Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз нещо изпуснах! Защо не са те пуснали?
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

tomny написа:
      Rebel,знаеш ли, че точно това беше причината да се включа в темата. Един ден взех сина ми от яслата, и тъй като не ми се прибираше, а времето беше кофти, му предложих да отидем да му купя една торта. В първото заведение, в което се опитахме да влезем, не ни пуснаха, в следващите три не съм се и опитвал, за да не нокаутирам сервитьорката от безсилие. Всички бяха за пушачи. Не знам дали си представяш, какво ми е било да обясня на тригодишното дете, което вижда витрините, че и този път няма да му купя торта. На края се разревах от яд. Преди имах избор да направя компромис, наистина заведенията с добра вентилация бяха вариант. Сега опция са предимно уродливите дестки центрове, то далеч не всички, защото в много от тях не се пуши само в зоната, където са децата. Между другото, този закон повеляваше абсолютна забрана за пушене на обществени места. Беше гласувана промяна няколко седмици преди да влезе в сила, която въведе опцията за заведенията под 50 кв., и зоните в останалите. Поправката беше предложена от един от най-големите вносители на цигари, който сега е народен представител. Не споря, че всичко е законно, но, да ме прощава Румен Хинчев, и славното минало на дедите му, но държава, в която това се случва, за мен е пълен кенеф!
      Друже tommy , пазарът сам ще регулира тази недомислица със сладкарниците за пушачи . Просто след не толкова задълбочен анализ на оборота ще забранят тютюнопушенето самите собственици , изхождайки от факта , че тези заведения за обществено хранене са направени за лица под 18 години. Толерантността в края на краищата е способност да приемаш и грешките на другите , в нормални граници разбира се .А пък моите и твоите деди в кенеф ли са погребани ?!
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

rebel написа:
        Аз нещо изпуснах! Защо не са те пуснали?
        Защото, според закона, в заведенията за пушачи не се допускат лица под 18 години, а сина ми още няма 3.
        Румен_Хинчев написа:
        [Друже tommy , пазарът сам ще регулира тази недомислица със сладкарниците за пушачи . Просто след не толкова задълбочен анализ на оборота ще забранят тютюнопушенето самите собственици , изхождайки от факта , че тези заведения за обществено хранене са направени за лица под 18 години. Толерантността в края на краищата е способност да приемаш и грешките на другите , в нормални граници разбира се .А пък моите и твоите деди в кенеф ли са погребани ?!
        Не вярвам това да стане на пазарен принцип. Предполагам, някоя директива от ЕС ще промени нещата. Не се хващай толкова за думите, (кенефа), срешал ли си, навремето имаше един много популярен графит:"Обичам родината, мразя държавта"

Коментар

То да са само заведенията в които се пуши ще кажа майната му . Но отивам на автогарата и вътре в чакалнята задимили пушачите . При това положение аз нямам избор ,защото няма друга автогара . Ето как ми нарушават правото . Затова влезне ли ми пушач в сервиза и си донесе телевизора за ремонт ,хващам дебелия молив . Щом има пари за цигари ще си плаща по скъпо и ремонта . Поне това ми е малка утеха . :D
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

tommy, кой тук ти говори за сладкарницата?Подчертах няколко пъти, нямам нищо против, дори ще се радвам да има много места, където не се пуши.Дори бих искал навсякъде, в затворени помещения, където се сервира храна, без значение дали десерти или ястия да не се пуши.На мен, въпреки че съм пушач, ми е крайно неприятно когато се храня, някой да ми пуши в лицето.Така, ... и като беше разрешено в сладкарницата да се пуши, пушачите ли са виновни или собственика, че е избрал такава организация?А и в София една единствена сладкарница ли има?На тебе ти се плаче, че детето ти не може да влезе за да го почерпиш.На него най-вероятно му се плаче в края на месеца, като седне над тефтерите и види, че оборота е наникъде.
            коцев написа:
            Затова влезне ли ми пушач в сервиза и си донесе телевизора за ремонт ,хващам дебелия молив.
            Ха, то пък бай Иване ти си единствения телевизионен техник на света.Хващай който молив искаш и си го дръж, аз ще почукам на другата врата.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

коцев написа:
              То да са само заведенията в които се пуши ще кажа майната му . Но отивам на автогарата и вътре в чакалнята задимили пушачите . При това положение аз нямам избор ,защото няма друга автогара . Ето как ми нарушават правото . Затова влезне ли ми пушач в сервиза и си донесе телевизора за ремонт ,хващам дебелия молив . Щом има пари за цигари ще си плаща по скъпо и ремонта . Поне това ми е малка утеха . :D
              Колега, ама това си е сегрегация или иначе изтълкувано чиста проба дискриминация. Дали човека пуши или не - ТВ му е развален...Или иначе казано - многото "демокрация" ни отреди много аршини и камбанарии. Всеки мери според собствената си мярка и гледа от своята камбанария. :D ПС: Няма смисъл излишно да назидаваме пушачите - те много добре си знаят порока. :D
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

tomny написа:
                Защото, според закона, в заведенията за пушачи не се допускат лица под 18 години, а сина ми още няма 3.
                Това вече си е простотия! Всъщност има си и + сове, но защо да не го пуснат детето след като е с баща си?Междодругото в някой заведения вече до 10 вечерта не се пуши, след 10 минават на проверка, гонят тези под 18 и всички задружно палим цигари!

Коментар

rebel написа:
                  Това вече си е простотия!
                  Аха Malone, никъде не съм обвинявал нито пушачите, нито собствениците на заведения. Казвам, че закона е пълен ташак, и вместо да реши част от проблемите, създава куп нови.

Коментар

Много ми е интересно в тия страни където забраниха тотално да се пуши навсякъде дали има такава полемика като у нас.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                      Много ми е интересно в тия страни където забраниха тотално да се пуши навсякъде дали има такава полемика като у нас.
                      Едва ли.Аз вече се ориентирах и от 4 Декември не пуша.Стига ми толкова тровене.

Коментар

tomny написа:
                        Malone, никъде не съм обвинявал нито пушачите, нито собствениците на заведения. Казвам, че закона е пълен ташак, и вместо да реши част от проблемите, създава куп нови.
                        Кое му е "ташака", tomny?Има два варианта. Заведения за пушачи и заведения за непушачи.И едните и другите използват възможността дадена им от Закона. Да избират какъв вид да им е заведението.Всъшност ... не съм чел Закона, но за мен "ташака" е да има заведения в които в единия край да се пуши, а в другия не.Това не го харесвам, ако го има като възможност.Или да се пуши в едно заведения или не.Смятам, че камери за пушачи, райони за пушачи, зали за пушачи в заведенията са предпоставки да се заобикаля Закона.Или се пуши в конкретното заведение или не, така според мен трябва да бъде.
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

stooes написа:
                          В самото начало говорех за манталитет. Говорех за много и различни неща, но ти единствен отговори и то леко неадекватно. В случая доказваш (за което ти благодаря) тезата.Нямам право да ходя в заведенията в които и ти ходиш ли? Или е незаконно да си изсера на масата? бабината ти трънкина.Било законно да тровиш малки деца?! Добре - ти си напълно законосъобразен индивид, но в заведението има и майка с деца. (ще и забраниш ли да влезе? има ли тя право да влезе?) Сега ТИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ? Ще тровиш децата или не? Достатъчно човечен ли си за да не ги тровиш? И Има ли (според теб) майката с децата някакви права да стои в същото заведение? И да не те трови с нищо. даже и с наакани памперси? Избирал да се трови сам. Давате ли шанс? (исках да кажа - във заведение където е законно да се тровиш - даваш ли шанс да идват и други, твои приятели, непознати и деца, като излизаш отвън да си пушиш?) (предполагам си пушач) Ти даваш ли шанс на останалите да не се разболеят? Помагаш ли им като дискретно идеш да си вземеш дозата навън? Уважаваш ли дотолкова приятелите си че да го направиш? .. Мисля не.проповядвал съм ... защо ти се струва това като проповед? Смяташ ли че е едва ли не божествено да не пушиш?Доказваш тезата за българския манталитет. Ти си предполагам свестен човек, но защо мисленето ти не е такова? Защо смяташ, че ако виждаш законово основание да тровиш околните си задължен да ги тровиш? Кво те бърка да си се тровиш така, че да не нараняваш никого? (даже и останалите пушачи, персонала на заведението и т.н-имам предид).Или по скоро искаш да кажеш, че да не влизам в заведението защото ти там пушиш? Тъй де ако искам да се тровя да вляза? А ако не искам кво да правя? Де да ида? Само и защото ти си там - аз и останалите да не влизаме, че да не се тровим? Не е ли по-добре заедно да сме всички и заедно да си прекарваме супер добре, без да си причиняваме един на друг сърдечни болести, белодробни болести и .. разбираш ме.. ???
                          Закона се прави от обществото, хората. Когато една нация се самоопределя като: "... ми като не ти изнася да се тровиш - не се трови, мене закона ме пази и никой не може да ми каже копче ..." и 80% от нацията са такъв манталитет (самосъзнание) промяна няма да има.Малоун удобно се крие зад закон, който позволява на такива като него да просперират, не уважава правото на приятелите си да не се тровят, като пуши в заведения където се пуши. Прави се, че не разбира за какво всъщност е дискусията тук - malone никои не те е обвинил, че нарушаваш закона, друже. Никой. Защо сам бягаш, без никой да те гони? Кой ти е казал, че нарушаваш закона? Бъди човечен. Не отговаряй от сорта: никой не ви кара да се тровите както и ".. аз не нарушавам закона.." Или може би, ако старица (или дете) пресича улицата на забранено място имам пълно право да я утрепя с колата, защото тя сама си преценя, че иска да умре? Мен никой няма да ме обвини, защото закона е на моя страна.. как ти звучи?Прекрасно добре разбираш колко интереси има скрити в цигарената индустрия и удобно се криеш зад факта че е законно. И не ти пука. Знаеш, че непушачите са в неравностойно положение и не правиш нищо по въпроса. Имаш ли достатъчно достойнство да отговориш откровено на целия ми пост, не част по част, та да ти е удобно да избягаш от контекста? (червения текст)
                          Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Е виж ако в действителност не го пускат с дете в сладкарница, защото била за пушачи - това си е пълен тъшак!

Коментар

Именно, не виждам какво повече мога да добавя. Искам дори да уточня, че въпросното заведение има три или четири витрини със сладкарски изделия, а в менюто му има, освен тези сладкиши, и напитки. Тоест, въпреки че на вратата му не пише "сладкарница", е именно такова. И пак повтарям, нямам никакви претенции към собственика, че е взел това решение, поставен в абсурдната ситуация да избира между пушачите и децата. Ако някой попита "добре де, какво предлагаш?", ще кажа, че, според мен, въпроса е решен много по-добре в страни като Италия, Франция, Великобритания... Малко по-горе бях писал и за другия абсурд - един от основните играчи в цигарения бизнес, който е и народен представител, да прокара промяна на приет вече закон, и тази поправка косвено да разшири употребата на цигари, в сравнение с положението преди нея.И най-големия абсурд е, че тези две неща се струват нормални на повечето хора!

Коментар

tomny написа:
                                Именно, не виждам какво повече мога да добавя. Искам дори да уточня, че въпросното заведение има три или четири витрини със сладкарски изделия, а в менюто му има, освен тези сладкиши, и напитки. Тоест, въпреки че на вратата му не пише "сладкарница", е именно такова. И пак повтарям, нямам никакви претенции към собственика, че е взел това решение, поставен в абсурдната ситуация да избира между пушачите и децата. Ако някой попита "добре де, какво предлагаш?", ще кажа, че, според мен, въпроса е решен много по-добре в страни като Италия, Франция, Великобритания... Малко по-горе бях писал и за другия абсурд - един от основните играчи в цигарения бизнес, който е и народен представител, да прокара промяна на приет вече закон, и тази поправка косвено да разшири употребата на цигари, в сравнение с положението преди нея.И най-големия абсурд е, че тези две неща се струват нормални на повечето хора!
                                Добре дошли в абсурдистан, където е законо да се тровиш ..и какво правим по въпроса? Мрънкаме? Или само оповестяваме на всеослушание, че имало сладкарници за пушачи. Ми пушачите не са ли хора? Не обичат ли да си хапнат тортичка, с фасче? Ми и дечицата ше доведат, да подишат малко ракообразуващи вещества и да апнат едно тирамису. Кой пушач иска това?Е-е-е .. ми стига де и пушачите имат права. Те не са ли хора?Аз съм прост бакшиш, и снощи бях нощна - след 50 минути чакане на стоянка се качи едно момче, и ме попита пуши ли се тука ... 50 минути. 1/8 от работната ми смяна. Курса му не може да е повече от 2,50. значи съм чакал почти час за 2,50. Е?! 8 по 2,50= 20,00. 20 лева. ами гориво, станция осигуровки съединители масла ремъци накладки гуми зимни лятни автомивки .. ми в къщи искат ли да ядат? ами наема? ами заема? ами токът? на малкия градината? (70 лв) ами дрехи, обувки?тези всичките неща ми минават през главата и не знам какво да отговоря .. пуши ли се тук или не? за 2,50?ми да. пуши се .. на отворен прозорец при минус 3 .. но колата ми е FIAT и има разкошно парно .. а и пича бе разбран, уважи факта че съм непушач и си пушеше на прозореца .. и като се замисля защо? заради едните принципи? ми кво толкоз ще изпуши 1 цигара а аз ще взема 2,50. И пак ше пиша тук във форума колко е лошо пушенето ... макар, че същия този може съвсем спокойно да си изпуши цигарката преди или след таксито ..НЯМА пушач, който да не иска да ги откаже. Няма. Всеки разбира отлично какво си причинява докато "употребява тютюневи изделия".Защо тогава сте такива лицемери, от девет кладенеца вода носите само и само да се тровите вие и приятелите си?
                                Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Working...
                                X