Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин
Collapse
X
-
Това как се разбира, в моят софтуер няма такава опция. Иначе бях сложил оригинална инсталация на бензиновите инжектори, като изключих газовите, но не видях разлика. В момента, след малко настройки на газовата карта, колата пали от раз. Дори сутринта, което не помня от кога не е било. Водя си една статистика и ако колата продължи да пали, ще споделя
Напиши коментар:
-
Колеги с газово и трудно палене сутрин, включен ли ви е подгрева на газовите инжектори?
Напиши коментар:
-
Трябва малко и на бензин да се кара. Мисля , че е достатъчно да изгориш четвърт резервоар бензин на месец.
После отиваш и пълниш догоре.
Напиши коментар:
-
Проблемът е като го напълня, после след 1 месец ще имам почти пълен резервоар с по изветрял бензин. И ще трябва да карам на бензин. Което не помага за паленето.
Според инструкциите, масата на бензиновата помпа отива в инерционния датчик. Обаче неговите кабели идват от двигателния отсег. Тоест, някой знае ли дали тази маса ходи до бушонното табло и оттам да се връща към инерционния датчик
Един потребител от форума успешно беше пуснал нов кабел към помпата, но за съжаление спря да влиза във форума и не знаем байпаснал ли е инерционния датчик или неПоследна редакция от Optimst5; 31.05.2025, 12:33.
Напиши коментар:
-
Аз също сменях газови инжектори. Ланди Ренцо Пловдив дават една година гаранция и задължително смяна на газовия филтър при тях 15 000 след смяната на инжекторите. По думите на механика - в България инжекторите карат по 100 000км заради горивото.
А относно студения старт зимата - резервоара трябва да е над половината пълен с бензин , или пълен догоре.
Напиши коментар:
-
Един малък ъпдейт по темата - проверих че до буксата на бензиновата помпа отиват 11.38 волта. В същото време, на клемите на акумулатора 12.18 волта. Свалих релето на бензиновата помпа и показанията бяха същите като на акумулатора. Според мен има някаква загуба заради инерционния датчик, които прекъсва горивото, тъй като той е между релето и помпата ?
Мой познат с пежо 307 бензин ми позволи да проверя при него - 11.68 волта на буксата на бензиновата помпа.
Пс - може да игнорирате по горното. Мерил съм на пина за плюс към датчика за ниво на горивото защото само там имаше волтаж. Правилното измерване е при закачена помпа, специален накрайник за мултицет се закача към желания кабел, без да се нарушава изолацията му и се мери волтаж за времето, през което помпата подкачва
Последна редакция от Optimst5; 03.06.2025, 09:33.
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоЩе потърся мнения и в други сервизи.
Или са ти продали боклуци, или са те прекарали по друг начин.
И що за марка инжектори са умрели за 5000 км ???
Иначе 99,999% вероятност проблема ти е от износване на двигателя. Аз Типо на газ с непревъртян километраж НЕ съм виждал - а съм оглеждал доста.
Само един метанов КЮБО беше с реални км, ама без климатик и НЕ Е ТипоПоследна редакция от PM_u_bo; 12.02.2025, 19:39.
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоПо тримовете на бензиновия компютър, стават отрицателни при работа на газ. В сервиза на ланди я закачи на диагностика, каза че настройки няма да я оправят и директно да сменям инжектори. Прекъсването се усеща докато работи двигателя, усеща се и придърпване при ускорение, на бензин няма проблеми.
Или са ти продали боклуци, или са те прекарали по друг начин.
И що за марка инжектори са умрели за 5000 км ???
ИЛИ Имаш друг проблем на ДВГ или сервиза те цакат.
- 1 like
Напиши коментар:
-
При мен придръпване се оправи с настройка. Обаче и моите тримове малко бягат минус 6%. Съмнявам се че отвора е много голям - 2.6мм и картата иска обедняване. Смятам в ниските да я обедня първо, обаче коефициенти 130-140 все ми изглеждат малки
Иначе и ланди, и останалите имат самодиагностика на инжекторите, която би трябвало да хване проблеми
Напиши коментар:
-
По тримовете на бензиновия компютър, стават отрицателни при работа на газ. В сервиза на ланди я закачи на диагностика, каза че настройки няма да я оправят и директно да сменям инжектори. Прекъсването се усеща докато работи двигателя, усеща се и придърпване при ускорение, на бензин няма проблеми.
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоЗапочва да прекъсва на газ, сместа се обогатява,....
ЗАЩОТО - когато се обогати сместа двигателя не прекъсва - затова опиши подробно какво точно си видал, какво точно са ти казали и как са го 'видялите' - с каква диагностика?Последна редакция от PM_u_bo; 11.02.2025, 19:12.
Напиши коментар:
-
Започва да прекъсва на газ, сместа се обогатява, тримовете се прецакват и почва да пали трудно като е студена. Намирам се в Бургас, единствения оторизиран сервиз на ланди казва ''За смяна на инжектори си, 600лв само инжекторите''. Други сервизи отговарят ''можем да сменим цялата предница на газовото, защото това ланди не можем да го четем".
Напиши коментар:
-
bsks написа: Преглед на мнениетоС оригиналните на ланди изкарах 15000км, със заместители 5000, вече започвам да се чудя, да не е защото са монтирани с надолу главата. Ако се преместят над смукателния колектор хем ще ги сменям по-лесно, хем може да изкарат и повече..
В кой град си?
Напиши коментар:
Реклама
Collapse
Напиши коментар: