BO написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")
Collapse
X
-
За протокола сега се връщам от бензиностанцията зареждайки дизела ми и резултата му е с 64.74 л. гориво съм измнал 591.8 км. в града.
-
В моя случай са 7.S_BANKOV написа: Преглед на мнениетоБо и Мишо моля да споделят колко дизела има в подписите им.
И точно това мнение, съчетано с отговора ми в горния цитат, то е показателно колко са абсурдни коментарите на повечето хора.mell0 написа: Преглед на мнениетоИма два типа хора. Такива, които имат желание да тестват и притежават нещо ново и да си изградят мнение сами. Хора настроени позитивно към новото. Тоест харесващи промяната и отворени към новото. Другия тип са консервативни, те си баят едно, не обичат промяната, тях не може да ги убедиш в нищо, защото са чули от на стринката на брат му на леля му сина, че казал нещо лошо и край. С такива хора няма смисъл да се спори. Те дори и да се качат и да покарат такъв автомобил ще са настроени с лошо мнение още преди да са го видяли, защото разбираш ли това е нещо ново и е чума. Виждат няколко числа и клипчета и вече са майстори. Затова темата е безсмислена.
Аз говоря от първо лице и то с точни цифри, а не предположения и а бе така чух.
Напиши коментар:
-
Има два типа хора. Такива, които имат желание да тестват и притежават нещо ново и да си изградят мнение сами. Хора настроени позитивно към новото. Тоест харесващи промяната и отворени към новото. Другия тип са консервативни, те си баят едно, не обичат промяната, тях не може да ги убедиш в нищо, защото са чули от на стринката на брат му на леля му сина, че казал нещо лошо и край. С такива хора няма смисъл да се спори. Те дори и да се качат и да покарат такъв автомобил ще са настроени с лошо мнение още преди да са го видяли, защото разбираш ли това е нещо ново и е чума. Виждат няколко числа и клипчета и вече са майстори. Затова темата е безсмислена.Последна редакция от mell0; 20.01.2019, 14:25.
Напиши коментар:
-
Алелуя.M5kov написа: Преглед на мнениетоЗа мен темата е изчерпана, няма смисъл да дъвчем едно и също през 2 страници.
Напиши коментар:
-
За мен темата е изчерпана, няма смисъл да дъвчем едно и също през 2 страници.
Напиши коментар:
-
Е вашия от 7+ го видяхме, където в другата тема обяснявахте, че с каквото и да било каране повече от 7 няма как да стане. Не съм сигурен, че 1.5 ще ми изгори 12 дори и със съвсем обикновена кутия. А железата не са ти много ясни, дори и по старите кутии с хидротрансформатор заключват предавки и стават като ръчна кутия. Намесваш и газ, еми и газо дизели има и ние можем да сложим газM5kov написа: Преглед на мнениетоТвоето бих го сравнявал с Lexus Rx400h, по-старичък е на години разбира се, но е 270 к.с., 4х4, 2 тона и постига същия разход, че и маалко по-нисък на бензин. Като ускорение е доста добър - 7.6 сек до 100, все пак си е с 4 литров двигател. А може да му се сложи и газ :D
Чаво, под автоматична основно си представям такава с хидротрансформатор, като най-разпространена и после идват разните други видове. Интересен ми е градския разход, защото съм сигурен че ще е около 12 на кратки преходи, въпреки модерната кутия.
Извънградско е еднакво ако го сравняваме с 1.5dCi защото и там ако го мачкаш и поддържаш високи скорости разхода отива като на 200 коня. Караш ли нормално разхода е с минимални разлики. Градския разход също ще е с минимални разлики ако не дремем в жестоки задръствания и всичко това ако се кара нормално. Защото тоя хибрид с тази кутия при агресивно каране където е винаги в лютеницата не искам да си помисля колко над 7 ще изхарчи.BO написа: Преглед на мнениетоАми да. Градско е по-икономично. Извънградско е относително еднакво. И накрая питанката в този случай ми е защо да се купи дизел, освен ако не ти харесва мирзмата на Икарус или си фен на вибромасажорите?
Миризма на Икраус и вибрации
П.С а като ви прочета само първите две страници в Тойота форума дали Приус е икономичен и започва да ми става смешно. А пък тези с не пускането на топло и бутането по светофарите за да гоним икономия
Последна редакция от chaveto; 20.01.2019, 10:17.
Напиши коментар:
-
В моя съм пропуснал една корса 1.5
Точно това се опитвам да обясня, че не е като да не съм карал и имал дизели, ползите им спрямо моя въшкав хибрид са никакви. Ако говорехме за някой от лексусите с V6, V8, тогава съвсем няма място за сравнение
Живот и здраве, следващи надали ще има други такива в подписа.
Напиши коментар:
-
Твоето бих го сравнявал с Lexus Rx400h, по-старичък е на години разбира се, но е 270 к.с., 4х4, 2 тона и постига същия разход, че и маалко по-нисък на бензин. Като ускорение е доста добър - 7.6 сек до 100, все пак си е с 4 литров двигател. А може да му се сложи и газ :Dmilen11 написа: Преглед на мнениетоЧисто градско няма как да засека,но средният общ разход на ежедневно каране варира между 9 и 10,5 литра.
Чаво, под автоматична основно си представям такава с хидротрансформатор, като най-разпространена и после идват разните други видове. Интересен ми е градския разход, защото съм сигурен че ще е около 12 на кратки преходи, въпреки модерната кутия.
Напиши коментар:
-
Ами да. Градско е по-икономично. Извънградско е относително еднакво. И накрая питанката в този случай ми е защо да се купи дизел, освен ако не ти харесва мирзмата на Икарус или си фен на вибромасажорите?chaveto написа: Преглед на мнениетоИнтересува ме на коя скоростна кутия казваш автоматична и на коя ръчна.
При 4х4 железата хем, че си тежат хем се въртят, дори и да не ги ползваш.
Градския разход по принцип е много относителен и там 4х4 с 200к.с не можеш да очакваш да гори 4л/100км
А тук реално спора е най вече за извън града. Или за там вече е ясно, че този хибрид не става ако се кара със стил различен от на пенсионер и затова сега обърнахме въпросите за градски разход.
Напиши коментар:
-
Интересува ме на коя скоростна кутия казваш автоматична и на коя ръчна.M5kov написа: Преглед на мнениетоАвтоматичните кутии са 1010937318 вида, кажи коя те интересува?
4х4 железата при автомобилите не са с кой-знае какво тегло, а и не се въртят постоянно, а само при необходимост, именно заради икономия.
7 литра за 200 коня и това тегло са напълно нормални за извънградско, интересно ми е обаче градското кк е?
Съседа с 330 Xdrive 190 к.с. от 2003 също пада под 7 извънградско, обаче в града лепи 15 без проблеми
Тоз от клипа както се е опковал и влак няма да чуе на 2 метра от него :D
При 4х4 железата хем, че си тежат хем се въртят, дори и да не ги ползваш.
Градския разход по принцип е много относителен и там 4х4 с 200к.с не можеш да очакваш да гори 4л/100км
А тук реално спора е най вече за извън града. Или за там вече е ясно, че този хибрид не става ако се кара със стил различен от на пенсионер и затова сега обърнахме въпросите за градски разход.
Напиши коментар:
-
Чисто градско няма как да засека,но средният общ разход на ежедневно каране варира между 9 и 10,5 литра.M5kov написа: Преглед на мнениетоАвтоматичните кутии са 1010937318 вида, кажи коя те интересува?
4х4 железата при автомобилите не са с кой-знае какво тегло, а и не се въртят постоянно, а само при необходимост, именно заради икономия.
7 литра за 200 коня и това тегло са напълно нормални за извънградско, интересно ми е обаче градското кк е?
Съседа с 330 Xdrive 190 к.с. от 2003 също пада под 7 извънградско, обаче в града лепи 15 без проблеми
Напиши коментар:
-
Автоматичните кутии са 1010937318 вида, кажи коя те интересува?
Напиши коментар:
-
И каква е разликата между автоматична и ръчна?M5kov написа: Преглед на мнениетоНормални са оборотите, автоматичната кутия не я бъркат, а и са 8 предавки. 4х4 не е постоянно включено.
А тези всичките железа за 4х4 нали се сещаш, че се въртят и променят нещата, дори и да не се подава към тях.
Иначе и мен не ме чуват, пък нямам нищо хибридно
https://youtu.be/KZjZjJS2v0M
Напиши коментар:
-
Съгласен съм AWD е и като пусна графиката на трансмисията я виждам че върви на преден мост,след като подам газ тогава прехвърля към задният,но все пак разходът за такъв клас автомобил е изумяващ.M5kov написа: Преглед на мнениетоНормални са оборотите, автоматичната кутия не я бъркат, а и са 8 предавки. 4х4 не е постоянно включено.
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: