Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купих си къща на село :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• kluchar
    отговори
    Аз на къщата -бунгалото сам си е правя. Плоскости по размер от Хом макс. Едно време правех мебели и може да си напавя чертеж и да зглобявам от ПДЧ.
    Последна редакция от kluchar; 15.03.2023, 22:02.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Дърводелеца мина и взе мерки,днес ще водя и майсторите.Да видим какви цени ще обявят.То кухнето е 2/2м.,ама при това поскъпване....

Напиши коментар:

• Hristian_Aleksiev
    отговори
    Да де, външна ще е!!! Само се чудя колко да е 8см или 10см. Май ще скачам на 10см стиропор.
    Погледни цените на каменната вата. Като качество е много по-добре. По едно време цените на стиропора и ватата бяха почти еднакви.

Напиши коментар:

• milen11
    отговори
    Зависи каква му е плътноста,може да е 10 см. и да не е плътен.Аз съм с 5 см. но е правен по поръчка и е с голяма плътност.Колкото са по дребни топченцата в стириопора е по добре на моят са среден диаметър 2.5-3мм.

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Да де, външна ще е!!! Само се чудя колко да е 8см или 10см. Май ще скачам на 10см стиропор.

Напиши коментар:

• milen11
    отговори
    Ще правя, решил съм. На първия етаж където ни е всекидневната е с картон и вата . Разликата е огромна. Долу съм с климатик и става 25гр без проблем.
    Лошото е,че даже и замазка няма отвън ,а е на тухли.
    По добър ефект има с външна изолация.При нея стените се стоплят и подържат температурата. При вътрешната въздухът е топъл и се мъчиш да задържиш студените стени зад изолацията.Ако имаш възможност направи външна,ефектът е по добър.

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Ще правя, решил съм. На първия етаж където ни е всекидневната е с картон и вата . Разликата е огромна. Долу съм с климатик и става 25гр без проблем.
    Лошото е,че даже и замазка няма отвън ,а е на тухли.
    Последна редакция от VIT; 18.02.2023, 11:57.

Напиши коментар:

• milen11
    отговори
    Аз ще правя топлоизолация на цялата къща. Че горе където няма и картон от вътре се гонят бели мечки. Миналия Петък беше 1.3гр вътре. Обаче след 4ч. при запалена печка стана 20 гр.
    Аз съм с изолация и пвц дограма и миналият петък вътре беше 3 градуса.Къщата е на 113 години и съм с пелетно парно което паля през интернет.Запалих го в 10 часа и в 18.45 като си отидохме беше 23 градуса.Стените се стоплят и ефекта е невероятен.Преди изолацията се топлеше но само въздухът от стените си лъхаше студ.Прави и не му мисли,ще ти се отплати.

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Аз ще правя топлоизолация на цялата къща. Че горе където няма и картон от вътре се гонят бели мечки. Миналия Петък беше 1.3гр вътре. Обаче след 4ч. при запалена печка стана 20 гр.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    И така,почнахме с плановете за новия сезон.Лятната кухня трябва да се обнови-нов плот,мивка,съдомиялна,шкафове,като преди това се направи ново Ви К и се отстрани влагата на едната стена,която е към банята.После шпакловка,латекс и т.н.За сега сме уговорили дърводелеца,за останалото....

Напиши коментар:

• Optimst5
    отговори
    гаранция го е взел някой, иначе пръста си няма да мръднат, ако ще и по телевизията да се оплачеш

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    П.П.Не че разбрах защо,тъй като там имаше големи джанки,сливи,акации и ябълкови дървета.Всичко под резачката.Било е поликлиника на 4ет. по соца.Двора е около 2 дка.Явно някой му е хвърлил око,ама да видим.

Напиши коментар:

• pavyan
    отговори
    Вчера видях,че Общината ми е решила проблема с джанката.Ами просто са изрязали всички дървета в съседното място,което е общинско.Лошото е че сега трябва да търся решение за преграда(пердета,завеси),която да прави сянка срещу лятното слънце от запад на навеса.До сега я правеше джанката,нищо че ревях срещу нея.

Напиши коментар:

• kluchar
    отговори
    Ще има 10дни още да не мръзне много- сега ги продават . Питах ги може да се сади .Ще видим на пролет .

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Късно е вече за засаждане на дръвчета.Изчакай пролетта.

Напиши коментар:

Working...
X