Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Похвали се, оплачи се ! - част 8
Collapse
X
-
Ако мога да дам малко акъл: смени гайките с такива с тефлон, срещу саморазвиване. Да не загубите някоя.
-
-
-
Ти па хубу, че имаш кора!dobrujanetza написа: Преглед на мнениетоКората на Мареята изцяло е закрепена със свински опашки- всички болтове хлопат. В задната част виж дали не може да се хване за носачите.
Напиши коментар:
-
Кората на Мареята изцяло е закрепена със свински опашки- всички болтове хлопат. В задната част виж дали не може да се хване за носачите.
Напиши коментар:
-
Хвалба! Да не й е уруки, изпреварихме Велик ден като съживихме Бравата. Не беше кой знае колко трудно, запали от раз, само дето се оказа, че псетата като са гризали кабелите на вентилатора са дали на късо и бушонът е изгорял, това го установихме накрая. Единствено калника все още нямам идея какво да го правя, но той ми е най-малкия кахър и без това боята вече не е първа младост. Сега трябва да измисля как да монтирам кората, която дойде днес, но само на канал не се получава, трябва на подемник, да свалям гуми и да измисля задните 2 дупки как да ги хвана, не пасват на никъде, най-много да пробия дупки и направя резба в/у моста. Поживем, увидим.
Напиши коментар:
-
Взехме от морга - 100лв за двете. За нови ми дадоха цена от 220 за брой. Реших да спестя тези 340 лв., че комплекта кобилица+повдигач излезе 30лв, а имаше и водна помпа и труд.Tempras написа: Преглед на мнениетоС чисто нови ли, и на каква цена?
В русенска морга ми искаха 70 лв. за двете, но там трябваше и куриер, а и не се знаеше какво ще ми пратят.
Странното на моите, е че износването не беше по всички зъби. Някои бяха супер, а другите надрани. Чак профила се беше поизменил, погледнати отстрани.
Напиши коментар:
-
С чисто нови ли, и на каква цена?двете зъбни колела на разпределителните валове, че и те износени,
Напиши коментар:
-
Единствените пари които смятам за сега да давам са 56 лв за кора под двигателя https://avto-kori.com/produkt/кора-п...-бензин/ и евентуално за маркуч, утре ще я правим т.к зетя ще почива, а той е спец по жичките, не че аз немога, но той е по-таабетлия.
Напиши коментар:
-
Като сте почнали с оплакванията да се оплача и аз:
От скоро хванах едно чукане при загрял мотор: След преглед при чичо доктор се установиха 5 счупени захвата на кобилиците към повдигачите. И почнахме: 16 нови кобилици, 16 повдигача, двете зъбни колела на разпределителните валове, че и те износени, и за да закръглим сметката нова водна помпа. "Старата" на 2 години и 4 месеца и 18к километра леко протекла.
Ам "съдбъ" както се казва по габровски.
Сега мотора работи по-добре, аз още съм с аритмия
Затова наздраве, хем да се успокоя, хем да се дезинфекцираме.
@ NikMar
Доста неприятна работа и то баш от котки и кучета. С инсталацията ще се справиш сигурен съм. А калника трябва да излезе с пастиране. Приеми го като малко забавления в скучното домашно ежедневие. Е ще се наложи и някой лев да дадеш, колкото и да не ти се иска, но всичко е поправимо.Последна редакция от Hristian_Aleksiev; 15.04.2020, 22:01.
Напиши коментар:
-
Знам че може и без маркуча, но толкова години си е карала така, защо да не си сложа пак, колкото доизолацията, аз я слагах.
Напиши коментар:
-
Можеш и без този маркуч. Аз го махнах още 2010 и не съм имал проблеми. За първи път виждам 1,4 с изолация на капака.
Напиши коментар:
-
ГОЛЯМО оплакване. Вчера жената беше на тераста и вика, че някакви кучета обикалят около колата ми и джавкат по някаква котка под нея. Не обърнах голямо внимание, което се оказа фатална грешка. Днес като погледнах и направо онемях. Добичетата разказали играта на час от ел. инсталацията в двигателния отсек и надраскали десния калник. От огледа за сега установих:
1. Скъсан кабел за двигателя на вентилатора.
2. Скъсан кабел за халогените.
3. Скъсан кабел за датчика на задна светлина.
4. Най лошото е скъсани кабели към ламбда сондата. Не на самата сонда, а преди нея.
5. Разкъсана изолацията на капака /най-малкото гейле/.
6. Надраскан десен калник.
7. Скъсан маркуч за топлия въздух към филтъра.
От снимките се виждат пораженията
.
Ходих до магазина за маркуч, но нямаше. Оплаках се на продавача, познато момче и той ми каза, че кабелите към сондата не трябва да се запояват а само да се вържат з/о спойката внасяла смущения. Така ли е?Последна редакция от NikMar; 15.04.2020, 16:29.
Напиши коментар:
-
Да се похваля имаме си декоративни зайчета-
Мама зайка е добре и дано ги запази ---
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: