ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Организиране на национален протест срещу цените на горивата.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Fiat Brava 1.8 16V GT
-
Добре, правилно разсъждаваш относно икномиката, но пропускаш фактора 1-ва необходимост и фактора Монополист. тва дали имам деца или съм на квартира няма изобщо нищо общо със проблема ни и действията ни. А и май пропускаш тук таме да прочетеш кой сульо кво е написал на кой пульо .. щот си пропуснала че с таз кола си изкарвам хляба на този етап... Против съм някой да дере кожи защото просто няма конкуренция и клиентите са задължени да купуват от него. ПРОТИВ съм ТОЧНО ТОВА . четете майка му стара, преди да пишете колко сте добре а ние колко сме мързеливи и не работим а само мръкаме!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
stooes написа:Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:stooes написа:Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края?Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Златев обясни поскъпването на цената на горивата, произвеждани от "Лукойл Нефтохим", с намаления капацитет на производството, но запазилите се постоянни разходи. "В момента от 7.5 млн. тона, което е нормалното производство, ние сме на 5.2 млн. тона. Моите постоянни разходи обаче постоянно съществуват и вместо да ги разнеса върху 7 млн. тона, трябва да ги разнеса върху 5. Естествено, че това оскъпява нещата", обясни Златев. Той се изказа и срещу твърдението, че в повечето европейски страни дизелът е по-евтин от бензина, а в България е обратното. "Ако преизчислите плътността на хиляда литра, ще видите, че навсякъде дизелът е по-скъп. Причината е, че това е основното гориво, което се търси в момента. 60% от двигателите са на дизел, цялата икономика е на дизел", коментира директорът на "Лукойл България".Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Я да ви попитам знаете ли колко е цената на златото?Питате ли се защо има увеличение от 2 пъти за последните 3 години - от както започна кризата?За мен цялото поскъпване на живота в световен мащаб е подготвено още през 2008 година в разгара на кризата.С поскъпването на златото се подготви МАСОВОТО печатане на ЕВРО и ДОЛАРИ. Сега бедните плащат далаверите на богатите, които с лакомията си докараха света до ръба на фалита. Ако печатането на пари продължи, то 2012 година наистина може да се окаже края на света!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:stooes написа:Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
stooes: E нали нямаш работа, как си изкарваш хляба с нея??? Ти не си задължен, ползвай градски транспорт или велосипед, или крачкомера. Освен това не ти пречи да внасяш гориво - не знам колко пъти се повтори, че в БГ има внос на горива, следователно няма монополизъм. Не знам как сте решили, че колата е необходимост. Необходимост е нещо, без което не можеш. Без кола можеш. niko09: идеята е да печелиш възможно най-много. Ако потребителите купуват стоката ти, ще вдигнеш надценката, може и 500 да сложиш, защо не, ако купуват. Ако не продаваш нещо а 300% надценка - сваляш я, логично, и в това е идеята да не купувате, да могат фирмите да намалят надценката си и от там цените. Такова нещо, като ’справедлива цена’ няма.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
[quote="TIP"]Златев обясни поскъпването на цената на горивата, произвеждани от "Лукойл Нефтохим", с намаления капацитет на производството, но запазилите се постоянни разходи. "В момента от 7.5 млн. тона, което е нормалното производство, ние сме на 5.2 млн. тона. Моите постоянни разходи обаче постоянно съществуват и вместо да ги разнеса върху 7 млн. тона, трябва да ги разнеса върху 5. Естествено, че това оскъпява нещата", обясни Златев. Той се изказа и срещу твърдението, че в повечето европейски страни дизелът е по-евтин от бензина, а в България е обратното. "Ако преизчислите плътността на хиляда литра, ще видите, че навсякъде дизелът е по-скъп. Причината е, че това е основното гориво, което се търси в момента. 60% от двигателите са на дизел, цялата икономика е на дизел", коментира директорът на "Лукойл България".Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
nikolovvd написа:Я да ви попитам знаете ли колко е цената на златото?Питате ли се защо има увеличение от 2 пъти за последните 3 години - от както започна кризата?За мен цялото поскъпване на живота в световен мащаб е подготвено още през 2008 година в разгара на кризата.С поскъпването на златото се подготви МАСОВОТО печатане на ЕВРО и ДОЛАРИ. Сега бедните плащат далаверите на богатите, които с лакомията си докараха света до ръба на фалита. Ако печатането на пари продължи, то 2012 година наистина може да се окаже края на света!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
dikanio написа:stooes написа:[инак много е красиво в Бг имаме и уникално млачно кисела бактерия дет прави кисело мляко ..Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
ele написа:stooes: E нали нямаш работа, как си изкарваш хляба с нея??? Ти не си задължен, ползвай градски транспорт или велосипед, или крачкомера. Освен това не ти пречи да внасяш гориво - не знам колко пъти се повтори, че в БГ има внос на горива, следователно няма монополизъм. Не знам как сте решили, че колата е необходимост. Необходимост е нещо, без което не можеш. Без кола можеш.Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
stooes написа:А, бе ти що се правиш на глупава?....Аз се опитвам от 3 месеца да си намеря работа.Предполагам не очакваш всички да помнят, че работиш като таксиметров шофьор. Сори ако си го писал някъде, но съм го пропуснала, не чета всички теми.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Малко да помислите тръгваме пеш, няма да ползваме градски транспорт, защото и той е скъп и ще ограничаваме потреблението на горива. Вече ставаме 1 час по - рано за работа за да стигнем на време, след 3тия ден ефективносттта ни на работа е намалила драстично заради недоспивене и умора, съответно резултатите ни са зле и или ще има глоби или уволение, от което ще останем с още по - малко доходи или с никакви.Теорията за увеличението на доходи автоматично отпада, втора работа е невъзможно да започнем, защото нямаме физическа възможност.Работадателят ни примерно е свързан с някакви превози, но поради цената на горивата и услугите няма работа в момента, а решава и да намали консумацията на горива и за това ни съкращава от работа.Колегата с таксито и той спира да работи, защото за повече колеги горивата не са от първа необходимост пък и той решава да ограничи потреблението , за да паднат цените.Е прави ли сте с глупостите си да ходим пеш и да не зареждаме и видиш ли цените ще паднат?Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар