Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Златен талон"
Collapse
X
-
Колега ВО, има едно такова законче, че трябва да се виждат регистрационните табели и да са чисти и осветени, и не трябва да се закриват от товара на МПС. Не ми се рови да го търся. Има и една друга глупост, че ако в момента когато си отнесъл глобата, улицата е била кална, не пепелява а кална, вследсвие на което нмера ти се е замъсил, имаш право да съдиш общината за това че си наказан заради тяхната немърливост, по отношение чистотата на пътното платно. Подробности за процедурата не се сещам, ако не се лъжа миналата година го обсъждаха по телевизията точно този проблем. Ако пътя обаче е сух, нямаш извинение. А за да не се стига до такива нелепи глоби, поне номерата и осветлението си пддържай. Въпреки че може и за мръсни стъкла на авомобила да те глобят :D За тях поне се надявам че си ги чистиш за да виждаш :D
Аз лично в такова гадно време, ако в момента е сухо си избърсвам номерата и стоповете, точно за да не отнеса някоа излишна глоба. На фаровете имам пръскалки, за тях съм спокоен.
-
Стана ли дума дали ти си съгласен с така констатираното нарушение ? ... Иначе независимо дали е акт или фиш все си е нарушение, но тънката линия е че при хартиеният фиш е едновременно и наказание, просто облекчена процедура ...и за оранжевият талон след 6 г. пак опитайBO написа:Аз не съм ги търсил, те ме намерихаImmortal написа:Колко трябва да се зъбиш на катаджията, че да ти напише фиш за мръсен номер?!?!?Де ги намирате такива катаджии бе!? Честно, направо не мога да повярвам.Мен са ме пускали без наказание, БЕЗ ДА ДАВАМ ПАРИ (никога не давам!!!), за следните нарушения:- не минат технически преглед за повече от 1 ГОДИНА назад;- превишена скорост 70 км/ч в населено място (с.Подслон край Стара Загора);- превишена скорост 130 км/ч на място с ограничение 80 км/ч (в края на магистралата край Чирпан - преди да пуснат участъка до Стара Загора);и други.Де ги намирате тия, дето пишат фишове за мръсен регистрационен номер, не знам. А и след всяка локва на пътя ли трябва да спирам да си чистя номера?!?Верно че въпрос на късмет, ама... просто разсъждавам от моята гледна точка...
Пък после - ямболските катаджии били лоши

Както си карам вчера културно и изведнъж до мен буркани - тинонио, пиу, пиу. Поглеждам аз през прозореца и от вътре ми махат.Спирам.- Добър вечер.- Добър вечер.- Еди кой си там, документите за проверка.- Извадих му всичко и му давам.- Той гледа, гледа, отиде пред колата и я погледна. Погледна и на стъклото лепенките за прегледа и гражданската.- Ако обичате слезте и елате при колата (те спрели зад мен).- Аз слизам и отивам при колегата.- Така, обърнете се към колата и си вижте номера.- Аз се обръщам и гледам номера мръсен.- Виждаме, че последно сте си мили стоповете, защото са малко по-чисти, ама номера е мръсен, не е бил измит.- Седнете си в колата и ние ще ви извикаме.- Викат ме да се подпиша на фиша.- Подписвам и се разделихме.Между другото ме накараха да си го избърша.Аз си го избърсах с една салфетка с надеждата да нямам проблеми, ама накрая си взех фиша.
. Наказание е и НП със или без точки
Напиши коментар:
-
Аз не съм ги търсил, те ме намерихаImmortal написа:Колко трябва да се зъбиш на катаджията, че да ти напише фиш за мръсен номер?!?!?Де ги намирате такива катаджии бе!? Честно, направо не мога да повярвам.Мен са ме пускали без наказание, БЕЗ ДА ДАВАМ ПАРИ (никога не давам!!!), за следните нарушения:- не минат технически преглед за повече от 1 ГОДИНА назад;- превишена скорост 70 км/ч в населено място (с.Подслон край Стара Загора);- превишена скорост 130 км/ч на място с ограничение 80 км/ч (в края на магистралата край Чирпан - преди да пуснат участъка до Стара Загора);и други.Де ги намирате тия, дето пишат фишове за мръсен регистрационен номер, не знам. А и след всяка локва на пътя ли трябва да спирам да си чистя номера?!?Верно че въпрос на късмет, ама... просто разсъждавам от моята гледна точка...

Както си карам вчера културно и изведнъж до мен буркани - тинонио, пиу, пиу. Поглеждам аз през прозореца и от вътре ми махат.Спирам.- Добър вечер.- Добър вечер.- Еди кой си там, документите за проверка.- Извадих му всичко и му давам.- Той гледа, гледа, отиде пред колата и я погледна. Погледна и на стъклото лепенките за прегледа и гражданската.- Ако обичате слезте и елате при колата (те спрели зад мен).- Аз слизам и отивам при колегата.- Така, обърнете се към колата и си вижте номера.- Аз се обръщам и гледам номера мръсен.- Виждаме, че последно сте си мили стоповете, защото са малко по-чисти, ама номера е мръсен, не е бил измит.- Седнете си в колата и ние ще ви извикаме.- Викат ме да се подпиша на фиша.- Подписвам и се разделихме.Между другото ме накараха да си го избърша.Аз си го избърсах с една салфетка с надеждата да нямам проблеми, ама накрая си взех фиша.
Напиши коментар:
-
Аз като собственик на такъв талон да си кажа мнението. Фишът също се води за нарушение. Не трябва да имате никакви нарушения регистрирани с фиш или акт. Не случайно официалното име е - контролен талон за водач на МПС без наказания.А единственото нещо от което този талон ви спасява е отнемане на точки. Глобата си я плащате до последната стотинка
. А дали помага, на мен лично ми свърши много хубава работа. Спряха ме без включни светлини и ме пуснаха без глоба и без да ми вземат талона
Напиши коментар:
-
Колко трябва да се зъбиш на катаджията, че да ти напише фиш за мръсен номер?!?!?Де ги намирате такива катаджии бе!? Честно, направо не мога да повярвам.Мен са ме пускали без наказание, БЕЗ ДА ДАВАМ ПАРИ (никога не давам!!!), за следните нарушения:- не минат технически преглед за повече от 1 ГОДИНА назад;- превишена скорост 70 км/ч в населено място (с.Подслон край Стара Загора);- превишена скорост 130 км/ч на място с ограничение 80 км/ч (в края на магистралата край Чирпан - преди да пуснат участъка до Стара Загора);и други.Де ги намирате тия, дето пишат фишове за мръсен регистрационен номер, не знам. А и след всяка локва на пътя ли трябва да спирам да си чистя номера?!?Верно че въпрос на късмет, ама... просто разсъждавам от моята гледна точка...
Напиши коментар:
-
Баси и тъпото.Аз въпреки това след някой друг месец, като направя 6-те години, ще отида да се правя на чук и да си го искамtyson написа:Това с актовете не е вярно. Аз лично звънях и питах, защото бях забравил че ми писаха фиш преди 2 г.Оказа се, че точно заради тъпия фиш не мога да си изкарам такъв талон.
Напиши коментар:
-
Това с актовете не е вярно. Аз лично звънях и питах, защото бях забравил че ми писаха фиш преди 2 г.Оказа се, че точно заради тъпия фиш не мога да си изкарам такъв талон.
Напиши коментар:
-
А по тази логика как се доказва, че си без колан или говориш по телефона, докато шофираш? Къде са доказателствата, освен ако не са те снимали с камера?Tornado написа:По тази логика всички товарни автомобили преминаващи през България трябва задължително да им се събира такса замърсен номер още на границите.snake написа:Ако номерът не се вижда, не може да се разчете от мърсотия, нужна ли е друга преценка? С лабораторни измервания ли трябва да се установи?Tornado написа:С какъв уред измериха замърсеността на номера или всичко е преценка на служителя.
Напиши коментар:
-
И при първата издънка ти го взимат и ти връщат синия, със налични всички точки в него.nedialk00 написа:за златен талон, мисля не трябва да имаш влезли в сила през последните 6 години, наказателни постановления, тоест актове
Щеше да има много по голям смисъл от него ако, примерно, застрахователните компании го взимаха пред вид и ти намалят някаква част от таксата гражданската отговорност. Ама като опира работата за пари - никой нищо не признава.някой написа:Той може да ви спаси от едно нарушение, като преминаване на червен светофар или неспазване на знака "Стоп" например. Това обаче води до загуба на златния и връщане на обикновения талон. При минаване на червено ще се наложи да си платиш глобата, но ще ти върнат синия талон с пълния брой от 39 контролни точки. Ако караш с два промила алкохол в кръвта, ще влезеш в затвора, но като си излежиш присъдата, пак ще имаш 39 т.
Напиши коментар:
-
Да!nedialk00 написа:за златен талон, мисля не трябва да имаш влезли в сила през последните 6 години, наказателни постановления, тоест актове
Напиши коментар:
-
По тази логика всички товарни автомобили преминаващи през България трябва задължително да им се събира такса замърсен номер още на границите.snake написа:Ако номерът не се вижда, не може да се разчете от мърсотия, нужна ли е друга преценка? С лабораторни измервания ли трябва да се установи?Tornado написа:С какъв уред измериха замърсеността на номера или всичко е преценка на служителя.
Напиши коментар:
-
Guest repliedза златен талон, мисля не трябва да имаш влезли в сила през последните 6 години, наказателни постановления, тоест актове
Напиши коментар:
-
Tова със златния талон е пълен т..ак. Защитава те единственно от малки издънки от сорта на твоите - мръси номера и т.н. Нямам актове и фишове от повече от 12 години, но още не съм ходил за такъв талон, а май и няма да отида. Такова е мнението и на катаджии...
Напиши коментар:
-
Ако номерът не се вижда, не може да се разчете от мърсотия, нужна ли е друга преценка? С лабораторни измервания ли трябва да се установи?Tornado написа:С какъв уред измериха замърсеността на номера или всичко е преценка на служителя.
Напиши коментар:
-
Re: "Златен талон"
Баси, колкото и да се стремиш да караш по правилата, накрая винаги го отнасяш, все за нещо.преди има няма 5 дни за пресичане не върху пешеходна пътека, сега за мръсен регистрационен номер.Ако не мога да си взема златния талон заради този номер, където не ми беше лъснат, то баси тъпото - с един фиш се стимулира вече неспазването на закона. Винаги някъде нещо ще си в крачка за 6 години
[/quote] :D Фиш като пешеходец,фиш заради номера,а дали ако ти дадем да да покараш мойта /инвалидната количка/ ще ти напишат фиш
Извинете ме ама не се сдържах,то това с глобите си е вид талант
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: