Хм, бях в подобна дилема прди месец два.Какво да взема - Пасат, Либра, Стило, А6 или нещо друго.Накрая си взех Алфа 156.
Имаме 2 такива служебни Пасата, но и двата са 1,9 дизел. Много добри коли, много здрави, вървят добре, возят добре, не са прекалено шумни.Бензинов Пасат не бих си купил - омръзнаха ми тези газови конверсии с мнима печалба и много главоболия. Ако карах колкото тебе не бих се замислил и бих търсил само дизел.По-скъпата поддръжка на дизела според мен вече е малко в сферата на легендите и митовете. Иначе обслужването на Пасата наистина е скъпо - излиза поне 6-700лв с труда.Зет ми има бензинов Пасат 1,6 обаче 5,5 - за три години и над 70 000км - само ламбда сонда е сменил, като изключим обслужването. САМО това - нито е пипал предници, задници, мотор, електроника - даже климатика не е дозареждан. Ама той го взе 3 годишен де - една торба пари.За Либра нямам наблюдения, но за мен е крайно грозен автомобил и много бързо се отказах от него като търсех кола. Като се има предви че и докарват само най-евтините и удушени екземпляри...Я се замисли за една Алфа като моята - виж ми гаража. Возията е страхотна, вървежа също, за кефа да не говорим. Е багажника е мнимо голям ама не возя буркани от село, така че за 2-3 почивки в годината се справям някак. Като се има предвид, че миналата година ходихме на море с Пунтото - Бравата нямаше климатик.

Коментар