Не, изгони малките деца.И проверките на данъчни и други проверяващи по места нямат нищо общо с Батман.Заведенията, които са на 3-4 ямболски боклуци, станали политици и общински съветници или депутати никой не ги пипа.Тези, които са на обикновени хора, ги скъсват от проверки. Това заведение е такова, аз затова и ходя там, щото не ща да си давам парите на боклуците. Затова е цялата работа.
Можеш винаги да си водиш децата ,ама в заведение дето не се пуши. :D
Да, това не ми стана ясно първоначално. Непушач съм иначе.Днес ми направи много много добро впечатление, че на едно от малките ресторантчета, в които обядваме с колегите са направили раково отделение, което е не повече от 1/4 от общата му площ. Има надежда, но да видим дали няма всяко чудо да е за три дни...
Ми май ще е за три дни, като всяко друго чудо.Заведението, за което писах в първия си пост, че е само за непушачи, вече е само за пушачи. На всичко отгоре, вентилацията, която би трябвало да е постоянно включена, вече не работеше... А, пропуснах и това: днес надникнах в едно от заведенията, които са на "някой си". Малка заличка за пушачи, останалото заведение за непушачи. Само дето навсякъде имаше пепелници и навсякъде се пушеше. Беше като лисичарник. Майната им на всички. Пак ще си седя на чист въздух само у нас...Няма такава държава, няма...
Ми май ще е за три дни, като всяко друго чудо.Заведението, за което писах в първия си пост, че е само за непушачи, вече е само за пушачи. На всичко отгоре, вентилацията, която би трябвало да е постоянно включена, вече не работеше... А, пропуснах и това: днес надникнах в едно от заведенията, които са на "някой си". Малка заличка за пушачи, останалото заведение за непушачи. Само дето навсякъде имаше пепелници и навсякъде се пушеше. Беше като лисичарник. Майната им на всички. Пак ще си седя на чист въздух само у нас...Няма такава държава, няма...
Е па тва вие непушачите не спряхте да мрънкате Като е само за пушачи - ясно - имаш избор - да влезеш или не. Както и обратното!
Бъркаш. Обявява се дадено заведение за пушачи и непушачи. Отделя ви се раково отделение да си пафкате там гибрята. Ама не, вие плъзвате и в другите помещения и вероятно персонала няма избор. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Приятел работи като барман в едно малко градче и при тях всички кафенета са станали за непушачи . До сега постоянно е имало проверки и на никой не му се рискува да сложи пепелници . Ще видим обаче колко ще трае това чудо , понеже сподели , че оборотът е паднал с по 200 лв на ден ...Аз лично много ще се радвам , ако навсякъде стане за непушачи , че ми писна да ми лютят очите и да мириша на мърша заради някои си ... Но сме в такава държава, че това няма да стане
Снощи в една пицария в Овча Купел ( на ъгъла на Президент Линкълн и ул. Крушов връх ) навсякъде, където си поискаха пепелник им даваха. Това се случва, при условие че навсякъде по масите имаше поставени табели "NO SMOKING". Пепелника се слага точно до тази табелка, ако не знаете. В началото нямаше дим и седнахме, но само след 30 - 40 мин. естествено се задими и се усмърдяхме и се надишахме както си трябва. Това е безобразие и откровено потъпкване на моите права!Говоря за права, защото тук в тази тема се начетох на мнения на "горките пушачи", на които им били нарушени правата. Само да ви кажа драги "клетници", че когата аз не пуша не ви вредя по никакъв начин, но вие на мен - да. Който иска да си се трови - моля, но самостоятелно. Някои хора искаме да усещаме миризмата на въздуха и вкуса на храната си ( колкото и да е странно за вас ) !Между другото някой би ли ме просветлил къде трябва да пусна жалба за такива нарушения? Много съм изнервен и няма да пропусна нито едно заведение, което нарушава моите лични права и влошава здавето ми.
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Истината е една.Пълна забрана на пушенето във всички видове заведения.Който иска да пуши излиза навън и пафка пред вратата на открито.Нека да определят като глоба при неспазване на заповедта 5000 за заведението и 1000 за пушача,а при рецидив 15 000 за заведението и 3000 за пушача.Да видим дали тогава няма да се спазва заповедта?Как в западна Европа и САЩ могат да спазват подобни заповеди и да има пълна забрана,а тук не може?
...Между другото някой би ли ме просветлил къде трябва да пусна жалба за такива нарушения? Много съм изнервен и няма да пропусна нито едно заведение, което нарушава моите лични права и влошава здавето ми.
Щом заведението е за непушачи, са длъжни да поставят табели с отбелязан телефон за контакт при констатирани нарушения. Има изисквания дори и за шрифта, на който е надписа на табелката. Така че звъниш на телефона от табелката! Ако пък нямат такава табела, хе-хе, просто са гризнали дървото. Звъниш в РИОКОЗ и се наслаждаваш на резултата.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар