Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще потърся мнения и в други сервизи.
    Правилно ли разбрах - взел си нови оригинални инжектори на ЛАНДИи след 15 000 са умрели ?!?!
    Или са ти продали боклуци, или са те прекарали по друг начин.
    И що за марка инжектори са умрели за 5000 км ???

Иначе 99,999% вероятност проблема ти е от износване на двигателя. Аз Типо на газ с непревъртян километраж НЕ съм виждал - а съм оглеждал доста.

Само един метанов КЮБО беше с реални км, ама без климатик и НЕ Е Типо
    Последна редакция от PM_u_bo; 12.02.2025, 19:39.

Коментар

Един малък ъпдейт по темата - проверих че до буксата на бензиновата помпа отиват 11.38 волта. В същото време, на клемите на акумулатора 12.18 волта. Свалих релето на бензиновата помпа и показанията бяха същите като на акумулатора. Според мен има някаква загуба заради инерционния датчик, които прекъсва горивото, тъй като той е между релето и помпата ?
      Мой познат с пежо 307 бензин ми позволи да проверя при него - 11.68 волта на буксата на бензиновата помпа.

Пс - може да игнорирате по горното. Мерил съм на пина за плюс към датчика за ниво на горивото защото само там имаше волтаж. Правилното измерване е при закачена помпа, специален накрайник за мултицет се закача към желания кабел, без да се нарушава изолацията му и се мери волтаж за времето, през което помпата подкачва

Последна редакция от Optimst5; 03.06.2025, 09:33.

Коментар

Аз също сменях газови инжектори. Ланди Ренцо Пловдив дават една година гаранция и задължително смяна на газовия филтър при тях 15 000 след смяната на инжекторите. По думите на механика - в България инжекторите карат по 100 000км заради горивото.

А относно студения старт зимата - резервоара трябва да е над половината пълен с бензин , или пълен догоре.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Проблемът е като го напълня, после след 1 месец ще имам почти пълен резервоар с по изветрял бензин. И ще трябва да карам на бензин. Което не помага за паленето.
          Според инструкциите, масата на бензиновата помпа отива в инерционния датчик. Обаче неговите кабели идват от двигателния отсег. Тоест, някой знае ли дали тази маса ходи до бушонното табло и оттам да се връща към инерционния датчик
          Един потребител от форума успешно беше пуснал нов кабел към помпата, но за съжаление спря да влиза във форума и не знаем байпаснал ли е инерционния датчик или не
          Последна редакция от Optimst5; 31.05.2025, 12:33.

Коментар

Трябва малко и на бензин да се кара. Мисля , че е достатъчно да изгориш четвърт резервоар бензин на месец.
            После отиваш и пълниш догоре.
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
            X