Спорът се превърна в "Да нарушаваме закона или да не го нарушаваме?". Ако се поровите онлайн ще видите, че има излезли решения на съда за обжалване на издадени актове за затъмнение предни стъкла, които са отхвърлени като неоснователни. Колегата не само трябва да го глобят, но и да му спрат колата от движение. Разбира се, че е много куул да имаш кола със затъмнени стъкла, обаче лошите неща стават само веднъж - а ако утре не видиш човек на пътя и го блъснеш? "Ама аз не исках..." е дежурния отговор - след дъжд качулка.... Но като чета не това е темата на дискусията, а измислени нарушения, които полицаят е искал да напише. Мога да кажа, че полицаят е бил твърде некомпетентен - имал е възможност да ти спре колата от движение, но не го е направил. Жалко бих казала. За измислените нарушения - ами да се беше обадил на 112 - поне оплакването ти щеше да е записано в момента на проверката. За всичко останало: лицемерно е да гледаш в паницата на другите и да сочиш какви нарушения са направили, а не гледаш в своята и собствените си нарушения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Катаджия ИЗМИСЛЯ нарушение в акт!
Collapse
X
-
Immortal написа:Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.Чл.171. ...2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;Чл. 183.(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:7. управлява превозно средство с неизправности или повреди, които могат да застрашат сигурността на движението.Правилник за прилагане на ЗДвП:Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на съответните изисквания на стандартизационните документи;П.П. По повод постовете на jorko, написани след този, да поясня, че в "изискванията на стандартизационните документи" влиза и изискването за определен процент светопропускаемост. Като лепнете черното фолио, в повечето случаи стъклата вече не отговарят на стандартите. Точно това се има предвид. Друг е въпроса, че за да проверят дали отговарят или не на стандартите, полицаите трябва да могат да проверят колко процента е пропускаемостта на стъклата. Сетих се за едно клипче, в което беларусин направи на луди едни руски ГАИшници. Нашите гащници обаче нямат уреди за такава проверка и на практика няма как да са сигурни, че затъмнените стъкла не отговарят на стандартите. Техните очи не са измервателни уреди и няма как да се аргументират. На това основание всички актове за затъмнени стъкла могат да се обжалват и най-вероятно падат в съда, и най-вероятно jorko това има предвид.Друг е въпроса, че липсва единен европейски стандарт за светопропускаемостта на автомобилните стъкла. Не намирам и такъв български. В повечето европейски държави изискването е стъклата да пропускат не по-малко от 70-75% видима светлина. Има и изключения, като Гърция например, където е изрично забранено каквото и да е потъмняване на стъклата, освен фабричното.Има една европейска директива, EEC Directive 92/22/EC, в която се говори за 70-75% пропускане на видимата светлина, но както знаем, директивите на ЕС са с препоръчителен характер, а не задължителен.Ето малко повече информация (на английски): http://www.tintdude.com/forum/index.php?showtopic=11713
Коментар
-
ele написа:Спорът се превърна в "Да нарушаваме закона или да не го нарушаваме?". Ако се поровите онлайн ще видите, че има излезли решения на съда за обжалване на издадени актове за затъмнение предни стъкла, които са отхвърлени като неоснователни. Колегата не само трябва да го глобят, но и да му спрат колата от движение. Разбира се, че е много куул да имаш кола със затъмнени стъкла, обаче лошите неща стават само веднъж - а ако утре не видиш човек на пътя и го блъснеш? "Ама аз не исках..." е дежурния отговор - след дъжд качулка.... Но като чета не това е темата на дискусията, а измислени нарушения, които полицаят е искал да напише. Мога да кажа, че полицаят е бил твърде некомпетентен - имал е възможност да ти спре колата от движение, но не го е направил. Жалко бих казала. За измислените нарушения - ами да се беше обадил на 112 - поне оплакването ти щеше да е записано в момента на проверката. За всичко останало: лицемерно е да гледаш в паницата на другите и да сочиш какви нарушения са направили, а не гледаш в своята и собствените си нарушения., а именно затъмняване на стъклата на МПС, но никой не е наясно точно какво е наказанието за това , очевидно поради НЕЧЕТЕНЕ на съответните закони и ПЪЛНО доверие на чуто от познати , коментари на почитатели на полицейщината и други такива
Откъде си толкова сигурна, че на колегата трябвало да му спрат колата от движение ? Иска ти се да е така , обаче по закон не е ! А и за компетентността на служителя ще ти кажа само , че той най-вероятно НЕ Е компетентен да налага такива принудителни административни мерки като спиране от движение на МПС .
Коментар
-
Пише го в закона, jorko, няма какво повече да го коментирам. Законът е за това да се спазва, не да се заобикаля, защото заобикалянето му води до много неприятни последици, на които сме свидетели всеки ден. А "На мен няма как да ми се случи" не върви. Затова спорове като този са абсолютно излишно писане, особено като го комбинираме с едни други теми, в които се възмущаваме от постъпките на други хора, заобиколили закона.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Пише го в закона, jorko, няма какво повече да го коментирам. Законът е за това да се спазва, не да се заобикаля, защото заобикалянето му води до много неприятни последици, на които сме свидетели всеки ден. А "На мен няма как да ми се случи" не върви. Затова спорове като този са абсолютно излишно писане, особено като го комбинираме с едни други теми, в които се възмущаваме от постъпките на други хора, заобиколили закона.
Коментар
-
ele написа:Пише го в закона, jorko, няма какво повече да го коментирам. Законът е за това да се спазва, не да се заобикаля, защото заобикалянето му води до много неприятни последици, на които сме свидетели всеки ден. А "На мен няма как да ми се случи" не върви. Затова спорове като този са абсолютно излишно писане, особено като го комбинираме с едни други теми, в които се възмущаваме от постъпките на други хора, заобиколили закона.N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:ele написа:Пише го в закона, jorko, няма какво повече да го коментирам. Законът е за това да се спазва, не да се заобикаля, защото заобикалянето му води до много неприятни последици, на които сме свидетели всеки ден. А "На мен няма как да ми се случи" не върви. Затова спорове като този са абсолютно излишно писане, особено като го комбинираме с едни други теми, в които се възмущаваме от постъпките на други хора, заобиколили закона.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
fiatmaniak написа:sachma написа:ele написа:Пише го в закона, jorko, няма какво повече да го коментирам. Законът е за това да се спазва, не да се заобикаля, защото заобикалянето му води до много неприятни последици, на които сме свидетели всеки ден. А "На мен няма как да ми се случи" не върви. Затова спорове като този са абсолютно излишно писане, особено като го комбинираме с едни други теми, в които се възмущаваме от постъпките на други хора, заобиколили закона.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
chaveto написа:Идеята не е само да имаш добра видимост ами да те виждат и теб. Знаеш ли колко пъти съм виждал разни индивиди които блеят в съвсем друга посока и тръгват без да ме виждат, добре, че аз ги виждам, че блеят и не следят движението.....................Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
kazan написа:. Глобата за затъмнени предни стъкла независимо дали са странични или странични + челно е една и съща чл. 185 глоба 20лв. Мога да ви покажа няколко НП!
Коментар
-
jorko написа:но никой не е наясно точно какво е наказанието за това , очевидно поради НЕЧЕТЕНЕ на съответните закони и ПЪЛНО доверие на чуто от познати , коментари на почитатели на полицейщината и други такиваОткъде си толкова сигурна, че на колегата трябвало да му спрат колата от движение ? Иска ти се да е така , обаче по закон не е ! А и за компетентността на служителя ще ти кажа само , че той най-вероятно НЕ Е компетентен да налага такива принудителни административни мерки като спиране от движение на МПС .
Правилник за прилагане на ЗДвП:Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке Е ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВНО, ако има някоя от следните повреди или неизправности:6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят насъответните изисквания на стандартизационните документи;Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки: .................. 2. временно спиране от движение на моторно превозно средство: а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аман от подобни теми! Като си bad boy, gangsta или какъвто там го играеш - бъди такъв докрай вместо да се жалваш по форумите. Аз лично, точно заради възможността полицаите да те накиснат за каквото поискат, не се заяждам с тях. Примерно ти подхвърлят едно пликче с трева в багажника и край с теб, или пък отнасяш някоя палка за спорта, а те после казват, че си бил агресивен и си ги нападнал пръв. Ходи си търси правата и доказвай, че нямаш сестра. Не знам в какви измислени приказки живеят някои, въобще какви ти права, гражданско общество, закони - живота е джунгла и трябва добре да преценяваш къде, кога и пред кого да се тупаш в гърдите.
Коментар
-
ele написа:fiatmaniak написа:sachma написа:ele написа:Пише го в закона, jorko, няма какво повече да го коментирам. Законът е за това да се спазва, не да се заобикаля, защото заобикалянето му води до много неприятни последици, на които сме свидетели всеки ден. А "На мен няма как да ми се случи" не върви. Затова спорове като този са абсолютно излишно писане, особено като го комбинираме с едни други теми, в които се възмущаваме от постъпките на други хора, заобиколили закона.N.Y. State of Mind
Коментар
-
dikanio написа:Аман от подобни теми! Като си bad boy, gangsta или какъвто там го играеш - бъди такъв докрай вместо да се жалваш по форумите. Аз лично, точно заради възможността полицаите да те накиснат за каквото поискат, не се заяждам с тях. Примерно ти подхвърлят едно пликче с трева в багажника и край с теб, или пък отнасяш някоя палка за спорта, а те после казват, че си бил агресивен и си ги нападнал пръв. Ходи си търси правата и доказвай, че нямаш сестра. Не знам в какви измислени приказки живеят някои, въобще какви ти права, гражданско общество, закони - живота е джунгла и трябва добре да преценяваш къде, кога и пред кого да се тупаш в гърдите.В живота печелят умерените и разсъдливите-има ситуации в които трябва да се прави скандал,има такива,в които трябва да се правиш на смирен,в случая правилното е второто-от пънене на катаджии добро няма да видиш. Много ти е грешна призмата през която гледаш-има няма нарушение,дай да си търсим правата....когато си сгрешил, "правата ти" си ги запази за себе си,когато си прав,тогава претендирай за права,но точно в случая от твоята камбанария се вижда,че винаги си прав-ей туй е много криво в случая.
ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар