Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• Kay_
    отговори
    Оооо, не убеждавам никой в нищо. Всеки има глава на раменете си. Някъде да съм агитирал да се купува дизел/хибрид? Подразни ме неадекватното ти сравнени и слагането на етикети за пореден път към хората, които не са на твоето мнение...Вгледай се в себе си какви ги говорил, а после говори кой е силно ограничен. А май точно ти не уважаваш мнението на хората.
    А защо трябва задължително да съм разглобявал дизелов мотор, за да го карам и да мога да го оценя като автомобил спрямо моя вкус и маниер на ползване на автомобила?
    Спокойно не ме е яд, че не карам Браво 2. Хубава кола е, но на мен повече си ми допада 147. Все пак съм поласкан от интереса ти към чувствата ми.хахха

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Силно ограничени са тези, които не уважават мнението на другите.

Второ сравнението е направено в смисъл, че масовката в България те убеждават, че апартамента е по-добрият избор, а къщата била заробване и т.н. Същото нещо се опитвате да ни убедите с дизелите, че те са по-добрият избор. Само, че тука половината ходите по-майстори не сте пипали дизелов двигател иначе той бил по-добър. Айде моля те, НЕ

И да, карам браво 2, май те е много яд за това.
    Последна редакция от mell0; 23.01.2019, 21:45.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    Сравнява се Дизел с Хибрид. Добре, тогава да сравняваме апартамент с къща. Всяко едно има плюсове и минуси, като цяло предназначението им е едно и също, но са коренно различни като изпълнение. Все едно някой да ме убеди, че в апартамент се живее по-хубаво, защото нямаш толкова работа по двора, имаш централно отопление и т.н. Мързели колко искаш. Тея хора да са живи и здрави и да си жиеят в кутийчиците, всеки има право да избира. Дизела се определя като ултимативен избор като най-добър автомобил във всичко, което е все едно да твърдиш същото за апартамента, просто е грешно и глупаво да се твърди подобно нещо, освен ако не си силно ограничен.
    Не човек. Твоя пример е неадекватен, понеже няма база са сравнение. Бо ти го обясни.
    Хайде да разиграем една теоритична ситуация. Двамата имаме по 50к евро. Аз си купувам апартамент в Сф, а ти си купуваш къща в Сф. За едни и същи пари. Пожелават ти хубав живот в твоя палат.

П.П.
    За мен пък "силно ограничени" са хора, които си мислят, че са някакъв критерии за обществото и тяхното мнение трябва да се счита за меродавно.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Хахаха, като не се разбрали, четете докато разберете, явно толкова и вниквате в смисъла на сравнението.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    Ммм дам. А да направиш сравнение дизел/хибрид с апартамент/къща не е нужно да си мързелив и силно ограничен, а само да караш Браво 2. Прочетох тоя коментар 3 пъти и не разбрах изобщо какво сравняваш.

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    лека техническа разлика
    Лека техническа разлика, която придава вкус и мирис на въртящия момент
    Тази сутрин за 500 метра пеша минах покрай точко 4 кадилника, около които въздуха лютеше от 20 метра разстояние, а водачите си стоят вътре и чакат да загрее мотора
    Вярно, това на снимката е по-стар модел, но вече почти всички евро 4 дизели у нас са с премахнати ДПФ и катализатор и резултата е същия.
    Прикачени файлове

Напиши коментар:

• trace
    отговори
    Айде сега да сравним цените на апартамент и къща в София.
    И защо точно хибрид и дизел сравнявате, сложете и газ и ел. коли, това някаква дискриминация ли е?
    Аз в момента карам и на газ и дизел, доволен съм и от двете. Дизела е Тоуота Рав 4 2,2 2007г.
    Не си спомням да съм се притеснявал колко ще изхарчи.

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Сравнява се Дизел с Хибрид. Добре, тогава да сравняваме апартамент с къща. Всяко едно има плюсове и минуси, като цяло предназначението им е едно и също, но са коренно различни като изпълнение. Все едно някой да ме убеди, че в апартамент се живее по-хубаво, защото нямаш толкова работа по двора, имаш централно отопление и т.н. Мързели колко искаш. Тея хора да са живи и здрави и да си жиеят в кутийчиците, всеки има право да избира. Дизела се определя като ултимативен избор като най-добър автомобил във всичко, което е все едно да твърдиш същото за апартамента, просто е грешно и глупаво да се твърди подобно нещо, освен ако не си силно ограничен.
    Не съм съгласен с мнението ти и аналогичното сравнение, което направи. Защото в случая с жилището има много разлики, които не са съизмерими в случая. Ако сравнявахме лек автомобил и камион, хайде дори и джип, тогава би била валидна аналогията, донякъде. Ама само в разлика на двигателя, то реално потребителя няма да получи нещо по-различно в един и същ автомобил. Аз бих направил аналогия да кажем ако живееш в апартамент на 2-ри или 6-ти етаж разликата. От гледна точка на живеене ще получиш едно и също, но с лека техническа разлика.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Пусти джип не се вписва в нищо, освен критерия за автоматик, но бих го избрал винаги, стига да можех да му смогна на специфичния разход

Напиши коментар:

• mitaka_71
    отговори
    Пак сравняваш кола от 2005та и кола 2015та.
    С мъка се опитвам да ти обясня при какви условия ги постигна тези 7.2-3литра, а ти не и не, хванал си се за това, че съм казал, че няма как да ги мине. Ок, подведох те с 300 мл, имаш една бира от мен.

Виж какво съм ти написал преди 3 месеца и още чакам отговор, защото всичко друго се изчерпа и преповтаря:

Моят джип отговаря на тези изисквания!
    пп .Ооопс - сори - видял съм 4 вместо 1

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Пак сравняваш кола от 2005та и кола 2015та.
    С мъка се опитвам да ти обясня при какви условия ги постигна тези 7.2-3литра, а ти не и не, хванал си се за това, че съм казал, че няма как да ги мине. Ок, подведох те с 300 мл, имаш една бира от мен.

Виж какво съм ти написал преди 3 месеца и още чакам отговор, защото всичко друго се изчерпа и преповтаря:
    Ок, предложи други модели с подобни параметри:
    Автоматик (да не е робот), бензин, >2004 г., 10-12 лв. разход градско, 6-8000 лв. цена

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Има два типа хора. Такива, които имат желание да тестват и притежават нещо ново и да си изградят мнение сами. Хора настроени позитивно към новото. Тоест харесващи промяната и отворени към новото. Другия тип са консервативни, те си баят едно, не обичат промяната, тях не може да ги убедиш в нищо, защото са чули от на стринката на брат му на леля му сина, че казал нещо лошо и край. С такива хора няма смисъл да се спори. Те дори и да се качат и да покарат такъв автомобил ще са настроени с лошо мнение още преди да са го видяли, защото разбираш ли това е нещо ново и е чума. Виждат няколко числа и клипчета и вече са майстори. Затова темата е безсмислена.
    Дачията я взех на няколко км. като и врътнах близо 20К. За градски автомобил е перфектна, има доста хора които се хвалят с разход под 5л за София, но разхода за София е много относителен. Аз също мога да се похваля с разход от 5л за София. За извън града с моя стил на каране не става, защото като я кача на магистралата и разхода отива на 8+. Така, че мисля, че имам добър опит специално с този мотор и знам какво може и какво предлага. След това идва момента когато виждаш, че може да караш друг автомобил който предлага много повече. Автомобил на почти 2г и 60К на който вече съм направил 30К. Така, че си мисля, че и от двата който са включени в спора имам добри наблюдения.
    Като цяло спора тръгна от там защото въпросния хибрид беше обявен за нещо уникално. Не можел да изхарчи повече от 7 при какъвто и да бил стил на каране и разни такива неща. Гледал съм статистиката от нета и клипове, е какво да гледам. Дайте ми го тоя хибрид за един месец и цялата ви статистика отива на кино.
    Всеки автомобил си има предимства и недостатъци, всеки автомобил харчи според стила на каране. Обаче не съм аз този който изкара Приус най якото нещо.
    Ако сте харесвали миризма на Икарус си купете дизел, ако искате вибрации си купете дизел, ако искате да карате както вие си знаете и да не харчи повече от 7 си купете Приус 2.
    Вибрации, такова нещо нямаше и в дачията. Миризма на Икраус при евро 6 не знам да има.

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Няма лоши коли. Нека всеки кара, каквото си иска. Дай Боже да дойде и време, когато да не се съобразяваме с цената и вида на "горивото" ( каквото и да е то).
    Що се касае за темата бензин - дизел. Безсмислена е, защото тя е като кокошката и яйцето. Има хора патили си от дизелови коли и такива от бензинови, но това не
    значи нищо. Аз бих експериментирал с хибрид и определено това най-вероятно ще ми е следващата кола, но за сега не виждам причина да се разделя със сегашния си дизел. Начинът ми на каране, маршрутите ( не така натоварени, като в София например), навиците, а може би и екземпляра на който съм случил сега са такива, че въобще не мисля за разход. Мисля, че повече не мога да искам, и ако се блазня по хибрида сега, то по-скоро е от любопитство и отвореността ми по новото и различното. Убеден съм обаче, че те са част от бъдещето ни/ми.

Напиши коментар:

• snake
    отговори
    Както неколкократно се спомена, темата (не че има някаква конкретна тема, особено пък такава, свързана със заглавието) е безсмислена. А това, за което основно се говори вече 12 страници тук, е коя кола е по-икономична - хибридната или дизеловата. Истината е, че независимо колко си обичаме колите и че чичото от кварталния гараж ни убеждава, че вече не се правят хубави коли, след не повече от 20 години в Европа няма да се продават коли с ДВГ. И изобщо по пътищата ще бъде някаква екзотика да се срещне димяща кола. Ще ги измислят, ще ги направят така или ще създадат съответната инфраструктура и няма да има притеснения колко километра могат да се изминат с едно зареждане. Колите ще бъдат все по-автономни, а вероятно ще има и напълно автономни, което е добре. Искрено се надявам и съм убеден, че ще се свърши с тази мания непременно да притежаваш кола, а защо не и 2-3 - ей така паркирани на тротоара през повечето време. Ще има все по-малки, изцяло градски и напълно автономни колички, собственост на съответните общини, паркирани като колелета на обществени паркинги, които всеки лесно ще може да ползва, за да стигне от т.А до т.Б - без да заема място с 5 метровата си кола, без да цапа и без да предизвиква ПТП с дивашкото си шофиране. Това ни чака и изобщо не е лошо . Нищо че байчото с анцуга и шкембето, което се подава отдолу, ще ти каже, че никой и нищо не може да го накара да се откаже от трошката си.
    Последна редакция от snake; 21.01.2019, 11:04.

Напиши коментар:

Working...
X