Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организиране на национален протест срещу цените на горивата.

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ele написа:
    Между другото, протестът се политизира не от кой да е, а от БСП - честито да ви. ДОбре е организаторите да се замислят за политизирането на протеста и съответно да вземат някакви мерки, ако това не им харесва.
    някой верно се мъчи да яхне вълната!!!между другото да обясня на по-младите - сега и близките няколко години всички ние ще плащаме - чрез цените на бензина, тока, храните и прочее големият американски финансов и имотен балон и свързаното с него и оправянето на поразиите след него печатане на долари и последвалата неминуема инфлация... или казано с думи прости и златни от един велик филм "История на света" /когато е сниман 70 % от вас не са били родени/ - да го духат бедните...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

    Коментар


      В тоя ред на мисли, колеги, след протеста сметнахте ли колко ви струва да протестирате?

      Коментар


        bachev написа:
        Кое му е неясното на : Намаляне на акциза, който прибира държавата и намаляне на печалбата на бензиностанциите ?? ( Пример : как в една държава, където производството на гориво е в пъти по-скъпо от България цената на крайният продукт е същата или подобна на тази в родината ни) ( Как в бензиностанциите по света собствениците на такива могат да печелят по 20 ст. на литър ПРИМЕРНО , а Сулъо и Пулъо в България щот са гъзари печелят по 50 ст., сумите са примерни).Най-малко от човешка гледна точка : Как при минимална заплата 3-пъти по ниска от повечето европейските държави, цените на дадена стока да са еднакви ???? Аз мисля че посочените факти са ми достатъчни да изляза на протест, независимо от начина му !
        ово е стАндарт!!!като нема оборот като на запад с големите заплати дето не им пука че е 3 лева бензиня, тука хората се мъчат да печелят от надценката... както Еле-то ти каза - прави си бензиностанция - печели! аз ще добавя - строй си рафинерия - печели!!!
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

        Коментар


          donnna написа:
          между другото да обясня на по-младите - сега и близките няколко години всички ние ще плащаме - чрез цените на бензина, тока, храните и прочее големият американски финансов и имотен балон и свързаното с него и оправянето на поразиите след него печатане на долари и последвалата неминуема инфлация...
          Забрави 150 мелиарда Евро за Гърция, 80-90 милиарда - за Ирландия, за Испания, Португалия, Румъния и т.н.Пусне ли се веднъж печатницата за пари нищо добро не ни чака. Спомнете си какво се случи 1996-1997 година. Заплатите в един момент станаха колкото 1.5 кг. сирене!
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            Kuku написа:
            В тоя ред на мисли, колеги, след протеста сметнахте ли колко ви струва да протестирате?
            Е тогава да не протестираме щот ще изхабим 3-4 литра бензин или дизел.Прежалени са тъй или иначе уж за добро

            Коментар


              ele написа:
              Аз ще направя една сметка. Пише, че във Варна е имало 500 автомобила. Всеки един автомобил е заредил вероятно между 10-20-30 лева, за да се включи в протеста (да сметнем средно 20). Излиза, че в касите на бензиностанциите са влезли средно 10 000 лева само за няколко часа протест. Няма да смятам за цялата държава, нито месечно, ако протестът се повтаря ежеседмично, както прочетох в новините. Предвид горното, в мен изникват следните въпроси: Не мислите ли, че е глупаво да спонсорирате бензиностанциите по този начин, макар това да не е голяма сума спрямо оборота им, и да протестирате против цените? Не е ли по-добре да излезете пеш или на велосипед и да спестите на бензиностанциите тези пари и по този начин окажете натиск? Все едно да протестирам против цената на салама и да си купя няколко кила и да седна на площада и да ям Между другото, протестът се политизира не от кой да е, а от БСП - честито да ви. ДОбре е организаторите да се замислят за политизирането на протеста и съответно да вземат някакви мерки, ако това не им харесва.
              Сметките са ти криви.По принцип в събота и/или неделя повечето хора си правят някакви планови я за излет с колата я нещо друго и пак ги дават тия 10-20лвНо този път вместо на излет дойдоха на протест

              Коментар


                На мен ми допадна протеста с тикането на автомобилите. Хем протест, хем фитнест!
                Няма начин да няма начин!

                Коментар


                  pioneer 306c написа:
                  Сметките са ти криви.
                  Чакай са, нали беше скъпо горивото и нЕма пари за зареждане?Пък на който му се ходи на излет да отиде с градски транспорт до Витоша и да походи малко ПЕША из пътеките!Хем ще си направи кефа, хем няма да пълни гушата на този и онзи бензинджия Нали разбираш, колко е абсурдно да протестираш срещу цената на горивото С КОЛА?!

                  Коментар


                    Kuku написа:
                    В тоя ред на мисли, колеги, след протеста сметнахте ли колко ви струва да протестирате?
                    На 3 лв. гориво щеше да ни бъде по-скъпо. :D Много коли бяха пълни с хора - предполагам и разходите са били "споделени"...Протестът е вече факт...Аз лично не съм мислил, колко ми струва протеста, а и не мисля, че някой друг го вълнува...Вие сметнахте ли, колко ни струва?
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                    Коментар


                      Цената на всяка стока намалява, когато намалее търсенето й, нали така?Значи, всяка стотинка похарчена за гориво по време на протеста е в противоречие с исканията на протестиращите за по-евтино гориво!Докато зареждате, за да протестирате - ефекта е нулев.Да не говорим, че с подобни методи на протест, удара попада единствено върху служителите по бензиностанциите, които са съвсем нормални (и потърпевши) хора, каквито са протестиращите (от които нищо не зависи)

                      Коментар


                        Въпреки, че не съм съгласен с "методите" на протеста, проявих съпричастност и се включих
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                        Коментар


                          Аз също подкрепям протеста, ама да плащаш със жълти стотинки на касиери, които получават по 300 лв. заплата си е гавра...Отгоре на всичкото, като се изредят 1000 човека да заредят по левче си е оборот (отделно пък колко са си купили вафлички и кафенца).Лукойл не го интересува, че персонала се е изгърчил за тези пари. Сутринта като минах покрай бензиностанцията пак имаше хора, които зареждаха.Според мен, по-ефективно ще е да спира зареждането за по седмица от дадена бензиностанция.Пример:1 седмица никакво зареждане от ЛукойлСлед това една седмица не се зарежда от ОМВи т.н.П. С. Днес цените по-ниски ли са от вчерашните?
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

                          Коментар


                            Логиката ви е страОтна - да не зареждаме и да не караме коли, защото протестираме срещу горивата = ако има протест срещу цените на храните да стоим гладни = ако има ротест срещу цените на тока да си купим свещи и дърва за огрев... Цената на всяка стока се определя от търсенето и , само че цената на горивото в България не е реално образувана, така че този закон не важи при нас, а именно тук се говори за картелно споразумение картел - В икономиката - обединение на сродни едри предприятия за диктуване цените на пазара и за борба с конкуренцията. Картел на производителите на тютюн.
                            Fiat Brava 1.8 16V GT

                            Коментар


                              Аз лично прежалих парите за гориво изхарчени за протеста и ще си ходя пеша...до следващия протест.

                              Коментар


                                Да, Нико, ние сме на друга планета и за нас икономическите закони не важат!

                                Коментар

                                Working...
                                X