Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблемът е такъв, че никой няма да направи такова заведение, защото това значи за него да се откаже от даден % клиенти. Ако заведението е за пушачи в него ще влизат и не пушачи, но ако заведението е за не пушачи все си мисля, че няма да влязат много пушачи или ако влязат ще е за малко. Точно заради това никой няма да направи само за непушачи.Малко са пушачите които могат да изкарат 1 час без цигара.

Коментар

chaveto написа:
      Проблемът е такъв, че никой няма да направи такова заведение, защото това значи за него да се откаже от даден % клиенти. Ако заведението е за пушачи в него ще влизат и не пушачи, но ако заведението е за не пушачи все си мисля, че няма да влязат много пушачи или ако влязат ще е за малко. Точно заради това никой няма да направи само за непушачи.Малко са пушачите които могат да изкарат 1 час без цигара.
      Както писах в първия си пост - такива заведения вече има.Колко ще изкарат - времето ще покаже.Дали народа ще привикне към новото положение, или новото положение ще привикне към народа (както обикновено става у нас) (с други думи - всяко чудо за три дни)?

Коментар

Immortal написа:
        Искаш да кажеш, че всички социологически агенции, всички неправителствени организации грешат, а ти с твоите наблюдения над пазара на цигари, си прав?
        Искам да кажа, че неправителствените организации и социологически агенции формират извадките, манипулират самото изследване в такова, за каквото им е платено да бъде.От друга страна, в тази немотия, държавата гледа да одере колкото може повече кожи от търговците, производителите и вносителите на тютюневи изделия. И полага неимоверни усилия да знае точния и реален брой на реализираните стоки от този вид.Умен човек си, можеш да си направиш изводите коя статистика е по точна.Моите наблюдения ги остави настрана, много са субективни за да ги представям.
        chaveto написа:
        Проблемът е такъв, че никой няма да направи такова заведение, защото това значи за него да се откаже от даден % клиенти. Ако заведението е за пушачи в него ще влизат и не пушачи, но ако заведението е за не пушачи все си мисля, че няма да влязат много пушачи или ако влязат ще е за малко.
        Е? Какъв е проблема?Защо трябва да има заведения, в които са чувстват добре четири или пет клиента? При ... да речем 50 места.Останалите да си стоят в къщи. Или да пушат прави навън.Къде е логиката?Нямат ли право пушачите да изпият кафето си със същото удоволствие, с тютюнев дим, седнали удобно на топло или хладно?Така, както вие искате да си го пиете, но без тютюнев дим.Аз уважавам желанието на непушачите, но вие защо не уважавате нашето?
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Абе няма как, така ще е и по-зле ще става...не забелязвате ли(пушачите), че вече ни третират на много места като второ качество хора - за работа, заведения, обществени места и т.н.?

Коментар

Malone написа:
            Е? Какъв е проблема?Защо трябва да има заведения, в които са чувстват добре четири или пет клиента? При ... да речем 50 места.Останалите да си стоят в къщи. Или да пушат прави навън.Къде е логиката?Нямат ли право пушачите да изпият кафето си със същото удоволствие, с тютюнев дим, седнали удобно на топло или хладно?Така, както вие искате да си го пиете, но без тютюнев дим.Аз уважавам желанието на непушачите, но вие защо не уважавате нашето?
            Направо се заяждаш без даси подготвен приятелю . Аз също съм бивш пушач , ако изобщо може дасе каже , че има такива :D Следя темата от самото начало , и колегите са прави, че в Италия под покрив НЕ СЕ ПУШИ . А в БГ се пуши в асансьора , в автобуса , в училища и болници и изобщо навсякъде .Преди коледните празници бях в подобен ресторант , в който НЕПУШАЧИТЕ бяхме натъпкани , буквално в тоалетната А бившите колеги се ширяха в голяма , рашкошна зала обвити в дим , който спокойно си идваше и при нас. И най-готино ми стана когато пуснаха аспирацията , и при нас стана температура близка до външната Е затова като Ви се пуши , бягаите навън . Никой нее длъжен да ви диша боклуците . В една тема забелязах едно , твое изказване , че ти много си учил и много си постигнал :D Е батка някой неща нестават само с четене.........
            FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
            FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
            FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
            HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

От 100 години пушачите тормозят непушачите навсякъде,по различни причини в миналия век пушеха над 50% от българите, но сега май нещата взеха обрат- мнозинството е от непушачи и както е казал Ленин- Диктат на болшевиките над меншевиките. :D
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

naco68 написа:
                Направо се заяждаш без даси подготвен приятелю .Е затова като Ви се пуши , бягаите навън . Никой нее длъжен да ви диша боклуците .
                Къде видя заяждане?Напротив, приемам вашето мнение и се съгласявам с него.Единственото, което искам е и вие да се съобразявате с нашето.Имате право да не ви трови никой с тютюнев дим и затова бих искал да има заведения в които не се пуши.Вие ходете там, а аз ще посещавам заведенията, в които се пуши.Ако искам да посещавам вашите заведения, няма да пуша.Но вие, ако искате да посещавате заведенията за пушачи, не би трябвало да мърморите, избора е ваш.Вие не сте длъжни да ни дишате боклуците, но също така не сте длъжни да посещавате заведения в които не ви е приятно.Като не ви се пуши, стойте си във вас.На твоята логика ти представям моята.
                www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                  Като не ви се пуши, стойте си във вас.
                  Приятелю , с телевизор и с радиоточка , необичм да споря , хората по белия свят също имат пороци , но винаги се съобразяват с околните и законите . Нашата нация е толкова изтрещяла , че едвали подлежи на някаква дресура , комоли да създаде гражданското общество , от което имаме крестяща нужда .
                  FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                  FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                  FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                  HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Ако внимаваме достатъчно какво пишем, това ще е първата дискусия между пушачи и непушачи, която не е стигнала до кавга и заключване
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Е добре де naco68, ти ми пишеш: "Като ви се пуши, бягайте навън". Поста ти по-горе.Аз ти отговарям: "Като не ти се диша тютюнев дим, стой си във вас, или не влизай в заведение."Защо аз ти звуча, като радиоточка, а ти не? :D
                      www.cyxap.com

Коментар

Аз съм непушач. През живота си не съм изпушил и една цигара, не съм "дърпал" дори. Как се е случило, не знам, при положение, че нашите са страстни пушачи. Въпреки това пушачите в заведенията не ме дразнят. А пък на стадиона, ако не замирише на тютюнев дим и не се люпят семки, все едно не си на мач, а на опера.Ще си позволя една прогноза: тютюнопушенето никога няма да изчезне, защото този порок вече е генетично заложен в хората. Наредбички, табели, ала-бала. ЕС и еврото ще изчезнат, но цигарите-НЕ .
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Plastex написа:
                          Ако внимаваме достатъчно какво пишем, това ще е първата дискусия между пушачи и непушачи, която не е стигнала до кавга и заключване
                          Умно заключение Пак да напомня, да не превръщате темата в пушачи срещу непушачи.

Коментар

naskobg написа:
                            kiselo написа:
                            ......Кеф ми е да си пуша в офиса ще си се тровя сам ама да пуша на едно място с още 30 човека и да тровим други 20 е тъпо. ........
                            По смисъла на наредбата и в офиса не можеш да пушиш. :D Чл. 2 (2) В сградите, в които има обособени работни места, тютюнопушене се допускасамо в определените от работодателите обособени самостоятелни помещения.
                            Да ама аз съм работодател и съм си определил офиса като място където може да се пуши пък и аз пуша там по не повече от 3-4-5 цигари седмично зависи колко са ме ядосали основно излизам извън магазина (рампата) пуша и се прибирам. Относно заведенията повечето от тези в които ходя в Бургас са ги обособили за пушачи. Тайно се надявах поне едното да е за непушачи ама уви. Сложили са навсякъде по една лампичка (Аспирацията работи) и готово
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ако питате мене би трябвало да се въведе закон пушач като влезне в болница да плаща половината стойност на лечението си. Ами така де . Всички говорят че никотина убива и че повечето болести идват от това че са пушачи , защо ние които не пушим да им плащаме лечението .Да не говоря че би следвало пиян водач като направи катастрофа и има ранени то да заплати всички разходи по лечението им .При мен в сервиза пушач донесе ли си телевизора за ремонт си го таксувам както се полага на паралия човек Щом има пари 60-80лв за цигари през месеца ,значи има пари и за ремонта на телевизора си . :D :D Тъй че пушачите почваме да ги морим отвсякъде .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ПАК за тютюнопушенето в заведенията

Plastex написа:
                                Не мога да разбера защо трябва да се стига до заключване на теми във форум , който се явява неформална организация на хора обединени от общи интереси.Къде се намираме ?! На събрание на първичната партийна организация ли ?
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X