Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 2 1.9 MJET 110KW 150hp, въпроси, решения, препоръки. Усеща се като...да няма тяга.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Привет, Колега .
    Поздравления за начинанието !
    Малко встрани от темата : сега карам Типо турбо с фабрична газ - бензина е повече от половин резервоар и нямам проблем със първо палене за деня - без значение дали е топло или студено .

С интерес чета темата.
    Ако модераторите счетат поста ми за спам - да го изтрият.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Няма ядове Митаче,
      от толкова хора, останахме една шепа. Покрай тея фейсбук групи и AI, chat GPT, всеки гледа за моментна информация. Някакси я няма вече тръпката да питаш нещо и след ден-два да провериш каква тема ще се е заформила.
      Днес остана малко време и запретнахме ръкави да сменим и тея тампони на задния мост на FIAT Bravo 2. Покрай смяната на ремонтния комплект на носачите на задния мост на BRAVA-та, това се оказа разходка в парка с хапване на сладолед и наслада на лятното Слънце
      Вече бях избрал полиуретанови, заради това че са сцепени на две и са реално от три части, което само по себе си би улеснило монтажа значително, така и стана. Добре, че не взех стандартните с метален обков, че тогава щеше да е по-голям филм при монтажа,
      за протокола 83 еврака двата от интер карс/ Техко Пловдив до Скобелева Майка.
      По-лесната страна е лявата, на водача, отдясно резервоара пречи да се извади болта от ухото на тампона и трябва да се пусне 10-15 санта надолу. Отвива се амортисьора, сваля се една предпазна пластмасова кора отдолу, откачат се крепежите на кабела на ABS и спирачните маркучи, където е нужно според изпълнителя на заданието.
      Има една планка с 4 болта хваната към купето, това реално е "ухото" на тампона в което ляга. Разпробива се или кой как намери за по-лесно стария тампон да се избие/извади, после вече е добре да се сложи новия тампон в планката с болта и тогава да се закрепи за купето. За почистването и гресирането също да се следи, улесняват живота малко или много. Аз го стегнах с гумата на семята, както пише по големите книги, да се избегне стресирането на материала и положението му във времето.
      Също нещо, което забравих да направя-
      да се обърнат болтовете с главите навън към гумата, а гайката отвътре. За другия път ще е някакво улеснение.
      На пръв поглед изглеждаше като доста работа, но като за пръв път на първия тампон ни отне около 2,5 часа, вече втория стана почти неусетно.
      Застигна ме и проклятието на изпечените кабели, та в един и същи ден на десният фар ми спряха дългите и късите светлини, изгорели 7,5А предпазители. Причината-разпаднала се изолация на плюсовите проводници вътре във фара и се опират по корпуса на фасунгата и айде късо. Много трудно за работа на място, без сваляне на фара невъзможно за оправяне, та заиграха мишите опашки и ги позакрепих да не шават много-много...за сега. Възползвах се от момента и се сдобих с нови Osram Nitghbraker на дългите, та сега с модула за дневни светлини настроен на 70% светнаха еднакво.
      По закона на Мървфи, оня ден бях свалил задните седалки и видях, че голямата гайката на пантата на едната шпилка се е поразвил. Тръгнах да го стегна и се скъса %§§§( еа. стествено сега през дупки нещо продължава да поклопва, карах с колелото 15 мин успоредно до колата, отвъм шум няма. Свалих отзад къде кво имаше в багажника и кората, че на BRAVA-та закопчалките на задните седалки са побъркали не един човек, та може и тоя скъсан болт на пантата на седалката да я кара да поклопва...пфуууу ще го мъдрим и тва, докато я заваря, че резервоара е точно под нея и да възстановя шпи лката или да сложа нов болт ще стане много работа.
      Та така, остава задното гърне, в окаян вънешн вид, външният слой се е разцепил, две- три ръждиви дупки, ама като го затапя с ръка не съска кой знае колко и не пърпори. Ще го оправя и тва по-натам, че като знам че има нещо и много дразни.
      Поздрави
      Добавка:Дупка в гърнето

Click image for larger version

Name:	IMG_0837.jpg
Views:	25
Size:	2,84 MB
ID:	2764223
      Click image for larger version  Name:	01.jpg Views:	3 Size:	2,01 MB ID:	2764212 Click image for larger version  Name:	002.jpg Views:	3 Size:	3,64 MB ID:	2764213 Click image for larger version  Name:	003.jpg Views:	3 Size:	2,76 MB ID:	2764214 Click image for larger version  Name:	005.jpg Views:	3 Size:	4,36 MB ID:	2764215 Click image for larger version  Name:	004.jpg Views:	3 Size:	4,32 MB ID:	2764216 Click image for larger version  Name:	008.jpg Views:	3 Size:	2,83 MB ID:	2764217 Click image for larger version  Name:	006.jpg Views:	3 Size:	3,30 MB ID:	2764218 Click image for larger version  Name:	007.jpg Views:	3 Size:	3,68 MB ID:	2764219 Click image for larger version  Name:	IMG_0982.jpg Views:	3 Size:	2,55 MB ID:	2764220
      Прикачени файлове
      Последна редакция от pl4 8rp; 13.08.2026, 21:57.
      Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
      Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Сериозен си , няма това-онова.
        По принцип дизелите не страдат от гърнета - направо ме очуди .
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Застигна ме и проклятието на изпечените кабели, та в един и същи ден на десният фар ми спряха дългите и късите светлини, изгорели 7,5А предпазители. Причината-разпаднала се изолация на плюсовите проводници вътре във фара и се опират по корпуса на фасунгата и айде късо. Много трудно за работа на място, без сваляне на фара невъзможно за оправяне, та заиграха мишите опашки и ги позакрепих да не шават много-много...за сега. Възползвах се от момента и се сдобих с нови Osram Nitghbraker на дългите, та сега с модула за дневни светлини настроен на 70% светнаха еднакво.

Това с фаровете го ядох и аз на Кромата. Една седмица игра да разглобя половината предница за да сваля фаровете. После рязане на инсталацията вътре във фара. Поставяне на Термошлаухи и кербоване на отрязаните кабели. Засега вече повече от година няма ядове

Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Working...
          X