Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диагностика ма МAF-sensora/дебитомера/ на 1.9 JTD и 2.4 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Последен тест на дебитомера върху 2.4 двигател - 4.35в.
    Един добър резултат от теста.Точно в средата на работния диапазон от цитирания тест в началото на темата.Това показва работещ дебитомер и добро състояние на целия всмукателен тракт на двигателя.

Коментар

Току що замерих напрежението на МАФ-а.Колата беше студена, оставих я на празен ход за 3-4 минПри 850рпм - 2.2вПри 3000 - 3.5вМаксималното напрежение, което запомни уреда(предполагам е точен, че е скъпичък) е 4.1вНякой ако може да ми го разтълкува ?

Коментар

Дебитомера ти работи. Колко точно - никой не знае, проверява се на специализиран стенд за дебитомери.

Коментар

G.Konzolev написа:
          Току що замерих напрежението на МАФ-а.Колата беше студена, оставих я на празен ход за 3-4 минПри 850рпм - 2.2вПри 3000 - 3.5вМаксималното напрежение, което запомни уреда(предполагам е точен, че е скъпичък) е 4.1вНякой ако може да ми го разтълкува ?
          Колега,твърдо ти работи дебитомера и отчетения резултат е добър може да си сигурен,че там проблем нямаш.Не се занимавай с него.Ако имаш някакви оплаквания проблемите са ти другаде.Никакви стендове и други измишльотини не ти трябват.Нито да предприемаш някакви почиствания.

Коментар

Дебитомера е чистен, той беше целия черен.Смея да твърдя, че никога не беше свалян.Проблема си Stefan Hadjov съм го описал тук:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...188#358188Но сега вече знам, че не ми е той проблема.

Коментар

G.Konzolev написа:
              Дебитомера е чистен, той беше целия черен.Смея да твърдя, че никога не беше свалян.Проблема си Stefan Hadjov съм го описал тук:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...188#358188Но сега вече знам, че не ми е той проблема.
              Имаш моя отговор по проблема ти в цитираната от теб тема.

Коментар

Айде и аз замерих.... и не съм никак доволен.На празен ход . 1.02V, форсирам - не мърда никак. Т.е. дебитомера е предал богу дух. Днес си поръчвам нов - Бош.

Коментар

Днес сложих новия дебитомер - на празен ход 2.23 - 2.24 V. Смятам всичко е наред вече. Хаджов - златен си!

Коментар

Извинявам се че се намесвам тука..виждам че за дебитомери се говори..та да не отварям нова тема.Питането ми е следното: колата се кара с изключен дебитомер- разход под 6/100 ако се кара до 100 км/ч, около 9/100 градско.Отлично ускорение и динамика, перфектен разход...пропушва леко само като я настъпя и то най вече на 1-ва 2-ра предавка. Някой да ми каже ЗАЩО подяволите да си купувам дебитомер???Lancia Kappa 2.4JTDи едно уточнение..знам че колата е с "чип" слаган в Италия.
                    Lancia Kappa 2.4 JTD

Коментар

За да е по-точно и прецизно впръскването на гориво, и да е по-добре преценено

Коментар

Звучи добре..но не ми се вижда основателна причина да похарча 200 кинта за нещо от което не усешам необходимост. Двигателя се държи перфектно а и разхода е малко под каталожните данни. Някой ми каза че е възможно в сменения софт да се симулират данните от дебитомера...което малко ми е странно, но все пак тая кола не показва никакви симптоми че и липсва дебитомер!
                        Lancia Kappa 2.4 JTD

Коментар

Еми карай си я така
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Нали не мислиш, че ако наистина е по-добре без него, щяха да го монтират в завода? Сега можеш да си сигурен че мощността на колата не е такава каквато трябва да бъде, и че разходът на гориво не е такъв, какъвто ще е с работещ дебитомер. Но карай си така, щом те кефи.

Коментар

Мерси за мненията. Първо ще намеря някой за проба първо..после ще я смятам..
                              Lancia Kappa 2.4 JTD

Коментар

pimpo7 написа:
                                Извинявам се че се намесвам тука..виждам че за дебитомери се говори..та да не отварям нова тема.Питането ми е следното: колата се кара с изключен дебитомер- разход под 6/100 ако се кара до 100 км/ч, около 9/100 градско.Отлично ускорение и динамика, перфектен разход...пропушва леко само като я настъпя и то най вече на 1-ва 2-ра предавка. Някой да ми каже ЗАЩО подяволите да си купувам дебитомер???Lancia Kappa 2.4JTDи едно уточнение..знам че колата е с "чип" слаган в Италия.
                                Като констатираш,че колата върви много добре според теб с изключен дебитомер,карал ли си я с включен и работещ за да направиш обективни сравнения.Или така си мислиш,защото смяташ че е добре.Софтуера на двигателя така е направен,че при липса на данни от дебитомера се включва таблица с твърди данни които се водят по оборотите на двигателя и положението на педала на газта.И далеч не са те оптималните,които би ти дал един работещ дебитомер.

Коментар

Working...
                                X