Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    stooes: Aко съм на квартира с малко дете и без работа, горивото ще ми е най-малкият проблем и едва ли ще мисля как ще си карам колата. Имам един списък с приоритети и колата си е доста назад в този списък. niko09: Аз бих подкрепила протест против ниските заплати, както подкрепих и учители и задочни всички лекари - всеки има право на добър живот и това е начинът - увеличение на заплатите. Колкото за Ванга и Дънов, прави са хората от собствената си камбанария - това го пише и в ббилията, но да не спорим тук за това. Препоръчвам ти малко да прочетеш що е това икономика и как се използва. Като не купуваш, търговецът търпи загуби и не е на сметка да продава по-скъпо, отколкото може. Затова, като не може да си продаде стоката, се налага да свали цените. Пък и не разбирам що ги защитаваш тия превозвачи - още не са свалили цените от предното увеличение, сега пак увеличават, пряко те удрят, ама ги защитаваш... не разбирам. Според ме те повече ощетяват потребителя от бензиностанциите, но... пазарна икономика.
    Идеята на икономиката е да имаш оборт било то стоко или финансов,а не да продадеш едно нещо с 300% надценка и никой друг да не дойте при теб. това искам да кажа помисли и тогава ме пращай да чета.Превозвачите с какво се движат, няма как да смъкнат цената след като горивото е скъпо от там стоките и услугите които превозват или извършват.
    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Добре, правилно разсъждаваш относно икномиката, но пропускаш фактора 1-ва необходимост и фактора Монополист. тва дали имам деца или съм на квартира няма изобщо нищо общо със проблема ни и действията ни. А и май пропускаш тук таме да прочетеш кой сульо кво е написал на кой пульо .. щот си пропуснала че с таз кола си изкарвам хляба на този етап... Против съм някой да дере кожи защото просто няма конкуренция и клиентите са задължени да купуват от него. ПРОТИВ съм ТОЧНО ТОВА . четете майка му стара, преди да пишете колко сте добре а ние колко сме мързеливи и не работим а само мръкаме!
      Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

stooes написа:
        Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края?
        Това може да те устройва сега, но утре като тръгне нефта пак нагоре ще протестираме срещу ОПЕК ли?Не е ли по-добре заплатите да се увеличат с 10 %, а според мен поне с 30% трябва да се увеличат и за да съм още по-нахален в мечтите си, се надявам през Юли кабинета да седне да разисква МРЗ да стане поне 300 лв..
        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
          stooes написа:
          Добре. Кое пречи цените на горивата да са със 10% надолу? За да са социално достжими от по-голяма част от населението на социалната държава? т.е. на около 90%? А тези 90% едва свързват двата края?
          Това може да те устройва сега, но утре като тръгне нефта пак нагоре ще протестираме срещу ОПЕК ли?Не е ли по-добре заплатите да се увеличат с 10 %, а според мен поне с 30% трябва да се увеличат и за да съм още по-нахален в мечтите си, се надявам през Юли кабинета да седне да разисква МРЗ да стане поне 300 лв..
          Максимално 270 са казали
          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Златев обясни поскъпването на цената на горивата, произвеждани от "Лукойл Нефтохим", с намаления капацитет на производството, но запазилите се постоянни разходи. "В момента от 7.5 млн. тона, което е нормалното производство, ние сме на 5.2 млн. тона. Моите постоянни разходи обаче постоянно съществуват и вместо да ги разнеса върху 7 млн. тона, трябва да ги разнеса върху 5. Естествено, че това оскъпява нещата", обясни Златев. Той се изказа и срещу твърдението, че в повечето европейски страни дизелът е по-евтин от бензина, а в България е обратното. "Ако преизчислите плътността на хиляда литра, ще видите, че навсякъде дизелът е по-скъп. Причината е, че това е основното гориво, което се търси в момента. 60% от двигателите са на дизел, цялата икономика е на дизел", коментира директорът на "Лукойл България".
            Потреблението намалява-цените се вдигат. Потреблението се увеличава-цените се вдигат.
            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Я да ви попитам знаете ли колко е цената на златото?Питате ли се защо има увеличение от 2 пъти за последните 3 години - от както започна кризата?За мен цялото поскъпване на живота в световен мащаб е подготвено още през 2008 година в разгара на кризата.С поскъпването на златото се подготви МАСОВОТО печатане на ЕВРО и ДОЛАРИ. Сега бедните плащат далаверите на богатите, които с лакомията си докараха света до ръба на фалита. Ако печатането на пари продължи, то 2012 година наистина може да се окаже края на света!
              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                stooes написа:
                ок. когато барела беше 148 долара нафтата беше 2.50 сега барела е 110 долара а нафтата е 2.50 не ти ли се струва странно ? пазарна икономика? търсенето определя предлагането А?? има ли нещо общо? НЯМА. просто продавача има как да си вдигне цените. и го прави, защо не? като може!? И аз да съм и аз ще го вдигна. ЧЕ и още ше ви дера! Ми да като си снасяте, как няма ....Фактически аз освен от лукойл нефтохим няма от кой друг да си купя нафта. Има ли? На ромпетрол е по-скъпа, пробвах я - колата ми не върви по-добре, като те твърдят че имат добавки някви .. аз добавката сам си я слагам и затова спрях да зареждам на ромпетрол. ИСТИНАТА е че зарежам само и ЕДИНСТВЕНо на лукойл. Нафтата там ми е най-добра. слагам си добавката и колата ми върви най-добре дава добър разход (като беше наред де) и така.в темата за тютюнопушенето ми писна и се отказах да предлагам на хората по-добър живот. и тука съм на път да го направя...

Коментар

stooes: E нали нямаш работа, как си изкарваш хляба с нея??? Ти не си задължен, ползвай градски транспорт или велосипед, или крачкомера. Освен това не ти пречи да внасяш гориво - не знам колко пъти се повтори, че в БГ има внос на горива, следователно няма монополизъм. Не знам как сте решили, че колата е необходимост. Необходимост е нещо, без което не можеш. Без кола можеш. niko09: идеята е да печелиш възможно най-много. Ако потребителите купуват стоката ти, ще вдигнеш надценката, може и 500 да сложиш, защо не, ако купуват. Ако не продаваш нещо а 300% надценка - сваляш я, логично, и в това е идеята да не купувате, да могат фирмите да намалят надценката си и от там цените. Такова нещо, като ’справедлива цена’ няма.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

[quote="TIP"]
                    Златев обясни поскъпването на цената на горивата, произвеждани от "Лукойл Нефтохим", с намаления капацитет на производството, но запазилите се постоянни разходи. "В момента от 7.5 млн. тона, което е нормалното производство, ние сме на 5.2 млн. тона. Моите постоянни разходи обаче постоянно съществуват и вместо да ги разнеса върху 7 млн. тона, трябва да ги разнеса върху 5. Естествено, че това оскъпява нещата", обясни Златев. Той се изказа и срещу твърдението, че в повечето европейски страни дизелът е по-евтин от бензина, а в България е обратното. "Ако преизчислите плътността на хиляда литра, ще видите, че навсякъде дизелът е по-скъп. Причината е, че това е основното гориво, което се търси в момента. 60% от двигателите са на дизел, цялата икономика е на дизел", коментира директорът на "Лукойл България".
                    И къде остана гениалната идея да спрем потреблението на горива, за да намалее търсенето и от там цената?? Идеята да печелиш най - много е само в БГ продавай си едно нещо с 500% надценка , а аз ще го продавам с 300% и пак ще изкарам по голям оборот от теб и т.н.
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

nikolovvd написа:
                      Я да ви попитам знаете ли колко е цената на златото?Питате ли се защо има увеличение от 2 пъти за последните 3 години - от както започна кризата?За мен цялото поскъпване на живота в световен мащаб е подготвено още през 2008 година в разгара на кризата.С поскъпването на златото се подготви МАСОВОТО печатане на ЕВРО и ДОЛАРИ. Сега бедните плащат далаверите на богатите, които с лакомията си докараха света до ръба на фалита. Ако печатането на пари продължи, то 2012 година наистина може да се окаже края на света!
                      Я стига. Златото е еквивалент, както платината, покритие, гаранция. Златото е в минимални количества затова само и единственно ще поскъпва, нищо повече както винаги е поскъпвало. Тъй като е ценен метал и е в минимални количества.както и печатането на пари води само до 1 нещо а именно - ИНФЛАЦИЯ. Пари без покритие (злато) ... цената на златото няма нищо общо с овчедушието и самогъзничеството в нашата мила страна, родината ни - селото България ......инак много е красиво в Бг имаме и уникално млачно кисела бактерия дет прави кисело мляко ..

Коментар

stooes написа:
                        [инак много е красиво в Бг имаме и уникално млачно кисела бактерия дет прави кисело мляко ..
                        Жалко, че никой производител на кисело мляко не я използва вече :D
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                          stooes написа:
                          [инак много е красиво в Бг имаме и уникално млачно кисела бактерия дет прави кисело мляко ..
                          Жалко, че никой производител на кисело мляко не я използва вече :D
                          Още по жалко е, че страни като Япония знаят и я признават, но ние не и чакаме Д....н да ни даде мляко поредния пример за българщина :D
                          Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

ele написа:
                            stooes: E нали нямаш работа, как си изкарваш хляба с нея??? Ти не си задължен, ползвай градски транспорт или велосипед, или крачкомера. Освен това не ти пречи да внасяш гориво - не знам колко пъти се повтори, че в БГ има внос на горива, следователно няма монополизъм. Не знам как сте решили, че колата е необходимост. Необходимост е нещо, без което не можеш. Без кола можеш.
                            А, бе ти що се правиш на глупава?Колата ми е FIAT Stilo 1.9 JTD Multiwagon и е ТАКСИ! Но при тези цени на горивата и поддръжката не мога да се издържам ele не мога. Със 20 лева за нафта ако работя зверски и много умно и старателно мога да събера 55 лева оборот. остават ми 35 от които: 4 станция, 4 осигуровки, поне 10 за поддръжка защото масла ремъци филтри на JTD не са без пари до тук остана 35-18= 17.е? тва как ти се струва за 12 часа зверски и много "умен" труд????? а, и не забравяй че си вземам кафе и вестник, както и кифла, баничка и т.н.т. изобщо съм далеч от ресторантите дето има нормална храна и напитки .. и от 17 автоматично остват под 15 лева за 12 часа труд. ми не става и затова си търся работа ele преди да съдиш някой, походи малко в неговите обувки .....затова се чудя защо в милата ни татковина горивата са както в не толкова милите ни съседни "бели" дъжави, където такива смешници като мене живеят 4 пъти по-добре?! На това какво ще кажеш? Не твърдя че горивата са ми виновни, но не за са бг джоба. И престани моля ти се.П.П. ако кажеш какво "умно" може да има в карането на такси - ще ти обясня как мой колеги за същото време правят 30 лева оборот а аз 55! всичко ще ти обясня, само попитай.

Коментар

stooes написа:
                              А, бе ти що се правиш на глупава?....
                              Аз се опитвам от 3 месеца да си намеря работа.
                              Това не съм го писала аз. Предполагам не очакваш всички да помнят, че работиш като таксиметров шофьор. Сори ако си го писал някъде, но съм го пропуснала, не чета всички теми.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Малко да помислите тръгваме пеш, няма да ползваме градски транспорт, защото и той е скъп и ще ограничаваме потреблението на горива. Вече ставаме 1 час по - рано за работа за да стигнем на време, след 3тия ден ефективносттта ни на работа е намалила драстично заради недоспивене и умора, съответно резултатите ни са зле и или ще има глоби или уволение, от което ще останем с още по - малко доходи или с никакви.Теорията за увеличението на доходи автоматично отпада, втора работа е невъзможно да започнем, защото нямаме физическа възможност.Работадателят ни примерно е свързан с някакви превози, но поради цената на горивата и услугите няма работа в момента, а решава и да намали консумацията на горива и за това ни съкращава от работа.Колегата с таксито и той спира да работи, защото за повече колеги горивата не са от първа необходимост пък и той решава да ограничи потреблението , за да паднат цените.Е прави ли сте с глупостите си да ходим пеш и да не зареждаме и видиш ли цените ще паднат?
                                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Working...
                                X