Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви харчи Фиата на газ/метан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• Shadowandust
    отговори
    Поредна засечка на разхода,от празно на пълно 39лв.=23кг по 1.70лв. изминати 340 км. от които 80 извънградско.

Напиши коментар:

• veselin10
    отговори
    С пълно зареждане: лятото 15 кг. зимата 17 кг. изминавам извънградско 365-370 км. и градско (София) 200 км. Засечено за последните 30 000 км. Метановата е обикновена Landi монтирана в Италия. Вървежа е на 90 % от бензин поради наличие на добре работещ ТАП. При цена в момента 1,78 за кг. мисля, че далаверата е доста повече от 1000 лв. на 15 000 км.П.П. На градско каране (кракът ми е доста тежък ) няма голяма разлика, но мен 75% от километрите са ми извън града.

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    И едно сравнение газ срещу метан от мене.По празниците пътувахме с мареата на бащата 1,8 комби с Г.И. фобос.4 човека+бебе и багаж до тавана тежащ поне 100 кг.Маршрут Рудозем(Смолянско) до Стара Загора през Пловдив през магистралата.Каране в планината нормално ,на магистралата от Пловдив до Стара Загора поддържане на 140 .Разстояние 240 км ,по не много точния метод със зареждане догоре беше изгорила 23 литра газ което прави 9,6 л/100 км.Заредих газта на 1,38 което прави 32 лв.След това пътувах с мареата ми седан която е 1,6 на метан с обикновена метанова ,с 2 ма човека и бебе и багаж догоре от В.Търново до Стара Загора и обратно през Паничерево и хаим боаз.Каране по равното около 110 ,по баира с пълна газ че иначе не върви.За разстояние 235 км изгорих 10 кг метан x 1,99 - 20 лв.Засега по сметките ми излиза че за моето каране което е около 15 000 на година вече ,ще спестя с метановата около 1000 лв на година спрямо газовата.Вярно за сметка на багажник и вървеж но засега си оставам с метановата .

Напиши коментар:

• KOKO_77_
    отговори
    С 14.8 литра /20лв./ гаэ 160км. и още карам -- 9.1 / 100 . След смяна на термостат от РЕНО 5 .Преди това с същото количество гаэ минавах максимум 120км.

Напиши коментар:

• bmahob
    отговори
    с нов изпарител ловато, настроен от мен около 8/100 среден разход

Напиши коментар:

• ivel
    отговори
    фиат пунто1,1 с нов изпарител ловато-извънградско -8,4,а в града 11.много гори,а и не върви мн.добре-задъхва се в баирите,но догодина ще я видя

Напиши коментар:

• tipo33
    отговори
    Лято-6.5/100 извънградско и 9.5-10 в града газ.Зима-8/100 извън и 11 в града газ (пропан-бутан)Колата е Фиат Брава 1.2 16 в с газов инжекцион.

Напиши коментар:

• popara801
    отговори
    Фиата ми харчи 6,3 на 100 км пропан-бутан извънградско с 95/100км в час.С обикновена уредба с плочка.Иначе Либрата ми харчи метан с 10,3кг минавам 240км извънградско при скорост 100/110/120км в час.Не ми се смята ама е под 5кг на 100,което ме устройва за този ДВГ и това купе.

Напиши коментар:

• ilkor
    отговори
    Ето една засечка от преди Коледа:Пловдив - Ст.Загора - Тулово - Гурково - В. Търново; 3-ма човека в колата и малко багаж; карал съм по ограниченията от знаците; колата е Либра 1.8Заредих газ до горе на ОМВ на Тракия след Пловдив и нулирах километража. В Търново малко градско и като отидох да зареждам километража беше точно на 200кмВлязоха точно 17 литра. т.е 8.5л/100км Газта беше 1.34 та цялото пътуване ми излезе 23 лева

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    8O 8O 8O проклетата кола харчи по-малко като я карам с 120км/ч отколкото с 100, не мога да си го обясня.Рекорд, с изключена сонда (0,25в) и изключени температурни корекции на ГИ - 4,85кг/100 - заредено на еднакво налягане, да нама алъш вериш Карал съм с 120 и имам много малко градско - 5км.

Напиши коментар:

• pecata
    отговори
    Типо 1.4 моно.10 на 100 градско8 на 100 извънградскоГазовата е Ловато без ламбда контрол.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Последно за 100км при поддържана скорост 100км/ч - 5.07кг/100, за зимни условия - биваЗа 152км, от които 52 са градско , другите са с 100км/ч и няколко резки изпреварвания до 130 - 5.75кг/100Понижението е след изключване на всякакви температурни корекции.

Напиши коментар:

• emzo
    отговори
    Да, да , яко съм объркал Сега ги погледнах и сметнах наново.36кг метан = 806км пробег 36/806 = 4,46кг/100 или 8,25лв/100

Напиши коментар:

• biker_81
    отговори
    emzo написа:
    Ами малък мотор, лека кола - нормално е според мен.За 67лв (сложи го 36кг.) имам 1180км пробег. - магистрално под 140 не съм падал до 180, повече на метан не иска, градско и планинско (изкачване само на 2ра предавка около 15км)Обаче ако в начална позиция заредиш на 220 бара примерно (в моя случай 13.5кг), а на следващата станция заредиш на 200 бара (12.2кг) - разхода ти не е реален.
    Ами даже ми се струва че и малко по нисък може да ми е разхода ама засега дотолкова съм го докарал.За зареждането е ясно.Аз затова засичам като на празна бутилка слагам за еди колко си лв и после карам докато свърши.При моята голяма бутилка от 95 л само така е точен разхода.А ти да не бъркаш нещо,при тази скорост на движение да имаш разход 3 кг /100

Напиши коментар:

• Synthy
    отговори
    За момента аз съм на 7.3/100 смесено клонящо към извънградско. Сега засичам втори път, и ще споделя какво се случва. Трябва да е по-точно в сравнение с предишният път (мамка им на ТЕМПО газостанцията на Ломско шосе - лъжат гадовете).

Напиши коментар:

Working...
X