Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купих си къща на село :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• milen11
    отговори
    Лентовите маркучи работят на понижено налягане около 1 бар.Колко е далече помпата влияе на линейното съпротивление,след като се напълни и изгони въздухът налягането се уравновесява.

Напиши коментар:

• kluchar
    отговори
    Сф16 твърд капков и тройници става най добре дори и да е направо от водопровода.

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    С него или без него все тая, интересното е, че този лентов капков е на поне 60м от помпата има и към 2м денивилация и пак се пръскат.

Напиши коментар:

• milen11
    отговори
    Слагаш ли регулатор на налягането или без него?

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Сложих лентов капков(чисто нов) на розите и се пръсна на 2 места. Бати и боклуците.В градинката минавам на ф16 твърд капков.

Напиши коментар:

• dabadaba
    отговори
    Може и без тапа - изрязваш пръстен 2-3 см от същия маркуч, подгъваш два пъти края на маркуча и го пъхаш в пръстена.
    Нещо такова Click image for larger version

Name:	капково.jpg
Views:	167
Size:	350,0 KB
ID:	2759282

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Капковото за розите е почити готово, само трябва да сложа тапа на края.

https://prikachi.net/image/8L8Z2e

Напиши коментар:

• kluchar
    отговори
    Аз взимам вода от извора на 80 мерта полегато исочина до 4метра -
    Ако слагам сонда водата е на 25метра дълбоко и 5метра воден стълб.Ще е карам в сервиза да е видат .

Напиши коментар:

• milen11
    отговори
    kluchar написа: Преглед на мнението
    Помпата как е пескаш ..Имам и не може да качи вода -бензинова -слагам вода пускам и само бълбука.
    Моята е сондажна 4 стъпална 75мм.диаметър.Пусната е на 44 метра дълбочина и не съм я вадил от есента на 2020г. надявам се и за напред да е така.

Напиши коментар:

• kluchar
    отговори
    Моята е бензинова .Налива се вода да се обезвъздуши но не става нещо .

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Работа да искаш.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Утре майсторите почват.Докато работят,аз ще трябва да подрежа лозите и розите на жената.Така че тая събота и неделя ще се по натоваря.А има и за чистене по ливадата-да се огребе старата и изсъхнала трева,плюс боклуците,докарани от зимния вятър.Та те така.

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Помпата е електрическа.Слагам я от горе , през тръбата смукател 7м и готово.

Напиши коментар:

• kluchar
    отговори
    Помпата как е пескаш ..Имам и не може да качи вода -бензинова -слагам вода пускам и само бълбука.

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Идва сезона на селската работа.Трябва да слагам помпата на сондажа, да преправям капковото, купих по-големи ПЕ тръби , минавам на Ф32, тая седмица с туй ще се занимавам, ако времето е подходящо.
    Ще позасеем туй онуй.

Напиши коментар:

Working...
X