Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Премахване на катализатор

Има ли някакъв проблем ако махна катализатора на брава 1.6 16v в смисъл ще трупа ли някакви грешки
    "ТЕ VW и Opel бягат бърже,защото ги гони ръждата"

Не
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Re: Премахване на кателизатор

bravas написа:
      Има ли някакъв проблем ако махна кателизатора на брава 1.6 16v в смисъл ще трупа ли някакви грешки
      И защо?Какво ти пречи?чичо Нено
      Fiat Punto 1,1- 1996г.
      газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Като я понастъпя започва да мерише на развалени яйца
        "ТЕ VW и Opel бягат бърже,защото ги гони ръждата"

Коментар

Ако може някой да напише по подробно за тоя катализатор. Кога е необходимо да се махне и защо. Какъв е ефекта и така нататък!

Коментар

Гледаш дали имаш ламбда сонда след катализатора, ако нямаш го махаш и слагаш гърне или права тръба ако искаш бръъъъъъъм бръъъъм.Ефекта - ако е запушен колата се отпушва.Под отпушва не разбирай + 10к.с., просто и възстановяваш първоначалното състояние, само дето ще замърсяваш повече околната среда.Маха се като започне да мирише на сяра или развалени яйца.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Имам ламбда сонда и засега не съм осетил някакъв мириз. Благодаря за отговора на моя въпрос!

Коментар

А ако колата е на газ, дали пак ще мирише на развалени яйца или тази миризма се отнася само за бензина?
                Fiat Bravo 11'97
                1.4 12V A/C

Коментар

emzo написа:
                  Маха се като започне да мирише на сяра или развалени яйца.
                  Колега,в кое ръководство прочете за този критерии за оценка на катализатора.Къде го пише това нещо.Зашо не се цаниш в някой сервиз да оценяваш катализаторите кога са за смяна.Твоя нос го изкара цял газанализатор.

Коментар

Колега, стига си чел дебелите книги от не знам си коя година на миналия век.И не виждам причина за заядливия тон ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

В крайна сметка по какво може да е разбере,че катализаторът е за смяна?
                      Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

emzo написа:
                        Колега, стига си чел дебелите книги от не знам си коя година на миналия век.И не виждам причина за заядливия тон ?
                        Не мога да разбера,защо го приемаш като заяждане.Не е ли обидно да се пишат такива работи за миризми на яйца.Аз лично го смятам за подигравка.Имаш Аутодата,интерисуваш се от двигатели и автомобили и да пишеш такива небивалици.Ако почнеш и ти да четеш макар и по-тънки книги,няма да си позволяваш подобни изказвания.

Коментар

niko09 написа:
                          В крайна сметка по какво може да е разбере,че катализаторът е за смяна?
                          Прави се измерване на газовете при загрят двигател чрез газанализатор на изхода от ауспуха.Прави се сравнение с показанието на ламбдасензора и се разбира за неговата ефективност.Ако е загубил ефективност се подменя,ако си работи е желателно да си остане.Не се лови да го оценяваш по каквито и да са миризми.Това измерване ,сервизите които се занимават с подмяна на ауспуси и катализатори не могат да го правят.Търси специализиран сервиз.

Коментар

Taka e ! Спор няма, правилния начин е чрез закачане на газанализатор.Извинявам се, че не говоря технически.Мда .... не ми е това специалността, това ми е хоби по-скоро.Обаче пък замирише ли на сяра от ауспуха в 90% е катализатор.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Taka e ! Спор няма, правилния начин е чрез закачане на газанализатор.Извинявам се, че не говоря технически.Мда .... не ми е това специалността, това ми е хоби по-скоро.Обаче пък замирише ли на сяра от ауспуха в 90% е катализатор.
                              Колега подкрепям те,има и друго вие разбирачите мислите ли,че един катализатор на 10г.е още читав за употреба,защото аз не мисля така.
                              FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Working...
                              X