От къде,коя част идват основно тези загуби? Непочистени клеми? Тънки кабели при положение,че на акумулатора си е 14 волта? Така и малко тъпичък въпрос ма,ако реално ги имаш тези загуби на халогенна крушка,като сложиш Ксенон тези същите загуби ще влияят ли на интензитета му или баластите се грижат за това?
Причината е комплексна - тънък кабел, много елементи по пътя от акумулатора до лампата - клеми, букси, контактен ключ евентуално.... А на ксенона - самия баласт играе роля на някакъв стабилизатор на напрежение, и дори на повечеето пише - входящо от 9 до не знам си колко волта. Valiosport - перфектно си се погрижил, но питах всъщтност за самия рефлектор нещо, не се ли изпича ?
Ами Оги честно да ти кажа и аз не знам, но би трябвало да се изпича повече, но пък не си мисли че като съм сложил 100W крушка и свети двойно по-силно Няма такова нещо просто фаровете са ми малко по силни, но има разлика осветеността е много по-добра. Пък и фара на Типо-то като обем е голям и нагряването е по-малко
От къде,коя част идват основно тези загуби? Непочистени клеми? Тънки кабели при положение,че на акумулатора си е 14 волта? Така и малко тъпичък въпрос ма,ако реално ги имаш тези загуби на халогенна крушка,като сложиш Ксенон тези същите загуби ще влияят ли на интензитета му или баластите се грижат за това?
Причината е комплексна - тънък кабел, много елементи по пътя от акумулатора до лампата - клеми, букси, контактен ключ евентуално.... А на ксенона - самия баласт играе роля на някакъв стабилизатор на напрежение, и дори на повечеето пише - входящо от 9 до не знам си колко волта. Valiosport - перфектно си се погрижил, но питах всъщтност за самия рефлектор нещо, не се ли изпича ?
Ами Оги честно да ти кажа и аз не знам, но би трябвало да се изпича повече, но пък не си мисли че като съм сложил 100W крушка и свети двойно по-силно Няма такова нещо просто фаровете са ми малко по силни, но има разлика осветеността е много по-добра. Пък и фара на Типо-то като обем е голям и нагряването е по-малко
Със сигурност се изпича повече, защото 100W крушка генерира повече топлина от 55W.
Еххх, а имаше момент, когато ogi28b говореше само за Найтбрейкъри и Куулблу-та...дезертьор. Спрете се с тия ксенони колеги, това го няма нийде в Европата!!!
явно имав UK примерно е пълно с Браво (МК2, 19, с афтърмаркет ксенонедин от колегите там беше казал нещо от сорта:"за ченгетата, ние които си "дооправяме" колите сме много по-безопасни на пътя (тъй като се хващаме за всякави неизправни дреболии и ги отстраняваме), отколкото шофьорите които си ползват колите за превоз от точка А до точка Б"
Еххх, а имаше момент, когато ogi28b говореше само за Найтбрейкъри и Куулблу-та...дезертьор. Спрете се с тия ксенони колеги, това го няма нийде в Европата!!!
... след това обаче сульо и пульо си наслагаха ксенон по голфовете и астрите, и за мен остана единствения избор - да виждам и да ме заслепяват, или да не виждам и да ме заслепяват. Избрах да виждам и да ме заслепяват. Като това за виждането е изпълнено почти както трябва - ксенон 4300 с прожектор. Остава автоматичното регулиране, и пръскалките на фаровете
В УК силно се съмнявам да не правят проблем...виж, ако става въпрос за Ирландия- да. Иначе в Норвегия, Швеция, Финландия, ако те пипнат край, червена лепенка на джама и спират колата от движение и така една лека попътна глоба, ама такава на процент от заплатата. Пък там едни снеговалежи, нощи по 20 часа и мъгли...гаси простите хора са тия, дайте да ги светнем на таз далавера- китайски ксенон. Поне ogi се е хванал човека като хората да го прави, взимайте пример от него.
Оги имам една молба.Когато си рециклираш рефлекторите на лупите,пусни ги след рециклирането да светят във вас само те с една 55 вата крушка за около час и снимай после рефлектора.Понеже и аз рециклирах един и изглеждаше като тези от евертлак,но след случайния тест както описах по горе ето какво се случи,покритието се матира и стече.Пак свети но аз не посмях да го сложа.А от този човек който ми го прави също имаше много доволни хора.Прилагам снимка на матиралия и на оригиналния лъскав отдясно.Моля те за това понеже и аз искам да си сваля и двата рефлектора и да ги дам в еветлак ако съм сигурен че няма да матира така,че в момента единия ми е депо и свети наполовината на старото ми валео.
Обещавам ! Обещано. Искам да заявя че си прав, затова че лупата свети по-малко от рефлектора, НО със следната уговорка: рефлекторите ми са перфектно почистени преди 2 години, и покритието им е почти перфектно. Там където не е добро - ясно си личат петна на пътя. Лупите които сложих - част от светлината се губи (на око бих казал около 10, най-много 15 %, но изобщо не се знае какво е състоянието на рефлектора. Единият рефлектор зад лупата е изгорял отвън, та какво ли е отвътре.. Също така - малко под центъра на светлинния сноп на десния фар, се вижда голямо тъмно петно. Като се загледам в рефлектора на дългите, се вижда фин слой прах. Предстои разглабянето, защото и врътката на десния фар за регулиране на лявото и дясното - превърта. Превърта ми тази част която въртя с шестограм, спрямо тази част която влиза във фара, самите зъби изпускат, а винтът който влиза навътре - нещо му пречи да се движи свободно, и го затяга, и заради това превърта при зъбната предавка.Като цяло - бих казал че ми харесва как свети дори и в момента Липсват резките тъмни и по-светли петна, които се получават при рефлекторни фарове, а отрязването на светлината от щита зад лещата е незаменимо. Това позволява фаровете ми да светят на около 40 метра пред колата, а с рефлекторите - бяха на около 28-30 метра, за да не заслепявам отсрещните.
Ами щом са стари лупите със сигурност са нагорели рефлекторите и са мръсни стъклата.Но интересното е че на 99% от 10 годишните мареи с лупи фаровете им са ужасно мръсни и почити не светят на къси а на тези с рефлектори не е така,техните са по чисти а дои ри да са мръсни това им влияе по малко.Аз преди като изчистих моите фарове и им обърнах рефлекторите,вярно че като се замисля и долната част на рефлектора участва при късите,но все пак горната е тази която отразява на пътя и е важно тя да е добре.Та с така почистени фарове и с osram nightbreaker на късите ми светеха горе долу колкото на колегата Voodoo нечистените рефлекторни със osram cool blue лампи.И другото което установих е че на лупите дали слагах осрам супер или найт брейкър почити нямаше разлика.Докато при дългите разликата беше голяма.Та затова и казвах че са по капризни лупите.Иначе е рефлектора е важен спор няма.Единия ми фар който си е депо свети наполовина на къси от другия който е валео с обърнат рефлектор.Затова и искам някой ден да ги отворя и двата и да ги дам в евертлак.Иначе установих че на единия дълъг не съм бил мушнал добре масата и крушката жълтееше а е найт брейкър,та се надявам сега положението да се подобри с дългите когато я оправих.И другото е че ксенона ми е 4300 к а на дългите е найт брейкър и пак спрямо ксенона седят леко жълти.При тебе как е.И предполагам тези 40 метра са на върха на отрязъка на фаровете нали.
На 40 метра пада на пътя чертата, която очертава границата между светло и тъмно. Никога не съм имал едновременно ксенон и найт-брейкър, защото когато вадехме найтбр. за да сложим ксеноновите - за найтбр. това вадене беше фатално. Все пак докато едната отъ двете още беше жива, я гледах на място, през деня как свети - нямаше разлика, или имаше ном беше толкова малка, че човек трябва специално за това да се загледа. Нощно време обаче бих казал че ще е по-голяма разликата.
И при мене ваденето на найтбрейкърите ги съсипа, сякаш някой им откъсна жичката от основата. Има и нещо друго относно светенето и цапането на фаровете- на рефлекторните зацапването не личи,защото е оребрено стъклото, а осветяването им така или иначе е лошо. При тези с лупата заради прозрачното стъкло си личи кога са мръсни, а светят лошо защото по няколко елемента се натрупва мръсотия и всеки намалява с малко осветеността.
Коментар