върти средно към 9л смесено газ за момента.От малък град съм.

Напиши коментар:

• Tornado
    отговори
    И аз започвам да отбягвам вече Ромпетрол и ЕКО.Мисля ,че с ОМВ правя най-добър разход.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    4 май - 10литра - 70 км - градско в София в празниците когато и светофарите не работеха заредено от ЕКО5 май 10литра - 87км - градско в София препразниците при същото натоварване на трафика, заредено от ОМВразхода е засечен без движение на бензин и с няколко фотографии за личния ми албум в КАТ

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    20 литра газ = 200км пробегстз - кз - шипка - габрово - обратно + градско в стз

Напиши коментар:

• Purko
    отговори
    Пунтерата (1.2 моно) 350km- 27l (7.5/100)LPG Каране 90-110 климатик около 100км. Доста приятно ме изненада. Това е разхода на бензин по книжка. Изглежда скоростта оказва сериозно влияние, понеже в първите 200км разходът беше едва 7. В София градско е 10-12 /100 засичано в рамките на месец или 1000км

Напиши коментар:

Working...
X