Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за VM Petroleum (бензиностанциите на Марешки)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• DJPOPA
    отговори
    Критичната температура на метана е -82,5 градуса Целзий. Над тази температура, колкото и да го сгъстяваш, метанът си е газ. Т.е. няма как да е течен в бутилката дори и през зимата. За разлика от пропан-бутана, който е смес от пропан с критична температура 95,7 градуса Целзий и бутан с критична температура 152 градуса Целзий. Както се вижда, пропан-бутанът може да е течен дори и през лятото.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Банков, ще се хванеш ли на бас дали при 250 бара метанът е течен, или газообразен?
    все ми е тая отдавта минах на саждопреобразувател. обаче ако успееш да ме обедиш че в бутилка която обхващам с ръце и я местя назад напред можеш да вкараш 10 кила ГАЗ ще ти пратя нещо по куриер дето като го пиеш да ме споменаваш.

Напиши коментар:

• DJPOPA
    отговори
    Аз зареждам на Марешки, откак отвори първата си бензиностанция изобщо. Мултипла-то върви само с негов дизел. Горивният филтър го сменях миналата година януари. Значи ще навърти 2год вече. Проблеми не съм имал. И миналата зима в големия студ, колата си запали от първия път на -11 градуса. Другият месец ще сменя горивния филтър, като сменям маслото. И пак нафта само от бат'Веско, че е по-евтино.

Напиши коментар:

• wwalker
    отговори
    Не може да заредиш веднъж и да кажеш, че лъжат.
    Когато става въпрос за Марешки можеш. Във всеки форум се появява някой, регистрирал се специално, с първо мнение точно в тема да оплюе бензиностанциите на Марешки.
    Колкото и смешно да е точно най-проверяваните бензиностанции в страната по всички параграфи да 'удрят в кантара'.

Напиши коментар:

• muns61
    отговори
    Банков, ще се хванеш ли на бас дали при 250 бара метанът е течен, или газообразен?

Напиши коментар:

• BO
    отговори
    Не може да заредиш веднъж и да кажеш, че лъжат.
    Статистическата грешка е прекалено голяма, за да може да стъпиш на някакви факти.
    Особено при газта, където обема на бутилката варира постоянно (клапана), изпарението на газта е в пряко свързана към съотношението на пропан:бутан, отнесено към външната температура и т.н., и т.н.
    Сипваш 10-20 пъти и гледаш статистически изменението на разхода спрямо друга бензиностанция и тогава си правиш някакви изводи.

Напиши коментар:

• dinodinodino
    отговори
    какво значение има на колко бара пълнят????
    единственото значение е да напълниш два пъти на едно и също място и да видиш с горивото колко километра си изминал.
    после пълниш при друг производител, например "лукоил", пак два пъти на една и съща бензиностанция и минавате примерно еднакъв път с приблизително еднаква скорост като предишния ....е сега вече може да разберете разликата ...която при мен излезна 5литра разлика плюс за лукоил или минус 5литра за марешки ...сметката е елементарна...или горивото е по малко и отчита повече или има разлика в качеството...сметката излиза за теб в минус 4лева. Ако не можете да си направите сметката, незнам по друг начин как да ме разберете. /Нали се сещате как в 35 литрова бутилка , която трябва да събира теоритично 80процента, Ви "наливат" 37литра - доста е трудно, не е невъзможно - но по разхода веднага ще схванеш за какво става дума/

Напиши коментар:

• ch_m
    отговори
    Читава метанстанция пълни на 250 бара ......

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    мда 200 бара за да е течна иначе си представи колко трябва да ти е бутилката за ти сипят 10 кила газ

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Еми така съм чел, може и да съм недоразбрал, ама знам че се набива с доста атмосфери нещо от сорта на 100-200, а и бутилките приличат на тези кислородните с които заварват медните тръби.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    ти що си мислищ че метана е газообразен.

Напиши коментар:

• mell0
    отговори
    Нормално LPG - Liquefied Petroleum Gas (втечнен нефтен газ). Сигурно се бъркат с метана

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    Immortal написа: Преглед на мнението
    Само за протокола - пропан-бутанът, който сипвате на бензиностанциите не е газ, а е течност.
    Демек, и той е течно гориво.
    тихо тихо не разваляй бизнеса.

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    Само за протокола - пропан-бутанът, който сипвате на бензиностанциите не е газ, а е течност.
    Демек, и той е течно гориво.

Напиши коментар:

• Salvador
    отговори
    Кофти работа с тая газ. Навсякъде лъжат-кой малко, кой повече. С течните горива явно е малко по-сложно. До сега максимума, дето ми се е случвала разлика, е половин литър на цял резервоар бензин. Да са излъгали....колко да са излъгали...няма да е толкоз много.

Напиши коментар:

Working...
X