Гледаш дали имаш ламбда сонда след катализатора, ако нямаш го махаш и слагаш гърне или права тръба ако искаш бръъъъъъъм бръъъъм.Ефекта - ако е запушен колата се отпушва.Под отпушва не разбирай + 10к.с., просто и възстановяваш първоначалното състояние, само дето ще замърсяваш повече околната среда.Маха се като започне да мирише на сяра или развалени яйца.
Маха се като започне да мирише на сяра или развалени яйца.
Колега,в кое ръководство прочете за този критерии за оценка на катализатора.Къде го пише това нещо.Зашо не се цаниш в някой сервиз да оценяваш катализаторите кога са за смяна.Твоя нос го изкара цял газанализатор.
Колега, стига си чел дебелите книги от не знам си коя година на миналия век.И не виждам причина за заядливия тон ?
Не мога да разбера,защо го приемаш като заяждане.Не е ли обидно да се пишат такива работи за миризми на яйца.Аз лично го смятам за подигравка.Имаш Аутодата,интерисуваш се от двигатели и автомобили и да пишеш такива небивалици.Ако почнеш и ти да четеш макар и по-тънки книги,няма да си позволяваш подобни изказвания.
В крайна сметка по какво може да е разбере,че катализаторът е за смяна?
Прави се измерване на газовете при загрят двигател чрез газанализатор на изхода от ауспуха.Прави се сравнение с показанието на ламбдасензора и се разбира за неговата ефективност.Ако е загубил ефективност се подменя,ако си работи е желателно да си остане.Не се лови да го оценяваш по каквито и да са миризми.Това измерване ,сервизите които се занимават с подмяна на ауспуси и катализатори не могат да го правят.Търси специализиран сервиз.
Taka e ! Спор няма, правилния начин е чрез закачане на газанализатор.Извинявам се, че не говоря технически.Мда .... не ми е това специалността, това ми е хоби по-скоро.Обаче пък замирише ли на сяра от ауспуха в 90% е катализатор.
Taka e ! Спор няма, правилния начин е чрез закачане на газанализатор.Извинявам се, че не говоря технически.Мда .... не ми е това специалността, това ми е хоби по-скоро.Обаче пък замирише ли на сяра от ауспуха в 90% е катализатор.
Колега подкрепям те,има и друго вие разбирачите мислите ли,че един катализатор на 10г.е още читав за употреба,защото аз не мисля така.
Коментар