Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коментари относно цените на горивата - част 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• sharo_sl
    отговори
    Цените на горивата в другите страни :http://dvigateli.info/fuel_price/Кефи ме цената на горивото в Алжир .......

Напиши коментар:

• dimitar1.9jtd
    отговори
    Колкото са по близко бензиностанцийте до лукойл толковаса по скъпи горивата (факт)

Напиши коментар:

• naskobg
    отговори
    VIT написа:
    До колко съм запознат има тръба от Нефтохим до тази база/но дали е така,незнам/
    То тръба има и до Пловдив, но там цените на са такива. :D

Напиши коментар:

• ele
    отговори
    ми що на 20 км от Стара Загора цените са като в останалата част на България...

Напиши коментар:

• VIT
    отговори
    Лукойл имат голяма база до Стара Загора.До колко съм запознат има тръба от Нефтохим до тази база/но дали е така,незнам/

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Знам ли, може складът да е там

Напиши коментар:

• ele
    отговори
    Kay_ написа:
    ele написа:
    ntodorov, не казвам това, казвам, че ако излязат 5 човека да протестират, едва ли някой ще ги вземе насериозно. Обаче ако излязат тези, които потребяват по-голямата част от горивата, тогава е друго. Т.е. както и да го въртиш и сучеш, една птичка пролет не прави. А ти цените си ги плащаш, когато трябва - не можеш да не ядеш, като се разболееш не може да минеш без лекарства, ако ти се счупи хладилника, не може да караш без хладилник.
    Абе... не е точно така. В една друга тема в друг раздел, един колега говореше така, но май друго стана накрая
    Винаги има изключения, обаче не и в случая - ако беше така, сега щяхме да имаме доста по-евтини горива.M5kov - хубу, ама как би обяснил факта, че горивата в Стара Загора са 10-15 стинки по-евтини? Да не би да да ползват друг горивен склад?

Напиши коментар:

• M5kov
    отговори
    Lukoil държи 80% от единствения склад за гориво в България, в които всеки търговец е длъжен да разтоварва горивото си, ако иска да го продава.Понеже този склад е само един, цената за наем е се завишена, поради липсата на конкуренция и от там цените на крайния продукт са по-високи в сравнение с други пазари.Това са думи на говорителя на КЗК.Този доклад е бил подаден още през 2011, когато пак управляваха ГЕРБ (ако не се лъжа вече...)Трябва да се протестира срещу:1. Управляващото мнозинство и най-вече ГЕРБ - защото 4-5 години не са си мръднали задниците да отворят втори, държавен склад, чрез който да регулират цените.2. КЗК - защото не упражняват контрол върху видима злоупотреба с господстващо положение от страна на Лукойл.3. Централата на Лукойл - защото злоупотребяват с положението си на монополист и налагат високи цени за наем на горивния склад.

Напиши коментар:

• gamma
    отговори
    Вчера на Шел в Стара Загора заредих 95 за 2.01лв. Предният ден пак в същата верига в Сливен, цената беше 2.15лв. На почивка сме и не съм гледал новини, но цените ли са паднали или?Неделята в Бургас пак в Шел заредих за 2.20лв...

Напиши коментар:

• kluchar
    отговори
    гориво

Стринта гледах на обувния Петрол дизел и бензин на 2.07лв.Нямаше дугаде толкова евтино.

Напиши коментар:

• dikanio
    отговори
    http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/09...a/?ref=miniurl Аз така и не разбрах до момента, срещу какво или срещу кой трябва да се протестира? Срещу Лукойл, срещу Златев персонално или срещу всички вериги бензиностанции? Защото както аз го разбирам, каквото и нередно да правят, то е такова само от морална гледна точка, а закона е направен да ги пази. Сръднята трябва да е към гласуващите законите, ама отдавна вече е късно за китка.

Напиши коментар:

• Kay_
    отговори
    ele написа:
    ntodorov, не казвам това, казвам, че ако излязат 5 човека да протестират, едва ли някой ще ги вземе насериозно. Обаче ако излязат тези, които потребяват по-голямата част от горивата, тогава е друго. Т.е. както и да го въртиш и сучеш, една птичка пролет не прави. А ти цените си ги плащаш, когато трябва - не можеш да не ядеш, като се разболееш не може да минеш без лекарства, ако ти се счупи хладилника, не може да караш без хладилник.
    Абе... не е точно така. В една друга тема в друг раздел, един колега говореше така, но май друго стана накрая

Напиши коментар:

• Immortal
    отговори
    kiro_of_the_day написа:
    Immortal написа:
    Актуални цени от Гърция:По-марковите бензиностанции продават нафтата на около 1.10 - 1.12 евро.Същите, но на по-забутани места са на 1.02 - 1.05 евро.Най-ниско видях вчера 0.99 евро.
    А зарежда ли някъде и ако да - като качество на горивото как е?
    Зареждах 3 пъти, двата от тях - до горе.Разлика не усетих, обаче за 2500 км ми даде среден разход 5.8 с двама човека, докато преди няколко месеца с трима човека в Сърбия и Хърватия при същия пробег ми даде разход 5.2.Честно да си кажа, не мисля, че нафтата им е по-хубава от нашата (или по-лоша).То всъщност не съм сигурен дали и тук не зареждам с гръцка нафта... нали все в Еко... не знам тукашните откъде я карат.

Напиши коментар:

• ele
    отговори

Напиши коментар:

• ntodorov
    отговори
    Иначе протестът трябва да се организира точно от най-големите потребители на горива, не от хората, които навъртат по 10 000 км на година. Обаче на големите потребители не им дреме, защото и 5 лева да стане, ще си го калкулират в цените на стоките/услугите и пак крайният потребител ще е прецакан.
    Сама казваш, че ако трябва да чакаме тях - по-добре да плащаме по-висока цена за услугите им...Е как тогава ? Кой да протестира срещу нереално високите цени на горивата.Нещо, за което пръв ББ и хората му ни открехнаха, въпреки нашите догадки, размисли и страсти.
    а да се протестира за адекватни мерки от държавата, адекватни глоби за картел и прочее, с които да се гарантира пазарно определяне на цените в този сектор.
    Всеки протест е насочен индиректно към Държавата, защото с всяко свое действие или бездействие тя е основния буфер и /или причина за всяко недоволство. Ето в случая: Този протест беше иницииран от върховните представители ( така да ги кажем) на Държавата. Ако я нямаше тази гласност ( за мен си е чист популизъм) изразена чрез съмнения за картел, качества и количества на горива, нЪл се сещаш, кога бай Иван, бай Драган и другия щяха да се размърдат. Друг е въпросът, че Държавния апарат въобще не очакваше подобен ефект, защото разчиташе само на предизборно одобрение. В последствие с известни и крути мерки "въстанието" беше потушено с помощта на няколко новини за "провал", "пропуски’’ и липса на масовост при провеждането му...Така е било и през далечното априлско въстание на лето 1876 -то. Събитията и недоволствата от тогава и сега са коренно различни по своята същност и значимост, но пък провалите в изпълненията са изумително приличащи си по апатия, незаинтересованост, обречено мислене и националност на главните герои.

Напиши коментар:

Working...
X