Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи Фиата на газ/метан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• ivan_pop
    отговори
    Opel Vectra 1.8,115к.с.,само градско 12,9 л/100км,газ.С ГИ съм и в тези километри има и бензин малко,но него няма как да го сметна колко е.

Напиши коментар:

• Alex_RT
    отговори
    Сподели разбира се, аналогични по мощност мотори на опел са принципно малко по-икономични по каталог

Напиши коментар:

• ivan_pop
    отговори
    Аз като карам Опел,имам ли право да споделя за разхода?

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Стз-Царево - скорости от 100 до 170 - среден разход 10/100----------Чисто градсконормално - 12.5/100с повечко ръчка - 15/100 над това не съм я качвал

Напиши коментар:

• shtilio
    отговори
    biker_81 написа:
    10 лв в града няма такъв разход на метан.И аз имам аванспроцесор ,не я настъпвам градско но понеже не върви с климатика доста често газта е до долу.Разхода ми се върти между 7 и 8 кг с климатика.Говоря за чисто градско с доста легнали полицаи и задръствания.Извън града съм на 4,2 кг при каране 105-110 и климатик.Последно е регулирана на ухо преди 2-3 години уредбата ,та може да се пробвам и да я понастроя малко.
    Моята е същата работа, а би трябвало да е по-лека и не карам на климатик. Градското ми е без задръствания и карам нормално без настъпвания докрай, но като казвам градско имам предвид без да излиза колата от града и за едно излизане прави между 5-6 и 10 км. С една дума 100 км ги правя на около 10 излизания.

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    10 лв в града няма такъв разход на метан.И аз имам аванспроцесор ,не я настъпвам градско но понеже не върви с климатика доста често газта е до долу.Разхода ми се върти между 7 и 8 кг с климатика.Говоря за чисто градско с доста легнали полицаи и задръствания.Извън града съм на 4,2 кг при каране 105-110 и климатик.Последно е регулирана на ухо преди 2-3 години уредбата ,та може да се пробвам и да я понастроя малко.

Напиши коментар:

• shtilio
    отговори
    biker_81 написа:
    1.6/16 v мареа седан ,чисто градско с климатик 7,5 кг/100 метан.Така и не иска да гори по малко в града.
    Мойто Браво и без климатик си гори 7,5-8 кг в града и то без много ръчки. Сложих му аванс процесор и си оправих ламбда контрола, обаче рахода е това. Извънградско е 4,2-4,5 кг без климатик 110-120 км в час и двама човека.Някой как им гори 10 лв градско незнам, за мене е невъзможно.Все си мисля обаче, като погледна каталожните данни за разход че такава разлика между градско и извънградско за Фиата не е толкова учудваща.

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    1.6/16 v мареа седан ,чисто градско с климатик 7,5 кг/100 метан.Така и не иска да гори по малко в града.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Проблема ти е в оборудването. От там тръгват приказките, че газта е калпава работа. Ама то и при дизела е същото.140 коня дизел ми папа 10-11 нафта градско140 коня бензин ми папа 15 газ макссмятай дали е по-евтиноОбръщам на газ на 20гр. - дертове никакви.

Напиши коментар:

• Badi
    отговори
    -

Това повече от ясно, че всичко опира до настройка там в Италия не им дреме на тия жеги и на 90 градуса може да си ги настроят да обръща ама тук в БГ климата по хладен освен това и разстоянията които минаваме са по къси и колкото по малко колата върви на бензин толкова по добре.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Taka де, проблема не е в бензина/газта , а в калпавото изпълнение Разбирай настройка, състояние на ГИ с неясен пробег и години.

Напиши коментар:

• Badi
    отговори
    emzo написа:
    Грешиш !1. Защо обръщаш на 60гр ?2. Минимума при който ГИ обръща гладко според мен е 25гр. в студовете. Или 1 мин най-много 2 работа на място.Но за да се изпълни точка 2 трябва качествен хардуер, не става с маде ин Турция....
    Това е ГИ аз не обръщам нищо, зимата звънях в един сервиз и им обясних за проблема това което ми казаха, че било нормално да показва на таблото 60 градуса първо защото не показвало точно, второто защото температурата на изпарителя е различна от на тази на антифриза т.е. ако 55 градуса антифриза изпарителя е 42. На кратко един вид според майсторите колата не обръщала на газ на 60 градуса както показвало на таблото а на 42 както е стандартно при повечето ГИ, предложиха ми ако искам да ми намалят тази температура от 42 на 30 но според тях това можело да доведе до увеличаване на разхода на газ които обезсмисля спестения бензин.Иначе колата е нов внос от Италия и ГИ е монтиран в Италия и е Ланди Ренцо "уж хубав уредба се води", но няма възможност за принудително прехвърляне на газ ако температурата не достигната нито чрез копче нито чрез подаване на обороти. Понеже ми писна от това, че инвестирах толкова много пари за кола с ГИ и да сипвам толкова много бензин със сигурност като имам време и пари или ще доплатя за монтиране на функционалност за принудително прехвърляне на газ (да прехвърля на газ когото си поискам без да чакам да загрее) или ако не е възможно просто да програмират софтуера да обръща на възможно най ниската температура - 20,25, 30 ли ще е но да е по рано да може в най лошия случай да прехвърля на газ за 3-4мин работа на празех ход.

Напиши коментар:

• white_shark
    отговори
    Преди седмица ми даде близо 15-ка с доста студени стартове и разстояния по 5-10км.Зачудих се дали нещо не е наред и веднага почнах да карам леко и спокойно и даде 11 и мъничко/100.Вчерашното засичане пък даде точно 13/100 с динамично каране.За градско бива

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Грешиш !1. Защо обръщаш на 60гр ?2. Минимума при който ГИ обръща гладко според мен е 25гр. в студовете. Или 1 мин най-много 2 работа на място.Но за да се изпълни точка 2 трябва качествен хардуер, не става с маде ин Турция....

Напиши коментар:

• Badi
    отговори
    Разход

Пунто 1.2 82 к.с. спотинг 9/100 в София, което е супер ако Г.И не беше направен така, че да прехвърля на 60 градуса заради което ми се налага да зареждам газ и бензин съотношение 50 на 50. Пример ако реша да заредя за 20лв гориво зареждам 10лв газ и 10лв бензин иначе рискувам да остана без бензин и колата да ме остави на пътя някъде, а зимата когато е студено съотношението е още по лошо на 10лв газ сипвам 20лв бензин. Извод: следващата ми кола най вероятно ще е дизел, газта е изгодна на дълъг път но не и в града на къси разстояния, алтернативата е обикновена газова уредба при която може да се прехвърли на газ веднага след запалване но този тип уредби са ненадеждни и носят само главоболя.

Напиши коментар:

Working...
X