Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Похвали се, оплачи се ! - част 8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• BO
    отговори
    blue_coconut написа: Преглед на мнението
    Хахаха, добре, направи ми срядата доста по-усмихната. Радвам се, че мислим еднакво един за друг. Ако искаш да си потвърдиш мнението за това колко ужасен шофьор съм, може да се пренесем в темата за картингa на Ринг мол? Защото да карам отвратително в сравнително права линия от Перник до София, като спра на аварийки на бул. Цар Борис в дясната лента и аз мога, ама да се покажем на писта все пак кой колко може. Стиска ли ти?
    Не искам да ти засегна мъжкото его, но като продължаваш да говориш така, само ми затвърждаваш още повече мнението за перничани.
    Съвсем теоретично ако имаш егото, че може да караш и предизвикваш някой, това ти его може да се изразява на пътя в това, че всички останали не могат да карат, дразнят те, гледаш само как да ги прецакаш, защото ти се пречкат и всякакви от този род.
    Или демек искам да кажа, че дали може да караш технологично един автомобил много добре не е равносилно на това да не си гамен на пътя и почти не е свързано.
    Мен най-много ме дразнят една група хора, които хем не могат да карат, просто ги виждаш, че не могат да разположат един автомобил добре на пътя, ама и се бутат. Това е крайно опасно. Защото има друг вид хора, които могат да карат добре и се възползват от малките ситуации на пътя, но с минимален или почти никакъв риск за другите участници в движението.
    Ама други, които уж са съвестни на пътя, не нарушават правилата (много, защото всеки нарушава малко или много), ама да кажем тръгването им на светофар оставя 5 коли разстояние всеки път до предната кола и някой се възползва от това и се вмъкне, настават едни клаксони и псуване по "тариката", който е минал пред теб. Нищо, че отново си поне 3 коли с "дупка" до него и като светне червено заради теб си отвисяват още поне 3 коли, които иначе са могли да минат.
    За това монетата никога няма само една страна и за това е хубаво човек да може да се наблюдава през странични очи, и да може да си даде по-правилна самооценка под формата на страничен наблюдател, излизайки от строг субективизъм. Ама това ако ти пука по принцип за движението, хората около теб и т.н.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Пиша накъсано,защото ми се появяват някакви питанки в черен ромб и след тях,като запазя мнението,текста изчезва.Та,съботите и неделите са ми заети със село,но ще се постарая в обозримо бъдеще да отделя свободни часове,за което надлежно ще Ви уведомя.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Прави любов,а не война!Предлагам мир.Всеки мъж трябва да знае кога да отстъпи пред умна и красива жена.За картинга-никога не съм се качвал и карал,но приемам предизвикателството.
    Последна редакция от pavyan; 05.02.2020, 10:01.

Напиши коментар:

• yeksuh
    отговори
    Аз пък съм виждал някои доста съвестно каращи перничани, но за жалост и в моя случай повече съм виждал такива с автомобили от ВАГ групата с лепенка тип: "кръвна група ВАГ", "FakeTaxi" или други, които карат много гаменски, лепят се, нервят се и се правят на мутряги и биячи. Може би често са ги водили на Микрото и са се озлобили и гледат да си го изкарат на някой поне видимо по-уязвим от тях. Странното е че като съм бил в Перник, подобни идивиди не съм срещал толкова често, колкто тук и повечето хора са културни, но като дойдат тук и нещо им прищраква. Дали защото избиват някакви комплекси или друго, не мога да си обясня.

Напиши коментар:

• blue_coconut
    отговори
    Хахаха, добре, направи ми срядата доста по-усмихната. Радвам се, че мислим еднакво един за друг. Ако искаш да си потвърдиш мнението за това колко ужасен шофьор съм, може да се пренесем в темата за картингa на Ринг мол? Защото да карам отвратително в сравнително права линия от Перник до София, като спра на аварийки на бул. Цар Борис в дясната лента и аз мога, ама да се покажем на писта все пак кой колко може. Стиска ли ти?
    Не искам да ти засегна мъжкото его, но като продължаваш да говориш така, само ми затвърждаваш още повече мнението за перничани.
    Последна редакция от blue_coconut; 05.02.2020, 09:48.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    blue_coconut написа: Преглед на мнението
    Май ти си станал накриво, защото пък го приемаш много навътре и се обиждаш, а защо се обиждаш от нещо, което смяташ за невярно, и ти самия не се разпознаваш в думите на колегата? Да разбирам, че имаш силна гражданска съвест и защитаваш цялото Перник?
    И аз ще се присъединя иначе към мнението, че масово перничани гледат да минат тънко, карат така, сякаш са сами на пътя, спират където им падне (на неопределени за тази цел места), за да взимат/оставят хора и т.н., мога да продължавам до утре да изброявам, дори с конкретни примери.
    Не слагаме никого под общ знаменател, нито искаме да постигаме конфликт, нито пък казваме, че софиянци караме отлично и без грешки. Само изказваме свободно мнение, базирано на личните ни наблюдения, които също не са малко.
    Абсолютно съм съгласен,но ще ти кажа следното-няма по-ужасен шофьор от жена,живееща в София и в частност в кв.Крива река.А пък ако кара и Фиат,просто не ми се говори.Винаги са арогантни,гледат да минат тънко,карат като че ли са сами на пътя,не дамат мигач и спират на аварийки където им скимне.Просто не ми се дават примери,че са много.И не се засягай,просто изказвам свободно собственото си мнение,базирано на личните ми наблюдения,които не са никак малко.

Напиши коментар:

• blue_coconut
    отговори
    Обиждам ли се?Не,просто исках да разбера причината за "изокването"ти.И за генералното обобщение.Защото ти познаваш 20-50-100 перничани.Аз познавам няколко пъти по толкова.Съученици,обикновени хора.И не бих могъл да съм толкова категоричен за каквото и да е по тяхно отношение,колкото си ти.Но така или иначе,написаното е факт.В крайна сметка майка ми,баща ми и брат ми(Бог да ги прости),децата на брат ми и моите са перничани.Трябва ли да се чустват втора ръка хора,щото някой си е станал днес накриво?
    Май ти си станал накриво, защото пък го приемаш много навътре и се обиждаш, а защо се обиждаш от нещо, което смяташ за невярно, и ти самия не се разпознаваш в думите на колегата? Да разбирам, че имаш силна гражданска съвест и защитаваш цялото Перник?
    И аз ще се присъединя иначе към мнението, че масово перничани гледат да минат тънко, карат така, сякаш са сами на пътя, спират където им падне (на неопределени за тази цел места), за да взимат/оставят хора и т.н., мога да продължавам до утре да изброявам, дори с конкретни примери.
    Не слагаме никого под общ знаменател, нито искаме да постигаме конфликт, нито пък казваме, че софиянци караме отлично и без грешки. Само изказваме свободно мнение, базирано на личните ни наблюдения, които също не са малко.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Тъй като съм от Перник,означава ли,че трябва да определя по същия начин софиянци,например?
    Не ми се вярва.
    Първо да кажа, че не определям и не слагам никой под един знаменател, определено.
    Но това, че виждаш, че някой е със софийска регистрация, това не означава, че човекът не е от Перник, Севлиево или Куртово Конаре. Дори напротив. По демографска принуда в последните години, дори е по-вероятно да видиш софийски автомобил управляван от някой, който не е софиянец от колкото обратното. Демек ако някой софийски автомобил те засече, то най-вероятно шофьорът не е от София. За това просто не може да правиш такива изводи.
    Обратното е статистически по-валидно. Ако те засече автомобил с регистрация от КН, то най-вероятно управляващият го също да е от КН региона.
    За мен личната ми статистика е малко крайна, която разбира се най-вероятно е с доста голяма статистическа грешка. Около мен по причината, която изброих, повечето хора са от места извън София. И като шофьори наблюдавам най-често двете крайности - или крайна арогантност, която лично аз я отдавам на това стил "Като си в Рим прави като римляните", което го изкривяват до безкрай, или обратното - доста плахо шофиране, защото просто нямат практиката и увереността да шофират в такова движение.
    Последна редакция от BO; 04.02.2020, 18:32.

Напиши коментар:

• Tempras
    отговори
    Колега, не разбирам смисълът на този пост.
    Единственото което може да постигне е конфликт във форума.
    Ако беше помислиш малко, може би би се отказал да го публикуваш.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Определяй, който както намериш за добре. Твое право е да си изкажеш личното мнение. Както виждаш, не говоря само за непознати хора по улиците, а и от лични, професионални отношения. Съвестни, честни и морални хора от там познавам много малко. Останалото е както го описах. Може извадката ми да не е примерна на всички, но за мен си е. Отделно нз защо трябва да се обиждал от мнение на човек, който не познаваш.
    Обиждам ли се?Не,просто исках да разбера причината за "изокването"ти.И за генералното обобщение.Защото ти познаваш 20-50-100 перничани.Аз познавам няколко пъти по толкова.Съученици,обикновени хора.И не бих могъл да съм толкова категоричен за каквото и да е по тяхно отношение,колкото си ти.Но така или иначе,написаното е факт.В крайна сметка майка ми,баща ми и брат ми(Бог да ги прости),децата на брат ми и моите са перничани.Трябва ли да се чустват втора ръка хора,щото някой си е станал днес накриво?
    Последна редакция от pavyan; 04.02.2020, 17:15.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    Определяй, който както намериш за добре. Твое право е да си изкажеш личното мнение. Както виждаш, не говоря само за непознати хора по улиците, а и от лични, професионални отношения. Съвестни, честни и морални хора от там познавам много малко. Останалото е както го описах. Може извадката ми да не е примерна на всички, но за мен си е. Отделно нз защо трябва да се обиждал от мнение на човек, който не познаваш.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    това е защото ги гледам на пътя как не спазват никакви правила и се правят на голяма работа. Това, че съм работил с доста хора от там...скатавки, тарикати, мързели, лицемери, арогантни, гледат как да прецакат другите. И не на последно място, че в огромна част от държавните институции работят главно хора от Перник. Уредени на държавна службичка, бездарници с голеим претенции.

Тъй като съм от Перник,означава ли,че трябва да определя по същия начин софиянци,например?Щото с пълно право мога да кажа същото и за тях,при положение,че ежедневно се сблъсквам с 5-60човека софиянци.И не мисли,че карате по-добре по софийските улици.Ежедневно виждам софийски идиоти на пътя на килограм.

Напиши коментар:

• Константинов
    отговори
    това е защото ги гледам на пътя как не спазват никакви правила и се правят на голяма работа. Това, че съм работил с доста хора от там...скатавки, тарикати, мързели, лицемери, арогантни, гледат как да прецакат другите. И не на последно място, че в огромна част от държавните институции работят главно хора от Перник. Уредени на държавна службичка, бездарници с голеим претенции.
    за жалост колега си адски прав

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Това пък защо?

Напиши коментар:

Working...
X