Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
Аз съм се спрял на бяла детелина, та ще видим. Единственно ме притеснява това, че цъфти, а в съседство има кошери с пчели.
-
Много специайлни техники има накупени -Аз за едни култиватор не ми се купува. А и като се сетя ще трябва да се работи с него .
Напиши коментар:
-
Моите грижи за ливадата:
- края на март: високо косене
- до 10.04: разнасям варовик с количката

- до края на април: вертикутиране, до 3мм дълбочина

- средата на май: добавяне на семена на "проблемните" места
- косене на всеки 2-3 седмици
Инструменти за грижа на ливадата:
Последна редакция от Stefanaki; 27.03.2021, 16:46.
Напиши коментар:
-
Затуй аз съм решил, да не слугувам всяка седмица и ще оставя да поникне естественна трева, да видя кво ще е и тогава ще решавам,че моя двор е и голям.
Напиши коментар:
-
Хм, около 500 квадрата имам за косене, поразчупен терен, като кося ми отива половин ден и отгоре. За всяка седмица ще ми дойде нанагорно май.
Напиши коментар:
-
Сахара ще е значи. Макар че 'расте бързо' хич не ме радва, ще се коси по-често
.Но ще я сея след Гергьовден, дотогава ще кося с косачката на най-ниско колкото може, искам земята максимално гола за да напръскам против кърлежи в началото на май.
Салатката Айсберг покълна!
Миналата година дотук стигнах, тази да се надяваме и да ядем
.
Напиши коментар:
-
Пробвай със тревна смеска "Сахара".Аз съм с нея и съм много доволен.Расте бързо,устойчива на засушаване и газене.Не дера земята,а има един пластмасов "чекрък".В него сипвам семената и тор на гранули и ходя по ливадата въртейки това чудо.То прилича на пръскачките отзад на снегорините.Поливам и не кося 14 дни.
Напиши коментар:
-
Да де, но то не са два вида. От тези ще си пазаря разни семена, дали някой може да препоръча конкретна тревна смеска, тъй и тъй ще плащам доставка. Да не се приема за реклама.
https://www.garden-hobby.com/dvor-i-...ni-smeski.html
Напиши коментар:
-
Трева искам. Ми бодни 10 семенца и ще стане само да затопли
Райграс е към 10 лв килото
Напиши коментар:
-
Препоръчайте моля добър сорт трева. Нещо опършевя двора, в идеалния случай търся какво да разхвърлям и да израсте.
Максимум да поодера с търмъка земята и така да хвърлям. Има ли подходящо чудо или е само 'копай 20 санта, такова слагаш, онакова, аерираш, сееш, поливаш, косиш, не поливаш, косиш, въртиш, сучеш...и така 20 години'.
Не ща детелини и заместители разни. Трева искам.
Напиши коментар:
-
При тебе дъжд,а при мен сняг.През ноща пак валя и сега топи но е страшна киша.Все още нищо не е измръзнало ,но и то няма нищо цъфнало.VIT написа: Преглед на мнениетоОт тия дъждове не мога да си изора двора. Цяла седмица го дават така отново.
Напиши коментар:
-
От тия дъждове не мога да си изора двора. Цяла седмица го дават така отново.
Напиши коментар:
-
Не че разбрах много
, но може да има сервитут комшията ти да минава през твоя имот, ако има не можеш баш да затвориш...
Напиши коментар:
-
Държавната фирма където прави замерване е на половината цена на 6 точки .От тези на частниците .
Зависи къде се намира някъде има и 20 лв на точка някъде и 40 лв в големите градове е повече.
Аз има улица която свършва в имота ни а комшията едната му къща няма излъз Има към другата му къща но тя е на 5метра надолу- Иначе минава през моя двор дори вкарва и комбайн .
Според съвета може да му затворя с плътна ограда .
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: