Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе колега, да ти кажа и ти със стилото доста народ си отровил, ама съм сигурен, че не би го сменил за електромобил, камоли пеша да ходиш!Аз отново не разбирам какъв е проблема със залите за пушачи и непушачи? Вчера бях на кафе, залата за пушачи беше със пласмасови столчета и беше претъпкана, залата за непушачи беше с кожени сепарета и беше ПРАЗНА! От това да се забрани тютюнопушенето ще пострада единствено бизнесът! Според мен трябва да си има зала за пушач и за непушач и всеки да си избира къде да влезе! А това да не те пускат с мама и татко в заведение, защото е само за пушачи и за мен е доста абсурдно!
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
      Абе колега, да ти кажа и ти със стилото доста народ си отровил, ама съм сигурен, че не би го сменил за електромобил, камоли пеша да ходиш!Аз отново не разбирам какъв е проблема със залите за пушачи и непушачи? Вчера бях на кафе, залата за пушачи беше със пласмасови столчета и беше претъпкана, залата за непушачи беше с кожени сепарета и беше ПРАЗНА! От това да се забрани тютюнопушенето ще пострада единствено бизнесът! Според мен трябва да си има зала за пушач и за непушач и всеки да си избира къде да влезе! А това да не те пускат с мама и татко в заведение, защото е само за пушачи и за мен е доста абсурдно!
      Ами моята EGR система не е затапена, така, че не можеш да твърдиш, че тровя народа сравнено с една дачия или икарус или бензинка или де да знам .. мойта е евро 03, макар че не знам кво точно значи .. Аз .. не искам кожения салон да е празен а пластмасовия да е пълен и отровен .. искам приятелите ми да не пушат, толкова ли е лошо? да не пушат на масата - до ходят отвън, както аз ходя да пикам навън ..и няма никой никого да трови, нали?! аз не тровя никой ... Ел мобила е страхотия, ако имам възможност веднага ще си взема!!! Има разход от около 2-3 лева на 100 км! (аз в момента с 20 лв правя 120-130 км)А факта, че не те пускат с мама и татко в отровеното заведение е само и единствено положителен. Ако мама и тате не разбират, че така тровят дробчетата кръвоносната система изобщо всичко - то трябва да има държава или някой, който да се грижи за малкия дечко поведен по кръчмите...А бизнесът няма да пострада. Зависимият излиза, дръпва една доза и пак влиза, миришейки на тютюн .. но тва е търпимо .. защо да страда бизнеса? В Англия да не би да са фалирали всичките им пъбове ? Или дискотеки или клубове? Там НИКЪДЕ НЕ СЕ ПУШИ! Невероятно е да си в заведението и да се забавляваш с приятели, без ужасния дим ...
      Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Еми то и аз пуша качествени цигари и си слагам филтри, които да улавят "вредните емисии", ама на - пак няма да мога да си пуша седнал! Малко е тъпо да излезеш с приятел и да се редувате да излизате навън, за да може да остане някой да пази масата! Вече има заведения които са само за непушачи - виж колко хора има там! През по-голямата част на денонощието са празни!За Англия - в Лондон, може би да, но по по малките градове в пъбовете се пушат и от ’’веселите’’ цигари!
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Ами не, не е. Лично имам наблюдения - бях около година и нещо в малко градче Boston - за 30 мин го минаваш пеш от край до край - имаше 3-4 (поне известни на мен) пъба, и никъде не се пушеше, много пъти сме запивали с приятели, поляци, латвийци, литовци .. пушачите излизат, дърпат една бърза права и пак вътре, от което нито разговора страда нито купона. Англичаните си излизат и те да си пушат вън. А най-интересното - в един от пъбовете имаше отделение за семейства. Т.е. - семейно да си седнете да хапнете, по чаша две червено вино, и то с децата - имаше детски столове (като щъркелите по нашите барове) но специално за малки деца - като столче за хранене - и хората си излизат спокойно и си се забавляват. Това което видях ме изуми. (поне сравнено с нашата задимена действителност) ..Главното според мен е че там пушачите разбират, че всъщност те са хората с проблем и не искат да товарят никого с него още повече да искат от обществото заведения или да се чувстват привилегировани като пушачи .. разбират че тровят и не искат да го причиняват на никого...Интересно, че наистина доста весели цигарки се пушат там и контрола в/у марихуаната е много занижен, доколкото знам в Холандия си е законно и се продава свободно .. предполагам проблема е същия както с цигарите но едва ли днес можеш да издъниш 20 весели цигари .. предполагам е същото..А! Само са спорта - със качествени цигари и филтри не можеш да спреш да се тровиш - част от наистина качествените цигари имат натрошен въглен за да прихване част от отровата за кръвта CO или въглероден окис, но почти няма ефект (предвид количеството активен въглен, както и факта, че не спират CO2) както и филтри за катраните - но и тук ефекта е минимален .. Изобщо - не може да правите сравнение между единствените достъпни превозни средства и тютюнопушенето (като се има предвид, че всеки пушач ще получи само положителности ако спре да пуши, ще стане по-добре отвсякъде погледнато) а реално моята кола е много нагоре в класацията на коли-замърсители http://translate.google.bg/translate...sion_standards на околната среда .. така че аналогия тук не може да има.В Търново не зная заведение тип "кръчма" - със салатки, мезета, питиета и прочие, разбираш ме, където да не се пуши? Ако можеш да ми подскажеш - само там ще ходя. В "кривата круша" има зала за непушачи - но не се отоплява. Как да седна там?! Единствено в "колата (coca-cola-та)" сядам в залата за непушачи, но персонала в кръчмата си дъни тютюна точно в същата зала (тя е обща с нещото като бар) и ?Прочие темата е трудна, но иска разбиране не само от страна на непушачите, трябва пушачите да се осъзнаят какво всъщност си причиняват не само ами и какво причиняват на околните .. да разберат, че вече не е модерно да се тровиш ..

Коментар

@stooes - дори и в Щастливеца ли не са отделени на раково и за нормални?

Коментар

Airfan написа:
              @stooes - дори и в Щастливеца ли не са отделени на раково и за нормални?
              Ми не знам .. последно бях в най-новия щастливец - под хотел Конкорд - там нямаше обособени зали - но това бе преди година в останалите два - на халите и до уникредит булбанк мисля пак няма, но не съм влизал .. толкова надуха цените, че не ми е интересно да ходя в тези щастливци .. впрочем в този под конорд - вентилацията е на ниво, но ако пушача е до тебе, на същата маса - няма ефект, пак се тровиш..

Коментар

Източник: bTVПълната забрана на тютюнопушенето у нас се отлага за 1 януари 2014 година.Затова са се договорили представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес с премиера Бойко Борисов. Още от сега обаче браншът планира колосални загуби за бюджета.По-плавното ограничаване на пушенето на обществени места се налага, за да могат собствениците на заведения да се справят с разходите, които направиха за отделни зали за пушачи и непушачи.У нас вече са изчислили бъдещите загубиСпоред тях мярката ще предизвика фалита на около 10% от заведенията за хранене и развлечения . Това ще доведе до вълна от съкращения, които ще засегнат 15 000 души. А оттук заведенията ще направят 550 млн. лева по-малко общ годишен оборот. В същото време загубите за държавата възлизат на 94 млн. лева от нереализирано ДДС, 11 млн. от корпоративен данък, 23 млн. неплатени осигуровки на съкратените работници и 8 млн., които трябва да се вземат от хазната за помощи за безработните. Общата сметка на тези загуби възлиза на 136 млн. лева. Вече е ясен и резултатът от разделянето на заведенията на пушачи и непушачи?30 на сто по-слаби обороти отчитат заведенията след като обособиха отделни зали за пушачи и непушачи. Според бранша се пълнят салоните за пушене и когато там няма място клиентите просто си тръгват."Тази част, която е за непушачи е на 10% пълна, а другата е 90% - фактически те са си намалили работното място", каза Благой Рагин, БХРА.Българите са сред нациите в Европа с най-много пушачиОколо 70% от населението у нас пушат. Ограниченията обаче виждат все по-голяма подкрепа. 22 страни в Европа вече забраниха цигарите, а 4 се готвят за тази крачка. Ние продължаваме да намираме причини за отлагане на пълната забрана, която до преди дни беше планирана за 2013-та година. "Премиерът приятно ни изненада и каза: "И една година от мене", за което сме му благодарни. Но 2014-та трябва да бъдем готови", каза Благой Рагин.Още от сега част от бранша е категоричен, че загубите ще са непреодолими и редица заведения ще изберат да не затворят пред това да са само за непушачи.Данните показват, че българите не са готови да се откажат от удобството да пушат, където си поискат. 62% от хората са готови да се откажат от заведенията, ако забранят цигаритеИ ще търсят такива за пушачи. Съобразителни се оказват два пъти по-малко българи - 30 на сто ще мислят начин да се приспособят към новите условия.От тях 18% мислят това да стане като излизат да пушат на тротоара пред заведението. 12 на сто са готови изобщо да не пушат, когато излизат на бар, кафене или ресторант. Едва 3% обаче са решили да използват повода и да спрат напълно цигарите.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

КАК ДА Я ОБИЧАМ ТАЯ БЪЛГАРИЯ, КАЖЕТЕ?!?Кенеф. Кенеф е това, не е държава!!! Пфу!

Коментар

Собствениците на такива заведения плачат без бой. Я вижте лятото по морето като застанат през деня данъчните в такова заведение как оборота скача с 200% повече от предните дни .Пушенето спирало хората да не ходат на заведение. Дрън ,дрън. Безпаричието и алчноста на търговците и собствениците на такива заведения е основната причина.По тоя въпрос Бойко е виновен и ще му дърпам ушите наесен на изборите.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Коцев, ти директно можеш да получиш нобелова награда за икономика.И спокойно можеш да станеш професор по политология в Харвард или Йейл.Твоите обширни и задълбочени политически и икономически анализи слагат в джоба си всичко.
                      www.cyxap.com

Коментар

Що бре ? Нека все пак има и обратно мнение :D :D :DИ за да бъда красноречив ето ти две снимки от лятото на Чифлика на басейна . На първата снимка виждаш пустеещите маси ,защото алчноста на собственика бе голяма и вдигна цените на храната безбожно. На другата снимка се вижда друг собственик където трябва предварително да се запишеш защото наплива е голям и обслужването перфектно а цените народни . Коментара по нататък е излишен. :D

Коментар

Аз пак казвам, не виждам да се пълнят раковите отделения никъде. Не мисля, че реално ресторантьорите ще загубят повече, от колкото сега.

Коментар

Аз не знам в каква държава живеете Вие, ама в Кюстендилско се пълнят почти на 100 % отделенията за пушачи, а тези за непушачи са откровено празни.
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ми шъ пратим от ДАНС кадри командировка да разберат каква е далаверата тогава там .

Коментар

Киро, ама то точно това е комичното в цялата ситуация.Някакъв страшен вой от непушачите, че искат да пият кафе или да се хранят, без някой им дими.И най-важното ... има заведения, където не се пуши, обаче те стоят празни.Непушачите им е кеф да се ръгат при пушачите и да мрънкат.Колкото и елементарно да звучи, явно непушачите търсят атрактивната компания на пушачите [външен вид, behaviour]. Скучно им е да се съберат само "сухи пасти".Само че, като има заведения само за непушачи и нас атрактивните пушачи и пушачки ни няма, какво ще правите? Ще си търсите друга причина за мърморене? Кой ще ви е виновен?Това какво е?Български манталитет: "Я и сам да съм у трамвая, па’ че се бутам"Ама не се ръгайте при нас бе непушачи. Пълнете заведенията за непушачи и всичко ще е наред.Ако те са пълни, гарантирано всички ще станат такива. Без Закон.Като не ви харесва при "нас", използвайте заведенията за непушачи.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X