Не могат да я спират от движение!!! Къде е конкретизирано на какви изисквания трябва да отговарят стъклата ?! Моите са като всичи останали. Имат си стикерите от производител, както имат на всички коли. Стълката са си стъкла, не са картонени или от друг материал!? То по тази логика като се затъмнят задните значи вече не отговарят на "стандартите"?! И за да може полицая да ти направи повече мръсно ти спира колата от движение. Ти отиваш да се жалиш на началника му, а той ти казва, че не може да ти помогне и да ходиш да се оправяш с преглед. Така прикрива деянието на подчинения си, което е друго грубо нарушение. Глобата за затъмнени предни стъкла независимо дали са странични или странични + челно е една и съща чл. 185 глоба 20лв. Мога да ви покажа няколко НП!
kazan, много си нагъл, честно!1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани. Последно неофициално предупреждение.Модераторски екип на фиат-бг.орг
Офффф такъв съм бил, онакъв съм бил! Защо ли се занимавам.... Нали е форум, да дискотираме... Седнал съм са споря за глупости... Като карам чупентия със затъмнени стъкла и съм нагъл, днес видях един GL с варненски номер, затъмнен на 100% + предното сръкло дотолкова, че беше като излязал от картинка от дъвка турбо. И на него ли ще кажеш нагъл,ама не той има лев и ще се спаси, останалите ДА ПОТЪВАТ? Това се отнася за всички. Като че ли никой не нарушава правилнка и когато го спрат се оставя да го мачкат заради това че е подминал знак СТОП. Или дай като си виновен и целия свят да те гази...има си граници на всичко.
Изобщо нямам намерение да ти се обяснявам, защото няма да ме разбереш. Ти си от онея, със счупеното съзнание, дето идея нямат през какво криво огледало гледат света. Важното е да се случва каквото са решили, ще намерят всякакви оправдания за да се случи каквото искат, даже сами ще си вярват. Едно ще ти кажа. Не си прав. Пък ти го приемай както щеш.
Верно е. И когато се преминат, следва наказание.Лично аз, още при първия ти намек за провокация бих ти написал още един Акт. За възпрепятстване на полицейска проверка.Пък ти после обяснявай колко усмихнат и лъчезарен си бил.
kazan написа:
Къде е конкретизирано на какви изисквания трябва да отговарят стъклата ?!
Закон за ДП - Раздел XX - Задължения на водачите на пътни превозни средства:Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата:Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
jenshen73 написа:
Публичната служба за това е публична - защото НЯМАТ ПРАВО НА АНОНИМНОСТ!
Я пак?Това го сънува или си го прочел в Закон?Публична служба не означава служба пред публика, а означава служба на обществото.Справка ... който речник искаш.Обратното на частна, лична, за твоя сметка.Прочети внимателно Конституцията. И прави разлика между изреченията, когато са в различни алинеи."Личния живот" и "снимането" са в различни, макар и съседни.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Покажи ми в кой Закон е предвиден случая, полицая да бъде сниман?От Сульо или Пульо.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::. www.cyxap.com
В нета съм гледал клип как братушките се гавриха с тяхната полиция. По същият начин бяха затъмнили стъклата на един автомобил и започнаха едни спорове.................но видяха, че има камера в автомобила и се държаха добре, но за сметка на това се изложиха страшно много с проверката на стъклата. Донесоха уред с който трябваше да замерят какво е затъмнението, защото ако фолиото не е от 2.50лв много добре знаят някои, че не влияе на видимостта от вътре навън.Ще видя да потърся клипа.
Офффф такъв съм бил, онакъв съм бил! Защо ли се занимавам.... Нали е форум, да дискотираме... Седнал съм са споря за глупости... Като карам чупентия със затъмнени стъкла и съм нагъл, днес видях един GL с варненски номер, затъмнен на 100% + предното сръкло дотолкова, че беше като излязал от картинка от дъвка турбо. И на него ли ще кажеш нагъл,ама не той има лев и ще се спаси, останалите ДА ПОТЪВАТ? Това се отнася за всички. Като че ли никой не нарушава правилнка и когато го спрат се оставя да го мачкат заради това че е подминал знак СТОП. Или дай като си виновен и целия свят да те гази...има си граници на всичко.
закона,правилно или не,прави разлика между ФОЛИО и ФАБРИЧНО затъмнено стъкло,дали това на мерцедеса не е било такова,особено като говориш и за предното стъкло?Яюно за себе си ,ще си винаги прав,но имай предвид,че останалите виждат различно от теб....явно не обичаш да спазваш закона ,ами тогава ще си носиш последствията и проблемите!!!
Изобщо нямам намерение да ти се обяснявам, защото няма да ме разбереш. Ти си от онея, със счупеното съзнание, дето идея нямат през какво криво огледало гледат света. Важното е да се случва каквото са решили, ще намерят всякакви оправдания за да се случи каквото искат, даже сами ще си вярват. Едно ще ти кажа. Не си прав. Пък ти го приемай както щеш.
Ти нещо на психоанализа го обърна :D , много думи - нищо конкретно
paralesa написа:
закона,правилно или не,прави разлика между ФОЛИО и ФАБРИЧНО затъмнено стъкло
Кой закон прави тази разлика ?
Malone написа:
kazan написа:
Къде е конкретизирано на какви изисквания трябва да отговарят стъклата ?!
Закон за ДП - Раздел XX - Задължения на водачите на пътни превозни средства:Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата:Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
А сега кажи и каква е санкцията за това нарушение А и говориш за актове нещо ... полицай ли си ?
Аз лично не знам такъв случай за спиране на движение за затъмнение предни стъкла, а познавам доста които са ги хващали в това нарушение, само май си говорят. А мен са ме спирали преди едни умници ,които помислиха че съм със затъмнени стъкла, а те бяха просто изпотени. Сега вече съм наистина със много черни предни ,но за сега нямам никакъв проблем.
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш! http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар