Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви летни гуми да си взема ? Лято 2015
Collapse
Важна тема
X
X
-
Вече и малко преки впечатления от BF Goodrich G-Grip...Размер 205/55/16...Смених само две от гумите ми и Гудрича сложих отпред ,на мястото на Pirelli P6000 ,което отиде отзад...Цената с монтажа и нови вентили и рокадата на Пирелито - отзад ,излезе 235.79 лв.Като първо впечатление мога да кажа ,че Гудрича се държи много добре...Покарах го предимно градско ,и точно ,когато си помислих ,че искам да видя как се представя при по-сериозно натоварване ,спряло гадното Пирели ,на един от булевардите ,близо до вкъщи ,една жена изскочи от нищото ,та и изкарах ангелите със сериозно спиране...Добре ,че карах бавно...Ако бях с Пирелито ,може би щях да спра късно...Новото си е ново...Та изпробвах екстремно спиране...Иначе ,като комфорт на возене и шум са перфектни(все пак са 16-ки ,на Стило
) ,но все още не съм тествал при висока скорост и в завои как се държат...Може би скоро ще се ходи до Смолян ,та и това ще тествам...Пък и шарката е доста красива...Иначе казано: МНОГО съм доволен от избора си!
-
И аз съм се навил да взимам такива гуми 205/55/16... Гледам, че не е от най-икономичните, спрямо разход на гориво гума, но пък е тиха и с добро поведение и на мокро, и на сухо... Иначе един приятел каза, че е карал такива само че в Америката и каза че е бил доволен много от гумата...BO написа:Някой нещо да спомене за Bf goodrich G-GRIP?
Напиши коментар:
-
И аз днес скочих на Фулда - не ми се мислеше, избираше и чакаше по сайтовете - отидох на място и я обзаведох. 83 с монтажа на парче излязоха.
Напиши коментар:
-
Да не си въобразявам, но Фулдата са по-добри от ползваните то мен до сега - Клебер /стари де/, някакви корейски имах и зимни Дебица, които карах и лятото.Обаче аз през зимата смених лагерите на задните носачи и от тогава колата сякаш стана друга. Може и на това да се дължи.
Напиши коментар:
-
Guest repliedКарам със Sportiva Super Z + 195/50 15 от 3 седмици, на сухо не намирам разлика със старите Michelin Pilot Sport. Чакам да завали да ги тествам и на дъжд.
Напиши коментар:
-
Търси нещо от Гудрич нагоре, като ще даваш толкова пари за гуми, поне вземи по-хубави.Нексена (зимните) като ги гледах бяха голямо дърво...Най-добре отиди в магазин и ги гледай на живо. Разликата в качеството се вижда.
Напиши коментар:
-
Колеги, гледам на сайтовете за гуми и си правя сметка като оптимално съотношение между разход на гориво, поведение на мокро и цена, че оптимални са Спортива, Нексен и БФ Гудрич - от 65 докъм 77 лева на гума. Става дума за 185/65/14. Имали ли сте вземане-даване с първите две марки, или препоръчайте нещо в този ценови диапазон.
Напиши коментар:
-
Aз купих Петлаз . За 1200 км с моя стил на каране не съм усетил разлика спрямо Клебера.
Напиши коментар:
-
Не съм експерт на тема гуми, но като нисък клас разбирам гуми произведени от китайски производители или от дъщерни фирми на големите в бранша. А това, че гумата която си избрал е с такъв скоростен индекс Y" и на ниска цена е много съмнително, не бих рискувал с такава.lumitimi написа:по какво се определя класа на гумите? има ли нещо общо с класификатора на етикетите за поведение на мокро, разход на гориво и ниво на шум?питам, защото си харесах гуми с показатели на мокро "А", разход "В",шум не е указан, но цената е ниска, защото тази гума била по-нисък клас.скоростния индекс е "Y" до 300 км. ч. на какво се дължи ниския клас при тези показатели?alvanovo написа:май наиситна има разлика в гумите - по-високите класове са по-добри
Напиши коментар:
-
по какво се определя класа на гумите? има ли нещо общо с класификатора на етикетите за поведение на мокро, разход на гориво и ниво на шум?питам, защото си харесах гуми с показатели на мокро "А", разход "В",шум не е указан, но цената е ниска, защото тази гума била по-нисък клас.скоростния индекс е "Y" до 300 км. ч. на какво се дължи ниския клас при тези показатели?alvanovo написа:май наиситна има разлика в гумите - по-високите класове са по-добри
Напиши коментар:
-
Лятото карам със 185/60/15 и избора е доста ограничен.За KLEBER гледам няколко коментара в сайта на Диана, че на мокро не се държат добре, Vredenstein-а пак няколко коментара че били шумни.Та общо взето избора се свежда до KLEBER DYNAXER HP3 и BFGOODRICH G-GRIP GO? Някой преки впечатления от тях?
Напиши коментар:
-
аз се огледах и избрах същата гума от прочетеното на доста места последните дни ... Само да попитам твоята гума с борд ли е че гледам доста от гумите са без борд, а все пак си е ниска гума.S_BANKOV написа:Голям + за дънлопа, страхотона гума, ползвам такива модела е Спорт респонс 195/50/15 и се държи прекрасно при дъжд и висока скорост.pakumba написа:Аз карам на моите кочини с Клебер зимни и Дълноп летни. Специално от конкретния Дънлоп съм супер доволен, тих, хубаво седи на сухо, а го изпробвах в проливни дъждове и също отвежда водата чудесно. Имам и летен Клебер за другата, също нямам оплакване. Другите от твоя пост не съм ги пробвал
Напиши коментар:
-
май наиситна има разлика в гумите - по-високите класове са по-добри
Напиши коментар:
-
Аз съм с 15ки. В средата на март смених старите галоши. Купих два броя Kleber DYNAXER HP3 195/55/15 за 110лв парчето. Мога да кажа, че ги тествах почти при всякакви условия и се държат много добре. В сравнение със старите ми гуми Пирели P700, които бяха 195/45 са много по-тихи и комфорта е несравним, направо все едно се качих в друга кола! Живот и здраве другият месец купувам две от същият модел и за отзад.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: