Честно казано, не е задължително да го хванат. Гадното е, че всички мислят ЕКУ-то в колата за съвършенния компютър, и щом той не съобщава за грешка, всичко трябва да е О’К. По някога много се смея, когато и температурата на ДВГ гледат на диагностика, вместо да боднат един термометър на мястото на дачтчика. Това какви команди команди подава ЕКУ и какво действително прави инжектора, са различни неща, но понеже компа не го "вижда" майстора казва "Огън е, бачка перфектно". Е, да ама не :D Трябва ти майстор, който да "чува" проблема, не само да се оглежда за него като глух петел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
неоткриваемо тресене на двг.
Collapse
X
-
Много се извинявам ама аз не мисля да ставам финансов благодетел на всичко което се нарича майстор или сервиз. Една проста сметка по метода проба -грешка : 5 различни сервиза -5 предположения и нито 1 конкретна и обуснована с доводи причина за проблема .Зарадаи тези 5 предположения (имало вероятност да е от там) свалих скорости и смених съединител(ненужно според мен) трябваше и тампоните да сменя всичките щото били здрави ама имало шанс да са омекнали (надали) , искаха и свещи да сменя (щото на някой си не му вдъхвали доверие) и така на татък и т.н драсни чертата и после ме питай дали пак ще отида и ще сменя нещо защото някой си измислен майстор е казал че може и от това да е. смених само съединитела щото ми излиза прекалено скъпо да смъкна скорости и да не обслужа съединителя.Да не споменавам колко пъти разколачваха двигателя и напъваха не там където е необходимо и за какво??5 сервиза x 40лв за диагностика (не става въпрос само комп.)-= 200 .п.с Явно проблема е в това че не съм попаднал на човек който да чува проблемите.Dido_Lyubenov написа:Честно казано, не е задължително да го хванат. Гадното е, че всички мислят ЕКУ-то в колата за съвършенния компютър, и щом той не съобщава за грешка, всичко трябва да е О’К. По някога много се смея, когато и температурата на ДВГ гледат на диагностика, вместо да боднат един термометър на мястото на дачтчика. Това какви команди команди подава ЕКУ и какво действително прави инжектора, са различни неща, но понеже компа не го "вижда" майстора казва "Огън е, бачка перфектно". Е, да ама не :D Трябва ти майстор, който да "чува" проблема, не само да се оглежда за него като глух петел.weekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Абе явно проблема ти е много необичаен, а окровено казано, караш ме да съжалявам, че бях от хората които те посъветваха да свлиш скоростна кутия за ревизия на съединитела. Описанието че проблема се е появил след като си вкрал на скорост с почти ненатиснат съединител, ме насочи към демпферен механизъм или нещо по махосика и дисковете на съединитела. Направи дно клипче с качествен звук, да пробваме да разерем нещо от него. При всички тези диагностики по сервизите, някой провери ли как е зацепването на ангренажния ремък, но не на компютър, а с оглед, да провери белезите дали са по местата си ? Има много малка вероятност да е прескочил някой зъб, но не е излкючено да се е случило. Не вземай всичко което четеш тук за чиста монета, по описание на някакъв проблем, никой не е в състояние да ти каже от какво точно се получава. Само гадаем и предполагаме, иска се малко и ти да можеш да отсееш информацията, преди да предприемеш смяна на нещо, особено ако е скъпо.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Как се проверя компютърно зацепването?Dido_Lyubenov написа:Абе явно проблема ти е много необичаен, а окровено казано, караш ме да съжалявам, че бях от хората които те посъветваха да свлиш скоростна кутия за ревизия на съединитела. Описанието че проблема се е появил след като си вкрал на скорост с почти ненатиснат съединител, ме насочи към демпферен механизъм или нещо по махосика и дисковете на съединитела. Направи дно клипче с качествен звук, да пробваме да разерем нещо от него. При всички тези диагностики по сервизите, някой провери ли как е зацепването на ангренажния ремък, но не на компютър, а с оглед, да провери белезите дали са по местата си ? Има много малка вероятност да е прескочил някой зъб, но не е излкючено да се е случило. Не вземай всичко което четеш тук за чиста монета, по описание на някакъв проблем, никой не е в състояние да ти каже от какво точно се получава. Само гадаем и предполагаме, иска се малко и ти да можеш да отсееш информацията, преди да предприемеш смяна на нещо, особено ако е скъпо.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
когато светне датчика на разпределителния валdudulia написа:Как се проверя компютърно зацепването?Dido_Lyubenov написа:Абе явно проблема ти е много необичаен, а окровено казано, караш ме да съжалявам, че бях от хората които те посъветваха да свлиш скоростна кутия за ревизия на съединитела. Описанието че проблема се е появил след като си вкрал на скорост с почти ненатиснат съединител, ме насочи към демпферен механизъм или нещо по махосика и дисковете на съединитела. Направи дно клипче с качествен звук, да пробваме да разерем нещо от него. При всички тези диагностики по сервизите, някой провери ли как е зацепването на ангренажния ремък, но не на компютър, а с оглед, да провери белезите дали са по местата си ? Има много малка вероятност да е прескочил някой зъб, но не е излкючено да се е случило. Не вземай всичко което четеш тук за чиста монета, по описание на някакъв проблем, никой не е в състояние да ти каже от какво точно се получава. Само гадаем и предполагаме, иска се малко и ти да можеш да отсееш информацията, преди да предприемеш смяна на нещо, особено ако е скъпо.
аз друго не се сещам компютърно
Power Under Pressure
Коментар
-
Ами чувал съм изказвания, от хора посещавали сервизи, че като му гледали на някой си колата на компютъра, и му казали че има един или два зъба изместване на ангренажа ... Знам ли :D На бившия ми шеф за Форд Ескорт му казаха такава щуротия, после и за едното Пежо, то пък дето няма електроника по помпата - 1,9Д с помпа Бош - абсолючтно механична, само пуск/стоп клапана ползва ток ... Специалисти много.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
щом не ми се дават пари ??? пари се дават за извършена деиност в случая отиваш с конкретен проблем и искаш установяването му (диагнностика-дали с компютър или с "уши" се тая) . при положение че не е извършено това за което съм отишъл за какви пари говорим и за какво да ходя още да набивам. Ти се изказваш едва ли не че карам развалина и да свиквам, ок така да е но не съм си спестил 1 лев по тая кола нито за обслужване нито за каквото и да е и когато и да е. Факта че си смених съединител само щото са били смъкнати скоростите и е по финансово изгодно трябва да ти говори че не си пестя парите по колата , но разбери че аз пари за ясновидство и гадателство от "майстори" повече няма да дам.muns61 написа:Щом е толкова неоткриваемо това тресене, свиквай с него и си карай, щом не ти се дават повече пари.weekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Колега няма за какво да съжаляваш ти си дал съвет а пък аз си отидох на сервиз и там казаха че е необходимо да я смъкнем скоростната кутия за да отхвърлим като вероятна причина съединителя (комплект) или маховика така че това че си изразил мнение може само да ме радва . относно зацепването провериха го с пети на разпр. валове мисля че го бях написал някъде назад в темата. и пак да кажа ремонтите по колата се правят след консултация(диагностика) в сервиз а не по мненията на хора от форума. Просто конкретните мнения биха помогнали с насоки за откриване на проблема . За 9 страници предположения и насоки мисля че темата се изчерпила вече , въпреки че причината за проблема остава неоткрита. От тук нататък каквото и да дискутираме според мен ще се повтаряме , в което не виждам смисъл. Надали някой ще седне да чете цялата тема от начало до край, да отсее проверените неща който съм описал и да провери мненията на колегите които са изказали, за да даде различно от това мнениеDido_Lyubenov написа:Абе явно проблема ти е много необичаен, а окровено казано, караш ме да съжалявам, че бях от хората които те посъветваха да свлиш скоростна кутия за ревизия на съединитела. Описанието че проблема се е появил след като си вкрал на скорост с почти ненатиснат съединител, ме насочи към демпферен механизъм или нещо по махосика и дисковете на съединитела. Направи дно клипче с качествен звук, да пробваме да разерем нещо от него. При всички тези диагностики по сервизите, някой провери ли как е зацепването на ангренажния ремък, но не на компютър, а с оглед, да провери белезите дали са по местата си ? Има много малка вероятност да е прескочил някой зъб, но не е излкючено да се е случило. Не вземай всичко което четеш тук за чиста монета, по описание на някакъв проблем, никой не е в състояние да ти каже от какво точно се получава. Само гадаем и предполагаме, иска се малко и ти да можеш да отсееш информацията, преди да предприемеш смяна на нещо, особено ако е скъпо.weekend hlx 2.0 20v
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар