Аз разлика не виждам - тарикатите правят каквото си искат и в двата случая.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПАК за тютюнопушенето в заведенията
Collapse
X
-
коцев написа:Но заиграе ли мечката в комшиите ще дойде и у нас . Щом почнаха в Европейския съюз да ги забраняват цигарите на обществени места, то скоро и тук ще ги последват забраните..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Като е друга действителността, казах вече, звънете на РИОКОЗ, че не се спазва Закона в конкретното заведение или обществено място..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
tomny написа:Коцев, в тази тема си говорим за толерантност. За това, как заради нежеланието на определена група хора да се съобразяват (тоест, да проявят толерантност) с избора на друга група, която, от своя страна, не желае да споделя техният избор да си тровят здравето, се издава закон, който би трябвало да уреди нещата. Тези две групи, по стечение на обстоятелствата, живеят в нещо, наречено "общество", и по прецумпция ТРЯБВА да се съобразяват една с друга. Просто това е единствения въможен начин системата да работи. Закона, както и повечето неща в славната нидържава, е "пунта Мара", тоест, не урежда нищо, а е врата в полето, която всеки заобикаля откъдето му е удобно. За това, предполагам, се появява тази тема, един вид, "И при вас ли е така?". Бегъл поглед върху дискусията е достатъчен, за да видиш, че навсякъде, с минимални изключения (Разград) положението е еднакво. В този ред на мисли, как побоя над циганското семейство се връзва с духа на темата, и смяташ ли, че единствено циганите са причината този закон да не работи?
Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Malone написа:коцев написа:Но заиграе ли мечката в комшиите ще дойде и у нас . Щом почнаха в Европейския съюз да ги забраняват цигарите на обществени места, то скоро и тук ще ги последват забраните.Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Не тровя никого.Трови се този, който въпреки, че знае, че в заведението се пуши, сяда пак там. Избира да се трови сам.Аз пуша в заведения, където това не е незаконно. Това че ти влизаш в тях е твой избор, не мой.Защо го правиш ... само ти си знаеш. Мазохизъм може би. Но не обвинявай пушачите за това.Използвах подобен пример, не ми харесват травестити и не ходя в заведения където има такива.И една препоръка, ако ми разрешиш.Проповядвай ако ти е приятно, но не поучавай.Този стил го остави за децата си..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
В самото начало говорех за манталитет. Говорех за много и различни неща, но ти единствен отговори и то леко неадекватно. В случая доказваш (за което ти благодаря) тезата.Нямам право да ходя в заведенията в които и ти ходиш ли? Или е незаконно да си изсера на масата? бабината ти трънкина.Било законно да тровиш малки деца?! Добре - ти си напълно законосъобразен индивид, но в заведението има и майка с деца. (ще и забраниш ли да влезе? има ли тя право да влезе?) Сега ТИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ? Ще тровиш децата или не? Достатъчно човечен ли си за да не ги тровиш? И Има ли (според теб) майката с децата някакви права да стои в същото заведение? И да не те трови с нищо. даже и с наакани памперси? Избирал да се трови сам. Давате ли шанс? (предполагам си пушач) Ти даваш ли шанс на останалите да не се разболеят? Помагаш ли им като дискретно идеш да си вземеш дозата навън? Уважаваш ли дотолкова приятелите си че да го направиш? .. Мисля не.проповядвал съм ... защо ти се струва това като проповед? Смяташ ли че е едва ли не божествено да не пушиш?Доказваш тезата за българския манталитет. Ти си предполагам свестен човек, но защо мисленето ти не е такова? Защо смяташ, че ако виждаш законово основание да тровиш околните си задължен да ги тровиш? Кво те бърка да си се тровиш така, че да не нараняваш никого?Или по скоро искаш да кажеш, че да не влизам в заведението защото ти там пушиш? Тъй де ако искам да се тровя да вляза? А ако не искам кво да правя? Де да ида? Само и защото ти си там - аз и останалите да не влизаме, че да не се тровим? Не е ли по-добре заедно да сме всички и заедно да си прекарваме супер добре, без да си причиняваме един на друг сърдечни болести, белодробни болести и .. разбираш ме.. ???Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Malone написа:Не тровя никого.Трови се този, който въпреки, че знае, че в заведението се пуши, сяда пак там. Избира да се трови сам.Аз пуша в заведения, където това не е незаконно. Това че ти влизаш в тях е твой избор, не мой.Защо го правиш ... само ти си знаеш. Мазохизъм може би. Но не обвинявай пушачите за това.Използвах подобен пример, не ми харесват травестити и не ходя в заведения където има такива.И една препоръка, ако ми разрешиш.Проповядвай ако ти е приятно, но не поучавай.Този стил го остави за децата си.
Коментар
-
stooes написа:Говорех за много и различни неща, но ти единствен отговори и то леко неадекватно.stooes написа:Нямам право да ходя в заведенията в които и ти ходиш ли?stooes написа:Било законно да тровиш малки деца?!stooes написа:Добре - ти си напълно законосъобразен индивид, но в заведението има и майка с деца. (ще и забраниш ли да влезе? има ли тя право да влезе?)stooes написа:Сега ТИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ? Ще тровиш децата или не? Достатъчно човечен ли си за да не ги тровиш? И Има ли (според теб) майката с децата някакви права да стои в същото заведение? И да не те трови с нищо. даже и с наакани памперси?stooes написа:Избирал да се трови сам. Давате ли шанс? (предполагам си пушач) Ти даваш ли шанс на останалите да не се разболеят?stooes написа:Защо смяташ, че ако виждаш законово основание да тровиш околните си задължен да ги тровиш? Кво те бърка да си се тровиш така, че да не нараняваш никого?stooes написа:Или по скоро искаш да кажеш, че да не влизам в заведението защото ти там пушиш? Тъй де ако искам да се тровя да вляза? А ако не искам кво да правя? Де да ида?Immortal написа:Малоун, въпреки, че си прав при сегашните обстоятелства, искам да спомена друго, което съм писал и по-горе:-от страх да не загубят клиенти и оборот, 100% от заведенията в нашия град са за пушачи.Immortal написа:Това не е ли ограничаване на нашите, на непушачите, права?Immortal написа:Заведенията, които най-много ми допадаха и обичах да пийвам по нещо в тях, ВСИЧКИ са за пушачи.Immortal написа:Да не говорим за абсурда, че в града има 4 (четири) сладкарници, в които човек да заведе детето си на тортичка. И в 4-те се пуши и достъпът на лица под 18 години е забранен!!!Какво да правим, ние, непушачите!?!?Immortal написа:Аз съм за категорична и безусловна забрана на тютюнопушенето в обществени заведения. Който иска да си пуши - да си го прави у тях.Вярно, че законът сега е такъв, какъвто казваш, но се надявам и се моля в най-скоро време да стане такъв, какъвто на мен ми се иска..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз лично не разбирам какъв е толкова проблема с цигарите...при една добра вентилация в заведенията - даже и не се усеща....според мен алкохола е доста по - вреден, но ако се заговори за спиране - половината тук ще се вдигнете на протести! Сега има доста заведения за непушачи или със ясно обособен салон! Не разбирам какъв е толкова проблема! Аз като видя табелата за непушач и отивам в друго заведение или намирам претъпкания салон за пушачи и си пуша там! Какъв е проблема и вие да правите същото?Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
stooes написа:Или е незаконно да си изсера на масата?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:stooes написа:Или е незаконно да си изсера на масата?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Rebel,знаеш ли, че точно това беше причината да се включа в темата. Един ден взех сина ми от яслата, и тъй като не ми се прибираше, а времето беше кофти, му предложих да отидем да му купя една торта. В първото заведение, в което се опитахме да влезем, не ни пуснаха, в следващите три не съм се и опитвал, за да не нокаутирам сервитьорката от безсилие. Всички бяха за пушачи. Не знам дали си представяш, какво ми е било да обясня на тригодишното дете, което вижда витрините, че и този път няма да му купя торта. На края се разревах от яд. Преди имах избор да направя компромис, наистина заведенията с добра вентилация бяха вариант. Сега опция са предимно уродливите дестки центрове, то далеч не всички, защото в много от тях не се пуши само в зоната, където са децата. Между другото, този закон повеляваше абсолютна забрана за пушене на обществени места. Беше гласувана промяна няколко седмици преди да влезе в сила, която въведе опцията за заведенията под 50 кв., и зоните в останалите. Поправката беше предложена от един от най-големите дистрибутори на цигари, който сега е народен представител. Не споря, че всичко е законно, но, да ме прощава Румен Хинчев, и славното минало на дедите му, но държава, в която това се случва, за мен е пълен кенеф!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар