Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Децата или кучетата...кое е по-важно според вас ?

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #76
    Случката е от вчера следобед. Прибира се жена ми с детето. Бяха на площадката в квартала и синът ми карал колата си (от детските пластмасови ) със съседското момиченце (от малък ходи по момиченца :D ). Та докато съседското детенце се набирало с количката по алейката едно старо, куцо и краставо бездомно куче скоква към нея и почти я ухапва. Предполагам не е успяло от старост и защото има рефлексите на умрял плъх. А се е издразнило защото, не знам поради каква причина, псетата лаят по бързо движещи се предмети, например коли, и ги преследват. Така или иначе момиченцето ревнало но го разгледали и не било ухапано.За сведение на "природозащитниците", смятам да изтровя разните му там псета из квартала. Ще видим само да намеря време след празниците... Или пък има ли полза да се обадя някъде да ги приберат
    She was only a whisky maker but he loved her still.

    Коментар


      #77
      Доста трудно ми е да заема позиция. Навремето, някъде първи или втори клас, в едно русенско село ме нападна домашен булдог и все още след има-няма трийсет години, имам следи по дясната ръка. Помня всичко секунда по секунда. След като ми оказаха първа помощ, собственика на кучето взе една верига и започна да налага зверски въпросното куче. Помня че тогава ревах и крещях повече, отколкото от ухапването. Тук обаче ставаше дума за мен.Имам две дъщери. Ако на някоя от тях се случи нещо подобно, няма да рева, ами с такава злоба, ярост и мъст бих разпнал животното, че нямаше и да се замисля даже. Дори покрай виновника, вероятно ще разпна и собственика.Въпроса според мен е, че в тази тема става дума за различни неща. Едно е да отрежеш лапичките на кученце, друго е да размажеш главата на насилствен пес. Още повече в условия на неизбежна самоотбрана, казус юридически според мен няма. Да не говорим, че колкото и да е компрометирано съдийското съсловие, едва ли има нормален съдия, който да осъди насилие над куче в условия на самоотбрана.Форумния казус е аналогичен на казуса с яйцето и кокошката. Не пипайте палето, размажете булдога.....нещо такова.P.S. Женшене, да ти се невиди и скайпа. Ще си отворя една тема тук и ще я ползвам за скайп, та белким тук четеш.....

      Коментар


        #78
        biker_81 написа:
        За мене варианта е ,глобата за разхождане на куче без намордник и ако евентуално ухапе някой да е 10 000 лв ,които се вземат веднага а ако ги няма човека чрез съдия изпълнител му се взема имуществото.И поне 2 години затвор за собственика.А кучето веднага трябва да се убива,това е положението.Гледах снощи детето,лицето му е обезобразено ,едното око е затворено и зашито.Само смърт за кучето и затвор за собственика,това е положението.Като не иска да си загуби кучето ще го разхожда с намордник.
        Аз съм също на твоето мнение. При някой от предните случаи на пострадало дете имаше изказване на един инспектор от рода:" Ами ние като видим гражданин, който си разкарва кучето(говорим за големи кучета) без каишка и наморник, им правил забележка и стопаните тогава ги насъскват с/у нас и нищо неможем да направим". Еми щом може да стрелям по кучето като ме напада има толкова общински полицаи дето отбиват само номера, че вършат нещо, да ги пускат с тези инспектори и който си насъска кучето при забележка или писане на глоба направо да му тегли куршума на кучето. Нямам нищо против кучетата, ама неможе да не се спазват някои неща. Аз лично съм изпитал тръпката като едно куче(като се изправеше сигурно беше по-високо от мене и на поне на половината мои килограми) хукна срещу мене и беше готово да ми скочи, че в последния момент стопанина успя да го спре.
        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
        Ex.Opel Astra

        Коментар


          #79
          Явор Митев написа:
          P.S. Женшене, да ти се невиди и скайпа. Ще си отворя една тема тук и ще я ползвам за скайп, та белким тук четеш.....
          Ами той скайпа си ми бачка денонощно, но аз нещо не издържам напоследък без сън... ... Що се отнася до псетата - искам да видя нормален, здрав, разумен homo sapiens, който би осъдил жестокост над жестоко животно..., но знам ли, човешкият род все повече се извращава напоследък: младежи посягат на бабички, бащи на дъщерите си, бащи на бебенца от къв да е пол, а содомията не я броим - кокошките по селата ако можеха да говорят...@z_sutrov: аз не знаех до скоро, че нашите полицаи не са с бойни, а със стоп куршуми. Сещаш се колко ще се ядоса едно псе, ако го стреляш с гумени бонбони...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

          Коментар


            #80
            Ами и аз бях чувал нещо подобно ама май имат и бойни освен гумените.
            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
            Ex.Opel Astra

            Коментар


              #81
              jenshen73 написа:
              @z_sutrov: аз не знаех до скоро, че нашите полицаи не са с бойни, а със стоп куршуми. Сещаш се колко ще се ядоса едно псе, ако го стреляш с гумени бонбони...
              Легенди под шипковия храст, не ги слушай. Всеки сам си избира боеприпаса и ако е шунда непоръбена, може и с празен пълнител. Но няма разпореждане да се ходи само със стоп патрони.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

              Коментар


                #82
                Аз пък съм ставал свидетел на друго - в едно завдение в Надежда. Група деца взимат кученцата на улично куче да си играят с тях. Няма да казвам че ги стискат и кученцата скимтят при което майка подгонва първото дете. Другите деца използват че майката я няма и награбват другите кученца. Мила родна картинка - децата измъчват кучетата, те скимтят, майката се побърква а родителите си умират от кеф през това време и се наливат с бира в заведението.С какво всички вие си мислите че вашия живот струва повече от живота на едно куче? Или чиито и да било друг живот? Просто се радвам че мнозинството от света не мислят като хората в този форум, защото до сега трябваше да сме избили акули, вълци и всички други хищници които някога са нападали хора. Не разбирате ли че уличните кучета са продукт на това измислено наше общество. Кучетата са териториални животни. Когато незнаеш как да се държиш с тях - се получава това. Разбира се че злобни и нападнали веднъж кучета трябва да се омъртвяват, но не можеш да слагаш всички под един знаменател.
                Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                ----------------------------
                Ignorance is a bliss

                Коментар


                  #83
                  vvvasilev написа:
                  Кучетата са териториални животни. Когато незнаеш как да се държиш с тях - се получава това.
                  Точно така, прав си.Когато не знам как да се държа с едно куче, то ме хапе.И когато едно куче не знае как да се държи с мен или с децата ми се получава това, умъртвявам го.Подчиняваме се на природата, няма нищо по естествено от това. По силният и по умният печели. Естествен подбор.Аз не влизам в океана, когато очаквам да има акули. Кучето също да не влиза в територията ми, защото ще умре. Просто е.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

                  Коментар


                    #84
                    :D Malone, надявам се това да го казваш на шега. Ако приложим този принцип в реалността, трябва да се затворим в стерилни среди, защото убииците са не само в океаните - те са вируси и т.н. Наистина бих препоръчал на всички да гледат по National Geografic епизодите на "Говорещия с кучета". Така всеки ще може да чете езика на тялото на кучетата и това което се опитват да ни кажат.Не е ли по-лесно да живеем с природата вместо да се борим с нея?
                    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                    ----------------------------
                    Ignorance is a bliss

                    Коментар


                      #85
                      Malone написа:
                      vvvasilev написа:
                      Кучетата са териториални животни. Когато незнаеш как да се държиш с тях - се получава това.
                      Точно така, прав си.Когато не знам как да се държа с едно куче, то ме хапе.И когато едно куче не знае как да се държи с мен или с децата ми се получава това, умъртвявам го.Подчиняваме се на природата, няма нищо по-естествено от това. По-силният и по-умният печели. Естествен подбор.Аз не влизам в океана, когато очаквам да има акули. Кучето също да не влиза в територията ми, защото ще умре. Просто е.
                      Е дай тогава ти щото си по-умен от други хора и имаш пистолет да ги убиеш!?
                      Allergic To The Counterfeit

                      Коментар


                        #86
                        Не е ли по-лесно да живеем с природата вместо да се борим с нея? това е правилния начин, много ясно че поставен въпроса кое е по-важно знам отг-хората.тогава аз ще ви задам въпроса-крадец влиза в нас преди 4 години и кучето си отваря вратата захапва го и не го пуска докато се прибера.Викам полиция и накрая онзи щеше да ме съди,че кучето ми не било с каишка и го охапало.Полицая ми каза-ЧОвека е по-важен.Така отг е такъв решение се взима лесно,обсъждат се вариантите и така.Но с това давай всичко що мърда да го убиваме-в този форум има такива.А ако щете пак ме банете,просто не разбирам защо толкова му отдавате важност на това да сте прави в това-Кой е по-важен-Всички знаем отг му-ЧОВЕКА.Ама да ви кажа човека е виновен за упадъка на обществото а не кучетата,придата е болна заради нас,а не заради животните.
                        Прикачени файлове
                        "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                        Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

                        Коментар


                          #87
                          Обичам животните,но ако някое куче ме нападне или нападне някой друг,вечерта няма да го има!
                          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

                          Коментар


                            #88
                            fiat_fan написа:
                            Е дай тогава ти щото си по-умен от други хора и имаш пистолет да ги убиеш!?
                            Да, ако заплашват живота ми или живота на друг, това е предназначението на оръжието ми.Едва ли кучето е било заплашено от ръчичките на четиригодишното дете, но е използвало зъбите си.Ако аз нараня някого без повод или убия без причина е редно да съм наказан, нали така?Каква е причината кучето да не понесе наказание за неправилната си преценка?
                            cenitel написа:
                            Не е ли по-лесно да живеем с природата вместо да се борим с нея?
                            Задай същия въпрос на кучето, което е обезобразило детето.Сигурно се е чувствало заплашено. И се мъчи да убие заплахата.И ние така. Живеем с природата. Когато нещо ме заплашва, опитвам се да премахна заплахата.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

                            Коментар


                              #89
                              Мисля, че вместо да се конфронтираме, всички се обединихме около заключението, че злобните кучета наистина се омъртвяват. Но безразборно тровене и стреляне - не става. Как ще живееш ако нараниш човек? Както се казва: There’s always a bigger fish" . Преведено - винаги има някой с по-голямо оръжие.Имал съм страхотни изживявания с диви животни. Дори миналата седмица повече от 30 минути 3 делфина съпровождаха яхтата ми. И си играеха с нас, изучаваха ни. Гледаш ги в очите и усещаш че това са интелигентни същества. Как може някой да ги убива защото им яде рибата?! Въпроса не е за кучета, котки и т.н. Въпроса е да сме по-човечни, за да има животни на които да се радват и децата ни.Сега малко научни факти. Вълците и кучетата имат специална плацента - в трудни години плацентата може да изяде плода и кучето да не роди. Така че ако ограничим отпадъците си, ако кучетата няма с какво да се хранят, популацията им сама ще изчезне.А относно детето - монетата винаги има две страни. Къде са били родителите му през това време? Знаем ли какво е правило детето - кучето не може да се защити, нали? Ако е злобно куче - то не е станало само такова. Я помисли какви садисти са днешните деца. Изобщо човече, много повече вяра имам на животно отколкото на човек.
                              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                              ----------------------------
                              Ignorance is a bliss

                              Коментар


                                #90
                                vvvasilev написа:
                                Мисля, че вместо да се конфронтираме, всички се обединихме около заключението, че злобните кучета наистина се омъртвяват. Но безразборно тровене и стреляне - не става. Как ще живееш ако нараниш човек? Както се казва: There’s always a bigger fish" . Преведено - винаги има някой с по-голямо оръжие.Имал съм страхотни изживявания с диви животни. Дори миналата седмица повече от 30 минути 3 делфина съпровождаха яхтата ми. И си играеха с нас, изучаваха ни. Гледаш ги в очите и усещаш че това са интелигентни същества. Как може някой да ги убива защото им яде рибата?! Въпроса не е за кучета, котки и т.н. Въпроса е да сме по-човечни, за да има животни на които да се радват и децата ни.Сега малко научни факти. Вълците и кучетата имат специална плацента - в трудни години плацентата може да изяде плода и кучето да не роди. Така че ако ограничим отпадъците си, ако кучетата няма с какво да се хранят, популацията им сама ще изчезне.А относно детето - монетата винаги има две страни. Къде са били родителите му през това време? Знаем ли какво е правило детето - кучето не може да се защити, нали? Ако е злобно куче - то не е станало само такова. Я помисли какви садисти са днешните деца. Изобщо човече, много повече вяра имам на животно отколкото на човек.
                                Нямам думи...

                                Коментар

                                Working...
                                X