Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре де , пушете та се съдерете колкото си щете . :D :D Дори и да не се пуши в заведението аз пак няма да влеза напук. Ай да видим какво ще ми направите . :D :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      Добре де , пушете та се съдерете колкото си щете . :D :D Дори и да не се пуши в заведението аз пак няма да влеза напук. Ай да видим какво ще ми направите . :D :D
      На кого напук? На мен? На някой друг? Или на себе си?
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        Киро, ама то точно това е комичното в цялата ситуация.Някакъв страшен вой от непушачите, че искат да пият кафе или да се хранят, без някой им дими.И най-важното ... има заведения, където не се пуши, обаче те стоят празни.Непушачите им е кеф да се ръгат при пушачите и да мрънкат.Колкото и елементарно да звучи, явно непушачите търсят атрактивната компания на пушачите [външен вид, behaviour]. Скучно им е да се съберат само "сухи пасти".Само че, като има заведения само за непушачи и нас атрактивните пушачи и пушачки ни няма, какво ще правите? Ще си търсите друга причина за мърморене? Кой ще ви е виновен?Това какво е?Български манталитет: "Я и сам да съм у трамвая, па’ че се бутам"Ама не се ръгайте при нас бе непушачи. Пълнете заведенията за непушачи и всичко ще е наред.Ако те са пълни, гарантирано всички ще станат такива. Без Закон.Като не ви харесва при "нас", използвайте заведенията за непушачи.
        Как може да пишеш подобни простотии? Като те знам, че си наркоман и не можеш да се откажеш аз правя жертва (а ти разбираш погрешно - мислиш че не искам да те загубя .. но ще разваля компанията и .. търпя да се тровя) за да сме в една компания, не разбираш ли? Как реши, че непушачите са сухи пасти? А пък пушачите са много вървежни и атрактивни!? (Смърдящи по-зле и от пепелник, пожълтели от катраните зъби и пръсти, състарена кожа и всички до един с грозна кашлица и огромни жълто-зеленикави храчки?) Как може да си вярваш? Вярвах на тая тъпня като бях на 16 и затова станах пушач. Добре, де, какво да направя като ти си ми приятел но ти не искаш (естествено) да отидем в заведение, където не се пуши? Или се разделям с теб и няма купон тази вечер или се прежалвам и идвам с тебе да се тровя? Има ли трети вариант - (айде, не с мен, да кажем с твой приятел) - та в този трети вариант да отидете на заведение, където не се пуши? Или ако отидете там където се пуши ти да не пушиш вътре? Или на четно число ще ходим на непушаческо заведение на на четно идвам с тебе да ме тровиш, щото си ми приятел. (Ама ти не нарочно - аз сам се навирам и е законно така че си невинен..)Всъщност, като се замисля, твоите думи няма да ги чуя от нито един мой приятел, затова защото те са наистина добри приятели - никой от тях няма умишлено да ми причини РАК или сърдечни заболявания. Ако го направят - какви приятели са те тогава?!А колегите по-горе са абсолютно прави. В една бананова република, когато интереса клати феса - така ще е. И не са виновни собствениците на заведения нито ГЛУПОСТИТЕ че ще има икономически загуби (ми да ще има но в тютюневата индустрия) Ако никъде не се пуши на пушача ще му е все едно къде ще седне на кръчма - все ще излиза навън за по цигарка. И в резулат - защо да има загуби? Че пушача естествено е много горд, той така тези работи не му минават - ми напук на всичко и всички няма да излезе на заведение. Може и при някой твърди глави да стане и това но ще е най-много за 3-4 дни .. а после заведенията ще са си ТОЧНО както сега, с тази разлика, че забележете, ако пушача дава по-малко пари за цигари (да кажем в месеца 10-15 лева) той или ще ги спести или ще ги похарчи именно в тези заведения.
        Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Прекалено емоционално.И много, твърде много, ирелевантни изречения. Словоблудство го наричам аз.Пак ще попитам:Защо не пълните заведенията и местата за напушачи и да не посещавате тези за пушачи и по-този начин икономически да поставите "на колене" избралите варианта с пушенето?Майната ни на нас, отговори ми на този въпрос.Правите жертви заради нас, да не ни развалите компанията с отсъствието си [предния ти пост]?Ама не я правете бе човек, ние не искаме това от вас.Ако искаме да сме с вас, ще дойдем в заведението за непушачи и дори няма да си извадим цигарите.И в интерес на истината го правим, посещаваме заведения за непушачи и не досаждаме на околните със забележки от рода "Защо тук не се пуши?"Предполагам виждаш разликата от вашето и от нашето поведение и можеш да си направиш извода кой проявява толерантност и кой бай Ганьовски манталитет мърморейки непрекъснато.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Прекалено емоционално.И много, твърде много, ирелевантни изречения. Словоблудство го наричам аз.Пак ще попитам:Защо не пълните заведенията и местата за напушачи и да не посещавате тези за пушачи и по-този начин икономически да поставите "на колене" избралите варианта с пушенето?Майната ни на нас, отговори ми на този въпрос.Правите жертви заради нас, да не ни развалите компанията с отсъствието си [предния ти пост]?Ама не я правете бе човек, ние не искаме това от вас.Ако искаме да сме с вас, ще дойдем в заведението за непушачи и дори няма да си извадим цигарите.И в интерес на истината го правим, посещаваме заведения за непушачи и не досаждаме на околните със забележки от рода "Защо тук не се пуши?"Предполагам виждаш разликата от вашето и от нашето поведение и можеш да си направиш извода кой проявява толерантност и кой бай Ганьовски манталитет мърморейки непрекъснато.
            Добре. То срещу нежеланието не знам още как да постъпя .. апелирах дълго, и дълго за здравия разум, но не успях - показа ми се, на мен и на останалите непушачи, че пушачите не правят нищо незаконно, а и са атрактивни и готини личности, сърцето на компанията.От повечето пушачи виждам нежелание за съпричастност, непукизъм към факта че се самоубиват и убиват и останалите покрай тях ... (с нашия анадолски манталитет едва ли 2014 ще стане чиста от цигарен дим)Не виждам как използваната дума - ирелевантен - се отняся към поста ми, какво в него не е по темата?!Според мен пушачите не бива да бягат от контекста на разговора тук и да се крият се зад ситуация, наследена от 60 години.Темата повтарям е трудна, но това не означава невъзможна, приятели докато нищо не правим нищо няма да стане.Пожелавам на пушачите да успееш да спрат да пушат.Правила на форума: 1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани. Първо и последно неофициално предупреждение! Не сме тук за да се обиждаме взаимно колегаМодераторски екип

Коментар

Напротив, отговорих на всичките ти въпроси.На някои директно, на други чрез контекста на това което съм написал.Просто не обичам да повтарям едно и също нещо.Ако водим диалога по този начин [повтаряйки едни и съши въпроси и отговори], рискуваме темата да стане скучна и безинтересна.
              www.cyxap.com

Коментар

Airfan написа:
                Аз пак казвам, не виждам да се пълнят раковите отделения никъде. Не мисля, че реално ресторантьорите ще загубят повече, от колкото сега.
                Естествено, тази стъкмистика е смешна. Ще загубят само големите риби в цигарения бизнес. Тоест, няма да загубят, поне не тук.

Коментар

Никой нищо няма да загуби при една забрана.Ресторантьорският бизнес да не е фалирал в страните, забранили пушенето.Нито пък са спрели фабриките им за цигари.В момента сме, като едни балъци и никой не му идва на ума, че причината за отлагането е една единствена.Никакви [трайни] финансови неудобства няма да има. Или поне ще са такива, че не заслужават внимание.70% от българите пушат. Факт.И правителството, което забрани пушенето, в момента в който го направи, ще загуби веднага едни 10% от пушещите си поддръжници на изборите.Немислещи фанатици има и от двете страни.Фанатично поддържащи пушенето и фанатично поддържащи забраната.Само че 10% от 70% е едно, а 10% от 30% друго. В абсолютни стойности.При такава нестабилна политическа обстановка, такъв ход е немислим, освен ако не си политическо камикадзе.Пък ние тука си шляпаме езиците.Това е причината.Показва го и премиера.Решено 2013, обаче той се изцепва: "И една година от мене, айде до 2014". Вижте ме колко съм точен и широко скроен.Затова мангалите ще си живеят спокойно. Защото са изборен фактор.Ако пед’растите станат повечко и за тях ще има удобни решения, бъдете сигурни.
                  www.cyxap.com

Коментар

Малоун моля за извинение, коригирах си поста. (не съм искал да прекалявам, но може би малко избягах от добрия тон)Говорех за дискусията няколко страници по-назад - там не само аз, а и няколко други форумци (малцинство сме май) очаквахме да отговориш, но нищо.Би ли ви било интересно да се промени малко темата - да стане тема-анкета с въпроса: Пушите ли? И отговори: // 1. Да // 2. Не. // 3. Да но най-скоро ще ги спра. //На мен би ми било интересно да науча каква част от форумците пушат и каква не и т.н.?

Коментар

stooes написа:
                      Малоун моля за извинение, коригирах си поста. (не съм искал да прекалявам, но може би малко избягах от добрия тон)
                      Прието, благодаря ти, макар и да не го смятам за нужно, не съм се почувствал обиден от нищо.
                      stooes написа:
                      Говорех за дискусията няколко страници по-назад - там не само аз, а и няколко други форумци (малцинство сме май) очаквахме да отговориш, но нищо.
                      Да не връщаме темата, прочети постовете ми и ще намериш отговор на всичките си въпроси.
                      stooes написа:
                      Би ли ви било интересно да се промени малко темата - да стане тема-анкета с въпроса: Пушите ли? И отговори: // 1. Да // 2. Не. // 3. Да но най-скоро ще ги спра. //На мен би ми било интересно да науча каква част от форумците пушат и каква не и т.н.?
                      Няма пречка да създадеш такава анкета, но като че ли по добре да е отделна за да не разваляме тази тема.А и най-вероятно има вече направена подобна анкета.
                      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                        70% от българите пушат. Факт.
                        Може ли някакъв източник за тая цифра? Който да не е устата на премиера?Щото моите източници сочат цифра около 40%.Пушенето е разпространено средно между 44,4% мъже и жени в България (Министерство на здравеопазването, 2008 г.). 44.4% са пушачите у нас Deutschewelle: Пушеща България - Пушачите са около 40% Евробарометър: Пушачите в България са на второ място в ЕС с 39%, след гърците, които са 42% пушачи

Коментар

От друга страна - 100% от Българите са пърдящи.Но всички заведения са за непърдящи, и никой не си позволява да пърди в тях.Представяте ли си само в едно заведение, в което се пуши, в рамките на 2-3 минути всички да си пуснат газовете... ще стане Бухенвалд

Коментар

Нямам източници, измислих си го. Изсмуках си го от пръстите вчера, докато исках да пия кафе и пих.На една главна улица, провинциална, дълга около 500 метра, от девет кафенета, всички уютни, отоплени, с интернет, в две се пуши, а в останалите е забранено и се спазва.Двете кафенета където се пушеше, се пукаха по шевовете, а в останалите седем имаше общо шест човека.
                            www.cyxap.com

Коментар

Immortal написа:
                              От друга страна - 100% от Българите са пърдящи.Но всички заведения са за непърдящи, и никой не си позволява да пърди в тях.Представяте ли си само в едно заведение, в което се пуши, в рамките на 2-3 минути всички да си пуснат газовете... ще стане Бухенвалд
                              Атанасе , посочи си източниците
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Malone написа:
                                Нямам източници, измислих си го. Изсмуках си го от пръстите вчера, докато исках да пия кафе и пих.На една главна улица, провинциална, дълга около 500 метра, от девет кафенета, всички уютни, отоплени, с интернет, в две се пуши, а в останалите е забранено и се спазва.Двете кафенета където се пушеше, се пукаха по шевовете, а в останалите седем имаше общо шест човека.
                                Уважаеми , сега ако потвърдиш , че в двете кафенета пръскащи се по шевовете , с димящи аспирации , е имало 21 човека - то статистиката е азър
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X