Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи Фиата на газ/метан?
Collapse
X
-
Къси разстояния, тежък трафик, климатик евентуално- съвсем нормален разход. На мен Бравото 1,6 ми харчеше 18 газ. Знам, че си беше наред, понеже извънградско харчеше 10 /8 при жената/.
-
Здравейте колеги, взехме на приятелката ми едно браво 1.4 80к.с 97 година на газ, да се научи да кара. Но като гледам вашите разходи това е непостижимо вече няколко пъти я засичам пълно пълно, чисто градско и под 15 неиска да падне. Сменихме изпарител и въздушен филтър, но засега неможе да се свали. Каква може да е според вас причината
Напиши коментар:
-
типото с обикновена газова харчеше 13 в града.
същата газова прехвърлена на бравата беше литър два надолу.
новото браво с ланди ренцо е някъде десетак в софия и 8/100 с каране до 100км/ч. Над 120 се изравнява с градско.
Напиши коментар:
-
Темпра 1.4 карбуратор - 14/100 газ в София. Без зорене.
С изпарител от 2002г. - толкова.
Напиши коментар:
-
Фиат Брава 1,8 GT с обикновена АГУ ми изкара 6,1л./100км. извънградско. В града и по бих казал смесено си изкарвам грубо 400 км. с 42л. Възможно ли е с намаляването на количеството газ в бутилката да ми се вдига разхода?
Напиши коментар:
-
Нов съм колега все още разучавам кое как защо и т.н. В такъв случай ще пусна нова темичка.
Напиши коментар:
-
Здравейте колеги. Извинявам се за офтопика но не открих къде да си задам въпроса. Като за начало аз съм с Фиат Брава 1.8 GT с обикновена ГУ. Казаха ми че газовата ми била заводска но това хич не ми се вярва заради тъпото разположение на изпарителя ми. Намира се до левия халоген..... Не знам по каква причина но и ми прави проблеми-над 80 км/ч изключа ли от скорост угасва. На празен ход на място като си загрее оборотите падат до толкова че почва цялата задница да подскача, а на бензин не ми държи празните обороти от 1500 катери бавно до 2000 и след това рязко ги отрязва на 1500 и цикъла се повтаря безкрайно. Първия ми въпрос е къде се намират вашите изпарители? Гледам на по малките кубатури все има къде да се тикне ама при мен газаджия ми каза че нямало къде.Второ има ли някой с подобни проблеми или симптоми та да ме насочи. Чистих и проверявах клапичката за празните обороти-без промяна. Опитах да почистя MAF-a отново нищо не помогна. Благодаря на отзовалите се предварително и се извинявам отново за офтопика.Последна редакция от emsa; 06.04.2017, 14:05.
Напиши коментар:
-
Да дам и аз малко впечатления, че нещо не виждам много Кроми да дават впечатления.
Колата е Крома 2008 1,8 бензин с ГИ.
Разхода е от тези дни:
София (Лукойл Люлин) - Огняново - селата наоколо - Благоевград (Лукойл-а на входа)
327 км - 30,8 л газ
Това прави малко под 10, но нека го закръглим на 10/100 газ.
На магистралата се кара с 140-160, планинските пътища - колкото позволява за да е комфортно - 50-100, не съм бързал много.
Градско - божа работа - 14? 15?
Колата се кара ежедневно смесено и няма как да я засека. Средно ми дава 11/12 в зависимост колко е карана в София.
Напиши коментар:
-
С последните 3 реда,които си написал не очаквай оттук насетне някой да взима мненията ти на сериозно в този форум.rosen.m написа: Преглед на мнениетои аз я карам така 1-2-3 до към 3000 оборота, 4-5 по-малко. Последния път сложих някакво масло ИГАТ 10-40 вчера го гледах, за около 5000 км.минати с него съвсем леко е започнало да потъмнява, предишните масла където съм слагал - Шел, Валволин и Статойл всичките 10-40 при тези км ми се струва че бяха по-тъмни. Държа да кажа че този път смених въздушния филтър на 4800 км с нов и си оказа влияние, а сега си купих и от тези устройства за запалката където пестят гориво, но немога да определя все още колко пести или само си даваш парите за него.
Напиши коментар:
-
Да и мойта 1,4 харчи толкова газ в града и извън града. Имам я 7 години вече и винаги е харчела толкова, почти без разлика дали е зима или лято... просто си е ламята Спаска отвсекаде, само дето не лети като ламя, че не се и опитва даже...
Напиши коментар:
-
Ще погледна пак, но до вчера си беше 1,4 под капака, а не 2,0.
Това беше в квадрата на майтапа естествено.
Градския ли ти се вижда голям? Винаги е харчела толкова. Общо взето на ден колата се пали и гази 3 пъти, като сумарно се изминават около 15км за време около час и половина/два. Няма големи булеварди, по които да се движа, а педимно стоя в задръстване. Средна скорост няма как да ти кажа, понеже не ми показва никъде. Но си е доста лакома кола в града.
Напиши коментар:
-
Колега, това е разход на двулитров бензинов двигател. Такъв разход 1.4 би следвало да даде с тежки, големи джанти, климатик, и средна скорост под 18 км/ч (само център и задръствания).
Напиши коментар:
Реклама
Collapse

Напиши коментар: