Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи Фиата на газ/метан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• shtilio
    отговори
    Tornado написа:
    shtilio написа:
    Tornado написа:
    iffaylo написа:
    Варна-София 38.00 лв газ при 90-110 км/ч
    Браво ,ако заредената газ е на 1,25 лв. разход 6,7/100 км.
    38 лв /1,25/30,4л газ/506 км = 6,008 л газ на 100 км Евалла !
    Дали 506 или 445 километра зависи от къде ще е маршрута така ,че по-добре да се даде изминатото разстояние ,а не да хвърляме боб през Търново или Пловдив е засечката.
    Е предполага се през магистралта, бат Бойко за какво я направи Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Напиши коментар:

• Tornado
    отговори
    shtilio написа:
    Tornado написа:
    iffaylo написа:
    Дали 506 или 445 километра зависи от къде ще е маршрута така ,че по-добре да се даде изминатото разстояние ,а не да хвърляме боб през Търново или Пловдив е засечката.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Направо се обаждай на FIAT Auto Spa и Гинес

Напиши коментар:

• shtilio
    отговори
    Tornado написа:
    iffaylo написа:

Напиши коментар:

• Tornado
    отговори
    iffaylo написа:

Напиши коментар:

• iffaylo
    отговори

Напиши коментар:

• white_shark
    отговори
    С 20лв./16 литра точно изминати 150км. от които 70км. извънградско с 5 души останалото в града сам.Много приятен разход от 10,6/100.Заредената газ е от Ромпетрол

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Да се похваля и аз за разхода на метан 310 км с 16.14 кг. или 5.2 кг/100 км. или точно 10 лв./100 км Прехода е 250 км извънградко, другото е селско на къси разстояния и студени стартове от 2.5 до 6 км.

Напиши коментар:

• kal0yanch40
    отговори
    emzo написа:
    Koeто противоречи на всякаква логика.При ППХ, кое в обикновената метанова уредба спира подаването на метан ?
    Може би, това което го пуска.

Напиши коментар:

• veselin10
    отговори
    emzo написа:
    Koeто противоречи на всякаква логика.При ППХ, кое в обикновената метанова уредба спира подаването на метан ?
    де да знам...

Напиши коментар:

• emzo
    отговори

Напиши коментар:

• veselin10
    отговори
    Колкото и сипя всичко го изгаря.Та по-сериозно, от както извънградско не пускам по инерция ами и при спускане карам на скорост средния разход намаля с около 8-10% . Това за метан се отнася. Та не знам мит ли е или истина , ама по-скоро второто, че на метан, с обикновена уредба, на свободна(или на място) е доста голям разхода.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    white_shark написа:
    Началото на декември с понижаване на температурите и вдигане на газта до 1.40 пробега ми се понижи значително.Реших да пробвам да си върна нормалния филтър вместо конусния и вече 5-6 засичания правя като колата изминава еднакво разстояние с газ от най-различни вериги.Засечения разход е една идея под 13/100.Това е абсолютно градско като си паля директно на газ и карам на средни отсечки 5-15км и гася,изстива и пак тръгвам след час-два.Задоволително според мен.Конусът дълго ще отлежава в гаража си мисля...то лятото ми даваше такъв разход с него
    Разхода ми в града е същия като твоя, с 10лв приблизително 7.15литра газ минавам 50-55км. Ако заредя от ЕКО минавам не повече от 40км., извън града минавам с 32литра / пълна бутилка по обем и колонка/ 360км. и си мисля че е време да си поиграя с изпарителя и рейка. преди минавах с една бутелка точно 410км. извънгардско при скорост около 110км/ч.

Напиши коментар:

• white_shark
    отговори
    Началото на декември с понижаване на температурите и вдигане на газта до 1.40 пробега ми се понижи значително.Реших да пробвам да си върна нормалния филтър вместо конусния и вече 5-6 засичания правя като колата изминава еднакво разстояние с газ от най-различни вериги.Засечения разход е една идея под 13/100.Това е абсолютно градско като си паля директно на газ и карам на средни отсечки 5-15км и гася,изстива и пак тръгвам след час-два.Задоволително според мен.Конусът дълго ще отлежава в гаража си мисля...то лятото ми даваше такъв разход с него

Напиши коментар:

• kal0yanch40
    отговори
    Днес тествах, колко метан ще изгори колата, при постоянна скорост 160км/ч по магистралата. Резултата беше, 18,50лв при цена 1,79лв/кг, за разстояние от 158км, или 11,70лв на 100км. На връщане от Ст. Загора, карах 120-130км/ч, в Ямбол заредих 10,82лв при цена 1,84лв/кг, за разстояние от 125км, или 8,65лв на 100км.

Напиши коментар:

Working...
X